Hotspots & Travel

Tips en hotspots Kopenhagen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 mei 2019 3 Comments
tips en hotspots kopenhagen

Kopenhagen stond al jaren op mijn wensenlijstje om een lang weekend heen te gaan. Een paar jaar geleden ben ik er een paar dagen voor mijn werk geweest, maar dat is echt anders. Je zoekt niet zelf uit waar je heen wilt, je zit hele dag in meetings en ziet ’s avonds wat van de stad als je gaat eten. Een hele andere beleving. Maar toch had ik toen al door dat ik Kopenhagen echt fantastisch zou vinden. Twee weken geleden was het zover en gingen mijn vriend en ik 4 dagen naar Kopenhagen. 27 weken zwanger en dus de laatste keer met zijn tweetjes op pad. De tickets boekten we in januari via KLM en de overnachtingen boekten we uiteindelijk via Airbnb. Omdat ik natuurlijk niet wist hoe ik me zou voelen tijdens het tripje, wilde ik graag een fijn appartement. Zodat we daar ook gewoon even konden relaxen en hangen als ik moe was of er even geen zin meer in had. Het appartementje in Vesterbro was echt fantastisch: mooie locatie, toffe inrichting, super schoon en een lieve host. Daarbij is Vesterbro echt een leuk wijkje om te zitten!

Algemene indruk Kopenhagen

Veel mensen vergelijken Kopenhagen met Amsterdam. Ik vind dat de stad wel echt anders is, en niet echt te vergelijken met Amsterdam. Kopenhagen is heel ruim opgezet met brede wegen. Het is super schoon, nagenoeg geen honden en zwervers en een hele relaxte vibe. Amsterdam vind ik de laatste jaren echt hutjemutje, en dat gevoel had ik in Kopenhagen helemaal niet. Ja, er zijn wel drukke stukjes en bij populaire tentjes moet je even wachten, maar het is toch anders dan in Amsterdam. Vond ik dan, en misschien kijk ik er wel anders naar omdat ik zelf in Amsterdam woon.

tips en hotspots kopenhagen

De Deense taal is echt geen touw aan vast te knopen. Sommige woorden lijken wel een beetje op Nederlandse woorden, maar zodra ze beginnen te praten kun je het echt niet meer volgen. Op een gegeven moment stonden we in een bakkerijtje en we hadden niet eens door dat het meisje achter de balie tegen ons aan het praten was. Maar zodra wij Engels begonnen te praten, stapten ze ook direct over op goed Engels. Dat viel mij echt op, hoe goed Engels iedereen in de stad kan! Daarnaast vind ik het leuk om te betalen met een andere valuta; de Deense kroon. Dit zorgt echt voor een ultiem vakantiegevoel omdat je toch op een andere manier bezig bent met wat dingen kosten. Ja, Kopenhagen is duur. Maar daar hadden we ons op ingesteld, dus dan is het een minder groot probleem vind ik.

Wat te doen in Kopenhagen

We waren van tevoren van plan om fietsen te huren, maar uiteindelijk hebben we het hele weekend alleen maar gewandeld en een paar de metro en trein gepakt. Ik vind de boekjes van Time to Momo (vroeger 100%) altijd erg leuk, omdat je dan per wijk een wandeling hebt met leuke bezienswaardigheden, tips en tentjes om te eten en drinken. Wij volgen vaak niet de hele route, maar komen hierdoor wel langs alle belangrijke bezienswaardigheden en je leert gelijk wat over de stad.

Zo bleven we de eerste dag – die onverwachts super mooi was – in Vesterbro en Frederiksberg. In Frederiksberg heb je een heel mooi groot park, waar je in de zomer lekker kunt relaxen. Veel hardlopers, gezinnetjes en jonge stellen. Wij vinden het altijd leuk om de stad van bovenaf te bekijken en zijn de tweede dag in het centrum de Rundetaarn beklommen. Overigens is dit niet echt een enorme klim omdat je via een spiraalgang naar boven wandelt. Ook kregen wij als tip om een rondvaart te doen. Normaal gesproken ben ik hier niet zo van, maar omdat meerdere mensen het tegen ons zeiden en het ook in het boekje als tip stond hebben we het toch gedaan. En ik moet zeggen; dat was erg leuk. Kopenhagen is omgeven door water en daardoor is het leuk om de stad van de andere kant te bekijken. We voeren de stad uit vanaf de haven, kwamen langs de Kleine zeemeermin (die echt heel klein is) en door Christianshavn.

tips en hotspots kopenhagen

tips en hotspots kopenhagen

tips en hotspots kopenhagen

Op zondag zijn we naar Nørrebro geweest. We brachten een bezoekje aan Superkilen Park (niet super bijzonder vonden wij, maar wel leuk om even op de schommels te zitten), de Jaegersborggade en liepen via het park weer terug naar station Nørreport. Jaegersborggade is echt een super leuk straatje, alleen helaas kwamen we er achter dat op zondag nagenoeg alles dicht is. Hadden we kunnen weten, maar hebben we niet goed over nagedacht. Mocht je dus in Kopenhagen zijn, zorg dan dat je op een andere dag dan zondag door Nørrebro gaat struinen, want ik vond dit sowieso wel een leuk wijkje! Vanuit Nørrebro  zijn we met de metro naar vrijstad Christiana gegaan en dat vond ik een hele bizarre gewaarwording. Het is een soort hippiedorp binnen Kopenhagen, waar o.a. vrij drugs verhandeld mag worden. Er lopen gure types en hippies rond, maar ook toeristen. Foto’s mogen niet genomen worden en overal staan borden met do’s en dont’s. Aan de ene kant vond ik het interessant om hier even rond te lopen, maar voel me ook weer niet super comfortabel. Maar we leuk om even een bezoekje aan gebracht te hebben!

tips en hotspots kopenhagen

Wat zijn de leukste hotspots in Kopenhagen

En dan misschien wel het belangrijkste: waar ga je eten? Ik verheugde me ontzettend op leuke tentjes en lekker eten in Kopenhagen. Wij hebben over het algemeen heel lekker gegeten, maar ook wel een paar tegenvallers gehad. Onze grote favorieten dit weekend waren Mad & Kaffe en Paté Paté.

Aan ontbijt en lunch tentjes geen gebrek in Kopenhagen. Hieronder onze favorieten:

Mad & Kaffe, Sønder Blvd. 68, Vesterbro

Onze vlucht ging om 7.20 vanaf Schiphol dus we waren vrijdag vrij vroeg in Kopenhagen. Onze eerste stop was Mad & Kaffe voor een uitgebreide brunch. Het was onverwachts super mooi weer, dus we besloten even te wachten op een tafeltje buiten. En dat was een echt een feestje. We zaten super lekker, en het eten is er heerlijk. Je bestelt voor een vast bedrag 3, 5 of 7 kleine gerechtjes en dit wordt dan op een grote houten plank geserveerd. Echt een heel leuk concept en dit beloofde voor ons veel goeds voor het weekend.

tips en hotspots kopenhagen

Dyrehaven, Sønder Blvd. 72, Vesterbro

Een paar panden verderop zit Dyrehaven. Hier ontbeten we de laatste ochtend. Het was frisjes, maar wel heel zonnig, dus we besloten op het terras te gaan zitten en dit was heel erg fijn. Grote picknicktafels, dus je zit vaak weer met anderen aan tafel. Je bestelt binnen bij de bar en het wordt buiten geserveerd. Lekker brood, smashed avocado, roomkaas en een eitje. Het was een zachtgekookt eitje die ik vanwege mijn zwangerschap toch maar liet liggen, maar het was verder een prima ontbijtje met lekkere verse ingrediënten. Heb geen foto omdat het zo fel licht was, dat ik geen fatsoenlijke foto heb kunnen maken.

Kompa’9, Kompagnistraede 9, Centrum

Kompa’9 zit in een heel leuk straatje net achter de grote winkelstraten in Kopenhagen. Wij liepen er al eerder op de ochtend langs, en het zag er leuk uit. Toen we wilden lunchen hadden we twee opties in gedachten. Mijn vriend mocht kiezen en die koos Kompa’9 leuk. Een heel relaxed koffie- en lunch tentje waar je aanschuift aan een grote tafel en je bestelling zelf plaatst bij de kassa. Vervolgens wordt het gebracht. Ik koos roggebrood met avocado en dit was echt super lekker. Het roggebrood heel erg vers en de avocado super smeuig. Ook zijn de prijzen bij Kompa’9 vrij normaal, waardoor je niet een hele hoge rekening hoeft te betalen.

tips en hotspots kopenhagen

Joe’s and Juice, diverse locaties in de stad

Een juiceketen die inmiddels ook in Nederland te vinden is. Niet super speciaal, wel lekker en makkelijk als je zin hebt in een lekker sapje en makkelijke maaltijd. Wij haalden hier een keer tussendoor een juice en een koffie en die smaakten meer dan prima.

tips en hotspots kopenhagen

Wulff & Konstali, Isafjordsgade 10, Christianahavn

Wulff & Konstali heeft min of meer hetzelfde concept als Mad & Kaffe. Je bestelt meerdere kleine gerechtjes voor een vaste prijs. De prijzen zijn iets hoger dan Mad & Kaffe en de gerechtjes zijn iets eenvoudiger. Het was prima, maar wij vonden Mad & Kaffe net wat specialer. Daar krijg je bijv. avocado met pittige hummus, hier alleen avocado. De gerechtjes zijn meer basic, maar wel lekker en vers. Je hoeft er zeker niet voor om te rijden, maar als je in Christiana bent en je komt er langs, dan zeker leuk om even neer te strijken. Locatie vond ik op het hoekje wel heel fijn!!

