Hardlopen / TrailrunningSport

Spullen meenemen tijdens hardlopen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 mei 2016 19 Comments
spullen meenemen tijdens hardlopen

Ondanks dat je misschien niet veel meeneemt tijdens het hardlopen, neem je altijd wel wat spulletjes mee. Ik neem in ieder geval altijd mijn telefoon, huissleutels en pinpas mee. Afhankelijk van de afstand wil ik ook graag nog wat energie in de vorm van bijvoorbeeld Dextro bij me hebben. In dit geval heb ik het echt over hardlopen, want als ik ga trailrunnen neem ik vaak ook nog een energiereep mee en wat te drinken (in een camelbag). Zelf loop ik nooit met muziek, maar indien je dat wel doet heb je natuurlijk ook nog oordopjes en het liefste wil je dat de draden daarvan niet om je heen zwiepen. Het meenemen van je spullen kun je doen in een heuptasje of een armband. Omdat ik vrij kritisch ben: het moet lekker zitten, de goede maat hebben en niet afzakken / opkruipen, leek het mij leuk om een aantal tasjes / armbanden aan een goede test de onderwerpen!

Ik beoordeelde viertal tasjes en armbanden op hun uiterlijk, comfort en gemak!

1. Zwarte fitnessriem

Een vrij brede zwarte riem met een groot ritsvak, en daarnaast twee kleine vakjes waarvan eentje met klittenband. In het grote vak zit een uitsparing voor de koptelefoon. Dit is ideaal, want zo kun je het heuptasje goed dicht doen. Ook vind ik het prettig dat je je sleutel in een apart vakje kunt doen, zodat deze niet je telefoon beschadigt. De grote vak is groot genoeg om ook nog iets van een energiereep mee te nemen indien je dat graag wilt.

Toen ik de riem omdeed vond ik hem vrij groot om mijn middel, maar eenmaal met hardlopen had ik er niet zo’n last van. De riem kroop wel een klein beetje op, maar niet vervelend. Ik had dus niet de neiging om de riem iedere keer naar beneden te trekken. Ook is het fijn dat er een grote en stevige sluiting op zit. Een zeer degelijke fitnessriem!

Fitnessriem verkrijgbaar in 5 kleuren – €9,99

spullen meenemen tijdens hardlopen

2. Zwarte fitnessriem met gele rits

Deze riem doet me heel erg denken aan mijn SPIbelt en daar ben ik super enthousiast over, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen! Dit is een merkloos heuptasje en daardoor ook een stuk goedkoper dan de SPIbelt. Het voordeel van deze riem vind ik dat hij een heel licht ontwerp heeft waardoor je hem absoluut niet voelt zitten tijdens het hardlopen. En indien je weinig bij je hebt, heb je ook niet zo’n enorme riem om je middel zitten. Het oog wil ook wat, en ik vind deze er ook gewoon mooi uit zien, met een leuk geel detail in de rits.

Dit ontwerp heeft twee vakjes, een wat grotere waar je telefoon met gemak inpast en een wat kleinere voor bijvoorbeeld je sleutels en een bankpasje. Ook dit heuptasje laat het weer toe om een energiereep mee te nemen. Ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen, maar volgens mij is deze riem ook waterdicht, dit is mijn gevoel door het materiaal en de rubberen binnenkant. Dit zou natuurlijk een groot voordeel zijn, helemaal met het Nederlandse weer.

Tijdens het hardlopen voel ik het tasje helemaal niet zitten, een heel groot voordeel! Ik kan wel zeggen dat hij hetzelfde zit als de SPIbelt. Mijn grote favoriet deze riem!

Zwarte fitnessriem met gele rits – €9,95

spullen meenemen tijdens hardlopen

3. Zwarte sportarmband Samsung Galaxy S6

Toen ik ooit begon met hardlopen, liep ik met de Nike Running app en daarna met Runkeeper. Ik gebruikte destijds een sportarmband, dat was handig omdat ik dan mijn telefoon ook makkelijk kon bedienen en bekijken. Maar stiekem vond ik zo’n armband niks. Ik was dus heel benieuwd hoe ik deze nu zou vinden zitten. In deze armband kun je eigenlijk alleen je telefoon kwijt, let op dat je de juiste armband voor jouw telefoon koopt. Ook zit er nog een heel klein vakje in waarin je 1 sleutel kwijt kunt. Dat is dan wel weer handig voor je huissleutel!

Maar nee, ik vind dit nog steeds niks. Ik in dat de armband schuurt op mijn arm (heb je met lange mouwen natuurlijk geen last van) en hij zakt af. Heb ik dan toch te smalle armen? Geef mij maar een heuptasje!

