SportWorkout

Sportchicks ZONDER goede voornemens!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 januari 2017 0 comments
Untitled-10

♦ Blog geschreven door Jill & Noor ♦

We zitten alweer ruim 1.5 week in het nieuwe jaar en hoe staat het met al jouw goede voornemens? In december laten veel mensen de teugels vieren: lees alle remmen los op het gebied van sport & voeding. Het is tenslotte een feestmaand! Een logische reactie is om het in het nieuwe jaar hélemaal anders te doen. Ja, daar komen ze de GOEDE VOORNEMENS! Ook dit jaar blijkt tweederde van de Nederlanders goede voornemens te hebben. Iedereen start weer vol frisse moed, een nieuw jaar met nieuwe kansen!

Bomvolle sportlesjes, als sardientjes in een blik in de sportclubs… Ook wij zien meer mensen in de maand januari. Regelmatig sporten en gezonder eten is voornemen nummer 1. Maar na een paar weken van een strikt regime: super healthy eten, heftige (crash) diëten, geen alcohol drinken en heel veel sporten… BOEM, dan gebeurt het: je eerste sportlesje wordt overgeslagen want de bank zat zóóóó lekker. Woops, ineens al over de helft van die heerlijke caramel zeezout Tony Chocolonely, dan maar helemaal doorpakken toch?! Na een zware week op werk met een zeurende manager mag jij toch zeker wel een paar wijntjes op vrijdag?! EN WEG, als sneeuw voor de zon verdwijnen alle je ambitieuze goede voornemens. Daar zit je dan, met je zak chips op de bank in de neerwaartse spiraal. Geen focus meer op jouw “nieuwe super healthy lifestyle” en ook nog eens een ontevreden gevoel over jezelf.

Het kan ook anders, ECHT! Wij, van Workout Amsterdam, willen het hele jaar door vol energie zitten: lekker sporten, gezond eten & ook heel hard genieten van het leven! Extreem hoge eisen die wij ons in januari opleggen? HELL NO. Balans is voor ons key: geniet van alles maar met mate het hele jaar door! Daarom maken wij aan het einde van het jaar GEEN goede voornemens, maar leven wij het hele jaar door in balans (met af en toe een kleine uitschieter…;-) Keep it simple met een paar praktische tips van Jill & Noor.

geen goede voornemens

Tips van Noor:

  • Stel jezelf realistische doelen: wees eerlijk naar jezelf, is van 0 naar 5x per week sporten serieus haalbaar en iets waar je blij van wordt? Past het binnen je huidige woon / werk situatie? Maak realistische en haalbare doelen om frustratie te voorkomen. Niet voor niets noemde ik mijn Braziliaanse hockey avontuur: “step by step is my road to success”. Ik had 4 jaar niet meer gehockeyd en ineens speelde ik in het Nationale elftal van Brazilië. Ik ben toen rustig aan weer begonnen met hockeyen en werd stap voor stap beter, sterker, sneller en technischer. En legde heel bewust mijn lat, stap voor stap steeds hoger.
  • Doe een sport of Workout die je echt leuk vindt. Met plezier houd je het dit jaar wel vol. Ben je een team sporter? Verwacht dan niet dat jij het leuk vindt om in je eentje te gaan hardlopen.
  • Meld je aan voor een (6 weken) programma waarin er wekelijks getraind wordt in een gemotiveerde groep met vaste trainer. De groepsdynamiek zorgt ervoor dat je niet afzegt en de trainer stelt samen met jouw haalbare doelen. Dit werkt ontzettend motiverend!

Tips van Jill:

  • Zoek een buddy en ga samen werken naar jullie doelen toe! Samen sporten is niet alleen leuker, het helpt je ook als je even de motivatie niet kan vinden.
  • Bedenk niet alleen jouw doelen voor 2017, maar deel ze met mensen om je heen. Laat ze horen!
  • Trakteer jezelf en jouw buddy of elkaar, op een gezonde lunch of een lekkere massage als je beiden over 2 maanden nog steeds goed bezig bent. Maak je doelen SMART!
  • Even een dipje? Toch een stukje chocolade gegeten waar je achteraf spijt van hebt? Jammer, je hebt het al gedaan. Niets meer aan te doen. Maar gooi niet ineens alles overboord. Morgen pak je de draad gewoon weer op. Dat kan jij, ECHT!
  • Bedenk je dat je na 21 dagen pas een verandering ‘verankert’ in je systeem. Geef jezelf dus even de tijd en bedenk je dat alles over een tijdje een stuk makkelijker gaat.

OH AND DON’T FORGET TO HAVE FUN! Liefs, Jill & Noor

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment