DinerReceptenVis

Zalm met mangosalsa

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 23 augustus 2018 3 Comments
zalm met mangosalsa

Vorige week vroeg ik op Instagram waar jullie graag over lezen, het verbaasde mij hoeveel mensen recepten zeiden. Of eigenlijk niet, want zelf ben ik natuurlijk ook altijd op zoek naar inspiratie. Eerlijk is eerlijk, ik eet ook niet elke week iets anders. Soms heb ik veel zin om nieuwe dingen te proberen, maar ik heb ook weken dat iedere week hetzelfde eet. Na bijna vijf jaar bloggen weet ik soms ook niet meer wat voor recept ik moet delen, wat dat betreft veel aanzien voor alle foodbloggers die dagelijks blijven verrassen! Met de warme zomerdagen had ik vooral zin in licht, lekker en fris. Maaltijden die makkelijk te eten zijn, maar ook snel klaar zijn. Laatst at ik ergens mangosalsa met avocado en dat vond ik zo lekker dat ik nu besloot om het zelf te maken. Een stukje zalm met mangosalsa is dus echt heel erg lekker. Laat je niet afschrikken door de ingredi├źnten lijst, want het gerecht is snel klaar, dus ideaal voor doordeweeks!

Zalm met mangosalsa

Voor 4 personen

 • 400 gram verse zalm
 • 2 tenen knoflook
 • 1 rode peper
 • 4 cm gember
 • 1,5 limoen
 • 2 el olijfolie
 • 2 mango’s
 • 2 avocado’s
 • 1 paprika
 • koriander
 • 200 gram peultjes
 • 200 gram rijst

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet 2 pannetjes water op.

Maak een marinade van 2 geperste tenen knoflook, geperste gember, fijn gesneden rode peper, 2 el olijfolie en sap van 1 limoen. Leg de stukken zalm in een ovenschaal en bestrijk met de marinade. Zet de zalm 15 tot 20 minuten in de oven, afhankelijk van hoe dik het stuk is en hoe gaar je de zalm wilt hebben.

Kook de peultjes in 4 minuten gaar en bereid ook de rijst volgens de verpakking.

Snijd de mango’s, avocado’s en paprika in blokjes. Schep door elkaar met het sap van de laatste halve limoen en koriander.

Maak vier borden klaar met de rijst, peultjes, zalm en mangosalsa. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 574 calorie├źn
28 gram eiwit – 58 gram koolhydraten – 25 gram vet

zalm met mangosalsa

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Avatar
Bianca 23 augustus 2018 at 20:17

Dat ga ik zeker eens proberen

Reply
Avatar
M. Kroon 23 augustus 2018 at 15:53

Mmmm… dat ziet er heerlijk uit en het zal vast ook erg lekker zijn. Helaas hier thuis een man en een puber die niet van vis houden, dus ik zal deze niet zo snel klaarmaken, helaas!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 25 augustus 2018 at 15:59

Ah dat is jammer! Het is een erg lekker gerecht :) Maar misschien kun je het een keer met vrienden maken?

Reply

Leave a Comment