Zwarte sportarmband – €9,95

spullen meenemen tijdens hardlopen

4. Zwarte sportpouch

Ha, een sportarmband, maar dan voor om je middel. Slim bedacht! Dit heuptasje is ideaal als je graag je telefoon wilt bedienen tijdens het sporten. Door het transparante voorkantje kun je namelijk het display van je telefoon gebruiken. Ideaal dus als je loopt met een running app. Ook heeft deze weer zo’n handige opening voor je koptelefoon (mits je muziek luistert natuurlijk). Verder vind ik deze riem een klein beetje goedkoop en slap aanvoelen. Als ik tasje omdoe heb ik het idee dat mijn telefoon gaat klapperen tijdens het hardlopen, gelukkig valt dat heel erg mee.

Aangezien ik mijn telefoon niet hoef te bedienen tijdens het hardlopen en ik deze qua uiterlijk het minste vind, heeft deze riem niet mijn voorkeur. Maar mocht je je telefoon graag willen bedienen tijdens het hardlopen en geen armband willen dragen dan is deze ideaal. Anders gaat mijn voorkeur toch uit naar nummer 1 of 2.

Zwarte sportpouch – €11,95

Ik ben heel benieuwd, lopen jullie met een sportarmband of riem? Ik mag van Smartphonehoesjes.nl twee keer een waardebon van €25 weggeven, dan kun je dus jouw favoriete sportarmband of -riem in een leuk kleurtje bestellen. Je kunt ook kiezen voor een ander sport accessoire of ga voor een nieuwe hoes voor jouw MacBook Pro 15 inch. Laat een reactie achter welke jou fijn lijkt en wie weet ontvang je binnenkort het shoptegoed!

♦ Ik heb voor dit artikel producten ontvangen van Smartphonehoesjes.nl. Zie mijn diclaimer ♦

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

19 Comments

Avatar
Hardlopertje 8 juni 2016 at 09:46

Ik loop eigenlijk alleen met een band om mijn arm voor mijn telefoon, daar kan ik mijn pinpas en sleutel kwijt en dat vind ik wel prima. Tot 10 kilometer kan je prima zonder drinken of gelletjes, anders heb ik meestal een bidon van nike mee.

Reply
Avatar
Perla 1 juni 2016 at 16:37

Zelf lijkt me de tweede het fijnst. Ik heb nu de flipbelt die ik in principe fantastisch vond, maar merk nu (ander figuur, wat zwaarder na een zwangerschap) dat ik constant dat ding op zijn plek loop te trekken. Bij een duurloop is dat vervelend.

Reply
Avatar
Daniëlle 29 mei 2016 at 23:20

Yep, zomerhardloopoutfits zijn helaas niet echt ideaal om dingen als sleutels etc mee te nemen. Mij lijkt de eerste het fijnst!

Reply
Avatar
Daphne 25 mei 2016 at 21:14

Die zwarte fitnessriem lijkt me ideaal! Laatst nog een nieuw sportjasje beschadigd door mijn sleutel in de jaszak. Zonde! Met de fitnessriem is dat geen probleem meer!

Reply
Avatar
Margo 24 mei 2016 at 20:29

Nu ik mijn afstanden wil vergroten en hopelijk toch eens richting de marathon te gaan, wordt het wel tijd dat ik sportriem aanschaf om wat spulletjes mee te kunnen nemen! Nummer 2 lijkt mij ideaal :)

Reply
Avatar
Irma 24 mei 2016 at 14:58

Haa, toevallig gisteren tijdens het hardlopen bedacht ik me dat ik echt eens een oplossing moest bedenken voor al mijn spulletjes.. super fijn dit!

Reply
Avatar
denise 24 mei 2016 at 14:21

Nummer 2 lijkt me super fijn!

Reply
Avatar
Louise 24 mei 2016 at 11:12

Wat een leuke blog..ik heb denk ik ook al een antal dingen uitgetest!!! De band om je arm is een verschrikking en in de zomer zie je afscheiding haha.
Heuptasje vanxde h&m vond ik ook niet prettig..wiebelde teveel.
Mijn voorkeur gaat nu uit naar de zwarte fitnessriem met geel ritsje. Ik heb hem nu helemaal zwart en omdat ie zo uitrekt past er vanalles in!!
Maar een ander leuk kleurtje erbij is zeker welkom.
Groetjes louise

Reply
Avatar
Belinda van der Wal 24 mei 2016 at 10:49

Wat een fijne blog weer!
Ik heb hetzelfde probleem met een armband. Blijft niet zitten, waardoor ik tijdens het hardlopen meer met die armband bezig ben dan te genieten van het lopen.
Volgens mij is een heuptasje dan ideaal maar ik was bang dat deze ook niet op zijn plaats zou blijven zitten. Voor mij zou de sportpouch dan ideaal zijn! ;-)

Reply
Avatar
Viola 24 mei 2016 at 10:43

Ik loop nog helemaal niet, maar zit er wel elke keer over na te denken om het toch te gaan doen. vooral om mijn conditie voor het crossfitten te verhogen. Ik stel het elke keer dus uit. Maar dit zou ook handig zijn voor als ik buiten de park wods (bootcamp) doet. Die Zwarte met de gele rits lijkt mij het fijnst. ook lekker compact.

