Sport

Wel of geen make-up tijdens het sporten?

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 februari 2015 6 Comments
make up tijdens sporten

Eerlijk is eerlijk, negen van de 10 keer zie je er na het sporten niet meer zo charmant uit als voor het sporten. Bezweet en rood hoofd, uitgelopen mascara en slierterig haar zijn voor mij een teken dat ik keihard heb getraind. Als ik ’s avonds sport, haal ik vooraf eigenlijk nooit mijn make-up eraf met als gevolg zwarte lijnen onder ogen. ’s Ochtends ben ik altijd in dilemma, doe ik wel of geen make-up op? Verklaar me voor gek, maar als ik in een groep ga trainen doe ik toch altijd wat mascara op en werk ik mijn wenkbrauwen bij, zonder zie ik er namelijk heel slaperig uit. Maar als ik op een zondag lekker ga hardlopen in mijn eentje draag ik helemaal niks.

Als je net als ik er verzorgd uit wilt zien, wat kun je dan het beste doen?

Zorg in ieder geval dat je een schoon en gehydrateerd gezicht hebt. Ook tijdens het sporten kan je gezicht droog aanvoelen. Haal je foundation eraf en breng een luchtige crème aan. Foundation en dikke dagcrème glijden van je gezicht af, het gaat plakkerig aan voelen en de boel kan gaan prikken in je ogen.

Houd het bij een klein beetje make-up. In mijn geval is dat (waterproof) mascara op mijn bovenwimpers voor een wakkere blik en het aanzetten van mijn wenkbrauwen. Ik kan niet zonder de dip pomenade van Anastasia, deze is zo goed als waterproof, behalve bij een heftige boksles. Vet eventueel je lippen in voordat je begint.

Persoonlijk snap ik mensen die met los haar trainen (of doen ze dat alleen voor de foto?) echt niet. Het liefste draag ik mijn haar in een slordige knot – een staart gaat zo in mijn nek plakken – met een leuk haarbandje. In de winter draag ik buiten altijd een hoofdband, dan is een haarbandje uiteraard niet nodig.

Verzorg je gezicht en haar goed na het sporten. Ik vind niks zo vervelend als te lang wachten met douchen na het sporten. Het zweet gaat in zoutkorreltjes op mijn gezicht zitten, voelt ruw en droog aan en mijn haar hangt in natte slierten langs mijn gezicht. Spoel je gezicht af met water om het zweet weg te halen, en haal er daarna een reiningsdoekje of tonic overheen. Verzorg je gezicht opnieuw met een lekkere hydraterende crème. Niks is zo lekker om je haar uitgebreid te wassen na het douchen, als ik niet zoveel heb gezweet en heel snel een tweede workout doe, dan gebruik ik vaak een droogshampoo.

Mijn favoriete make-up producten? 

make up tijdens sporten

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

6 Comments

Avatar
jacqueline 5 februari 2015 at 10:05

Ik snap mensen die met los haar trainen ook niet! Ik vind het maar ontzettend irritant! Nu heb ik ook wel lang haar. Ik sport eingenlijk altijd zonder make-up. tenzij ik idd s’avonds een lesje heb en er nog wat op zit zeg maar. Ik heb gemerkt, dat wanneer ik met make-up op sport ook sneller puistjes krijg. Dus mocht ik wat op hebben dan is het alleen mascara inderdaad. Wenkbrauwen doe ik niet meer. Heb eens tijdens een spinningles, de bruine zooi van mijn wenkbrauwegel van mijn gezicht af geveegd haha.

Reply
Avatar
Eline 4 februari 2015 at 11:33

Ik sport eigenlijk altijd sochtends en dan doe ik alleen mascara op. Pas na het sporten maak ik me echt op :)

Reply
Avatar
Julie Hapjesprincess 4 februari 2015 at 11:20

ik hou meestal mijn makeup van tijdens de dag

Reply
Avatar
Manon 4 februari 2015 at 10:35

ik ga echt geen make-up op doen om te sporten maar vaak sport ik ’s avonds en ga ik het er vantevoren ook weer niet speciaal afhalen, ik heb dan toch niet zoveel op en zeker geen rode lippenstift of iets dergelijks haha :)

Reply
Avatar
Marieke 4 februari 2015 at 10:30

Ik zie er hoe dan ook oncharmant uit tijdens en na het sporten, daar kan geen make-up tegenop, dus dat gebruik ik dan ook maar niet :D

Reply
Avatar
Danielle 4 februari 2015 at 08:12

Ik ben er zo een die soms met zn haar los traint! Heerlijk om tijdens het hardlopen de wind door je haren te voelen!

Reply

Leave a Comment