Ook voor koffie en lekkere dingen zit je overdag wel goed in Kopenhagen:

The Coffee Collective, Jaegersborggade, Norrebro

Mijn vriend drinkt graag normale koffie en echt lekkere koffie vond hij nog best lastig te vinden. Ze schenken wel Americano, maar dat is letterlijk een espresso met een sloot water. Geen smaak meer aan. Bij koffiebrander Coffee Collective maken ze filterkoffie en dat was de beste koffie die mijn vriend dronk dit weekend. Ook de espresso en chocolademelk zijn erg lekker! Een leuk koffietentje op een hoekje waar je goed zicht hebt op een park en de Jaegersborggade.

tips en hotspots kopenhagen

Meyers Bagari, diverse locaties in de stad

Ook op de Jaegersborggade zit Meyers Bagari. Maar ook op andere locaties in de stad vind je dit bakkerijtje. Amanda tipte de kaneelbroodjes van deze bakkerij en yes, die waren echt mega lekker. Smeuïg, plakkerig en zoet. Heerlijk om te eten bij een kopje koffie.

tips en hotspots kopenhagen

Frederiksberg Chokolade, Frederiksberg allé 64, Frederiksberg

Tijdens onze eerste wandeling kwamen we door Time to Momo langs Frederiksberg Chokolade. Een chocolaterie waar je in de zomer ook heerlijke ijsjes kunt halen. Het mooie weer vroeg om een ijsje, dus zo zaten we om een uur of 13.00 al een ijsje te eten. We namen allebei 2 bolletjes, maar deze waren echt enorm. Achteraf gezien hadden we dus beter kunnen delen of 1 bolletje kunnen nemen. Ach, wel heel lekker!

Waar we niet zijn geweest, maar wel langs zijn gelopen en me super leuk had geleken zijn o.a. Moller Kaffe & Kokken, Far’s Dreng en We Cycle.

Voor de avond is Meatpacking District heel erg leuk. Overdag is dit een redelijk verlaten terrein, maar ’s avonds loopt het helemaal vol. Wat ik wel lastig vond is dat je al snel vrij veel geld kwijt bent voor het avond eten en dat het dan niet eens heel erg fantastisch is. Paté Paté was echt een toppertje, maar daar waren we dan ook wel €165 kwijt (en dan dronk ik niet eens alcohol). Verder werd overal Mother aangeraden, maar dit vonden wij echt een grote teleurstelling. We moesten 2 uur wachten op een tafeltje en vervolgens bleek dat we echt alleen pizza konden bestellen. We lazen overal dat je hier lekker Italiaans kunt eten, maar blijkbaar is dat op vrijdag alleen maar pizza. De pizza’s waren smakeloos en de rekening duur met €65 voor 2 pizza’s, een biertje en een frisje.

Paté Paté, Slagterboderne 1, Meatpacking District

Paté Paté heb ik echt op zoveel lijstjes voorbij zien komen, het stond in het boekje en onze host gaf deze als tip dat we daar wel heen moesten. We reserveerden voor de zondag en dat was maar goed ook, want ook op zondag was het afgeladen. Paté Paté deed mij een beetje denken aan Baut. Je bestelt meerdere wat kleinere gerechtjes. Bediening was super behulpzaam, en ze wisten heel goed wat ik met mijn zwangerschap wel en niet kon eten. Zo kon ik als eerste gerechtje burrata eten en die was echt om te smullen. Dat is ook gelijk de enige foto die ik heb gemaakt die avond, helemaal vergeten. Maar geloof mij, dit was echt een hele leuke en lekkere avond!

Van dezelfde eigenaar heb je meerdere restaurants waaronder ook Pluto. Deze is op mijn lijstje komen te staan voor de volgende keer Kopenhagen, want dit weekend lukte het niet om daar te gaan eten!

tips en hotspots kopenhagen

Madklubben, Vesterbrogade 62, Vesterbro

Madklubben is een ‘budgetfriendly’ keten in Kopenhagen met meerdere restaurants. Hier aten we de tweede avond. Lekker op loopafstand van onze Airbnb. Geen culinair hoogstandje, maar wel lekker eten. Je bestelt een driegangen menu voor een schappelijke prijs. Deed mij een beetje denken aan een eetcafe menu.

Een behoorlijk lang artikel met veel tips, ik hoop dat je er wat aan hebt als je naar Kopenhagen gaat. Ik vond Kopenhagen een fantastische stad en ga zeker nog een keer terug!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Avatar
Wim 17 mei 2019 at 11:50

Ik ga in september voor 2 weken naar Denenmarken en uiteraard komen we ook langs Kopenhagen. Bedankt voor de tips daar heb ik zeker wat aan :)!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 31 mei 2019 at 14:59

Ah wat leuk om te horen. Lijkt me heel gaaf om voor een wat langere tijd naar Denemarken te gaan. Veel plezier!

Reply
Avatar
Wim 1 juli 2019 at 15:59

Ik heb nog geen idee wat ik moet verwachten van Denenmarken, maar ik ben in ieder geval heel benieuwd!

Reply

Leave a Comment