Reply
Avatar
Sharon 24 mei 2016 at 10:35

De Zwarte sportpouch!! Wat een top idee! Ik vind zo’n band om mijn arm altijd vervelend. Ik heb zelf nogal een grote telefoon die twee keer zo breed is als mijn arm. Ik kan mijn arm daardoor net niet vrij genoeg bewegen en dat is irritant!

Reply
Avatar
Pam 24 mei 2016 at 10:07

Ik loop de laatste tijd met met mijn telefoon in mijn hand, dus ik moet echt eens zoiets gaan kopen. Leuke lijst, de tweede met de gele rits lijkt me ideaal! Toch maar eens naar kijken.

Reply
Avatar
Marjolein 24 mei 2016 at 09:38

Ik heb ook een band om mijn arm gehad, maar dat vond ik echt niet prettig. leuk dus om te lezen wat de voor- en nadelen van de heuptasjes zijn. De laatste lijkt me het meest praktisch, als ik af en toe mijn runkeeper wil checken:-)

Reply
Avatar
Salina 24 mei 2016 at 09:20

Ik ben al een tijdje aan het twijfelen om een riem te kopen dus ben blij met deze reviews :)

Riem 2 lijkt mij zeker het meest praktisch. Belangrijk voor mij is dat hij goed blijft zitten en niet teveel afleid. Ik heb geen telefoon te bedienen dus die laatste 2 vallen al af.

Op dit moment neem ik alles mee in het zakje in m’n broek en ik heb een pols/zweetbandje voor m’n sleutel maar die zit niet ideaal, is eigenlijk te groot omdat ik kleine polsen heb.

Ik zou dus zeker gaan voor riem 2!

Reply
Avatar
Tamara 24 mei 2016 at 09:15

De 1e, zwarte hardloopband, lijkt me superfijn! Ik ben best veel afgevallen en op dit moment ren ik met zo’n armband, maar deze zakt steeds af! Daarnaast ben ik hard aan het trainen voor de dam tot dam, dus zou een reep meenemen zeker geen overbodige luxe zijn!

Reply
Avatar
Tember 24 mei 2016 at 09:13

Dit artikel was net wat ik nodig had. Stiekem word ik al een paar weken een beetje geplaagd door mijn vriendje en vriendinnen omdat ik tijdens het hardlopen mijn rijbewijs kwijt ben geraakt. Braaf als dat ik soms ineens ben, had ik me bedacht dat ik me altijd moest kunnen legitimeren. Mijn runkeeper stopte er onderweg een keer mee, ik trek mijn telefoon vrolijk doorrennend uit mijn kontzak en let totaal niet op de rest wat in dat zakje zat. Gevolg: een telefoontje van de politie dat een lieve wielrenner mijn rijbewijs gevonden heeft. Na wat geplaag, raak ik tot overmaakt van ramp vorig weekend in Barcelona ons metrokaartje kwijt tijdens een run naar het strand. Weer omdat ik alles in hetzelfde vakje heb gepropt. Een beetje onhandig blijf ik wel maar een oplossing is er dus wel ;)

Reply
Avatar
Janine 24 mei 2016 at 09:08

Mij lijkt de zwarte fitnessriem erg fijn!
Hij lijkt erg stevig te zitten om je middel, en dat is wel erg fijn als je aan het hardlopen bent.
Ook denk ik dat er best veel in past.

Reply
Avatar
Karin 24 mei 2016 at 08:46

De eerste leek me direct ideaal omwille van het feit dat er ook een energiereep in past, al zie ik bij het nalezen dat dit ook bij nr 2 kan. Belangrijk als je sport met diabetes!

Reply
Avatar
Dewi 24 mei 2016 at 07:45

Wat een fijn artikel! In de winter stop ik altijd alles gewoon in de zakken van m’n jasje, maar bij mooier weer ga ik alleen met m’n huissleutel van huis. En eigenlijk vind ik dat helemaal niet prettig, zonder telefoon van huis! De zwarte fitnessriem met de gele rits lijkt me het fijnst, je bent er zo enthousiast over!

Reply

Leave a Comment