DinerQuichesRecepten

Verantwoorde pizza met kip en courgette

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 januari 2018 0 comments
Verantwoorde pizza met kip en courgette

Pizza, I love it! Bij ons om de hoek zit een super schattig klein en lekker pizzarestaurantje, maar ook zelf maken vind ik heerlijk. Een verantwoorde variant vind ik dan ook top. Daarmee voel ik me toch net wat minder schuldig om pizza te eten. Deze verantwoorde pizza met kip en courgette is zoals de naam al doet vermoeden relatief verantwoord. Ik heb met een beetje inspiratie van Magioni een spread van avocado en doperwten gemaakt in plaats van een tomatensaus.  En de pizza zelf belegd met kip, courgette, tomaat, rucola en mozzarella. Heb jij zin om op vrijdag avond met pizza op de bank te kruipen, maar dan deze eens! Oh ja, de foto is iets slechter dan jullie van mij gewend zijn, maar ik nam deze foto voor Instagram en bedacht later dat ik het recept wel wilde delen op de blog. Ik zal binnenkort nog even goede foto’s maken :) Overigens ga ik uit van 1 pizza voor 1 persoon, maar vind ik het teveel voor mezelf om op te eten, dus ik houd altijd nog wat over.

Verantwoorde pizza met kip en courgette

Voor 2 personen :

  • 2 groente pizzabodem van Magioni
  • 1/2 avocado
  • 50 gram doperwten
  • 20 gram basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • 1/2 courgette
  • 1 tomaat
  • 1 bol buffelmozzarella
  • handje rucola

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pizzabodems 4 minuten af. Kook de doperwten 5 minuten en spoel af met koud water.

Pureer de doperwten samen met de avocado, basilicum, knoflook en een scheutje water. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spread, plakjes tomaat en mozzarella over de pizzabodems en bak nu nog 12 minuten in de oven.

Snijd de kipfilet in reepjes en bak op hoog vuur met peper en zout rondom bruin. Snijd ook de courgette in dikke plakken en grill deze tot ze grillstrepen krijgen. Als de pizza klaar is, beleg je deze met de kipfilet en courgette en verdeel je er nog wat rucola overheen.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per pizza: 738 calorieën
48,5 gram eiwit – 78,4 gram koolhydraten – 23,9 gram vet

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment