SportWorkout

Tips om met een klein budget te sporten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 5 juni 2014 2 Comments
goedkoop sporten
Voor mij is sporten een heel belangrijk onderdeel in mijn leven. Ik geef daar dan ook graag geld aan uit, want ik voel me er beter, blijer en fitter door. Maar ik besef me ook dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Zelf vind ik het soms ook wel de spuigaten uitlopen met alles wat ik doe. Maar laatst sprak ik een oud-stagiaire van mijn werk, en die had echt zo iets slims bedacht dat ik op het idee kwam om wat tips te delen hoe je met een klein budget toch kunt sporten.

Op 1 staat natuurlijk hardlopen. Heel voor de hand liggend, maar dit kost gewoon niets. Het enige wat je nodig hebt is een paar goede schoenen (heel belangrijk) en een lekker zittende outfit! Deze kun je voor een fijn prijsje bij H&M scoren. Mocht je nog nooit hebben hardgelopen en je hebt geen idee waar je moet beginnen, download dan een app zoals Evy of Start to run.

Maar misschien nog wel leuker: de tip die mijn oud-stagiaire gaf. Inmiddels weten jullie wel dat ik fan ben van de NTC app. Zij gebruikt deze app ook, alleen spreekt ze één of meer keer per week met vriendinnen af om in het park samen een training te doen. Je eigen bootcamp dus, ik vond het een super goed idee. Je bent lekker bezig en kunt elkaar motiveren!

Houd je niet zo van buitensporten? Kijk dan eens of de sportschool bij jou in de buurt een dalurenabonnement heeft. De sportschool kan vrij prijzig zijn, maar vaak bieden ze een dalurenabonnement aan die goedkoper is dan het reguliere abonnement. Het enige is dat je hiermee op gezette tijden kunt sporten, bijvoorbeeld tot 16.00 ’s middags. Vooral handig voor studenten of mensen die flexibele werktijden hebben. Een andere optie is een abonnement bij Fit For Free, hier heb je al een abonnement vanaf € 9,95. Ik heb dit tijdens mijn studententijd ook gedaan en vind het stiekem echt een vreselijke sportschool, maar als je graag in de sportschool traint dan is dit een goede optie.

Ga als het mooi weer is eens zwemmen. Dit kan natuurlijk in een zwembad (een buitenbad is vaak goedkoper en kost maar een paar euro per keer) of ga in open water. Wij gaan in de zomer vaak naar een meer in de buurt waar je kunt zonnen en zwemmen. Trek eens een aantal baantjes, zwemmen is hartstikke goed voor je lichaam en spieren.

Of stap op de fiets. Door een paar uur te fietsen, zeker als het mooi weer is volgens mij geen straf, verbrand je toch aardig wat calorieën en je bent lekker in beweging. Heb je de smaak goed te pakken, kijk dan eens naar een wat meer sportievere fiets. Via Marktplaats kun je vaak voor een mooi prijsje een goede fiets op de kop tikken.

Ik ben benieuwd, hebben jullie nog leuke budget tips om te sporten?

Foto via Work That Es, genomen tijdens één van onze bootcamps.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Anonymous 6 juni 2014 at 13:42

Je kunt zwemmen, hardlopen en fietsen natuurlijk ook combineren tot een soort budget triathlon. Hardlopend naar zee, dan zwemmen en dan met de fiets terug of een andere volgorde.

Reply
Avatar
nathslife 5 juni 2014 at 07:34

Handige tips! Vooral het organiseren van een eigen bootcamp is een erg leuk idee!

Reply

Leave a Comment