SportWorkout

Sporten tijdens vakantie

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 mei 2015 7 Comments
sporten tijdens vakantie

Over 1,5 week stap ik in het vliegtuig: eerst vier dagen naar Cyprus voor mijn werk, dan ben ik twee dagen thuis en dan stap ik opnieuw in het vliegtuig om een volle week naar Ibiza te gaan. Samen met een vriendinnetje ga ik op yoga vakantie. Een week lang elke dag drie uur yoga, ik vind het nogal wat, maar ik heb er onwijs veel zin in. We gaan vooral heel veel relaxen, gezond eten, actief doen en natuurlijk het eiland bezoeken. We hebben al afgesproken dat de hardloopschoenen ook mee de koffer in gaan, maar ik ben al gewaarschuwd dat het heuvelachtig is op Ibiza, maar ik hoop dat we ons daar niet door laten afleiden.

Omdat ik ook nog vier dagen naar Cyprus ga en de sportgelegenheden daar wat minder voor de hand liggen omdat ik een vol programma heb, maar het liefst wel wil sporten, heb ik de mogelijkheden op een rijtje gezet.

In de gym

Dit zou niet mijn allereerste keus zijn, maar toen ik op de site van het hotel keek, zag ik wel dat er een gym was. Als deze er een beetje goed uit ziet, denk ik wel dat ik hier een keer van gebruik wil maken aangezien ik me de laatste tijd wat meer op krachttraining focus. Train je zelf ook in een gym? Kijk van tevoren dan even of er eentje aanwezig is en maak eventueel een planning. Het blijft natuurlijk vakantie, maar spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je één keer naar de gym gaat.

Hardlopen

Dit is natuurlijk heel erg voor de hand liggend, je gooit je hardloopschoenen in je koffer en je kunt een rondje gaan rennen. Een gave manier om de plek te ontdekken waar je bent, en eenvoudig te doen. Vraag eventueel op locatie welke kant je het beste uit kunt rennen. Ben je met een gezelschap? Probeer dan voor het ontbijt te gaan, dan heeft niemand er last van. Kun je alleen handbagage meenemen? Trek dan je hardloopschoenen aan in het vliegtuig en neem eventueel andere, lichtere schoenen mee.

Touwtje springen

Ook dit kun je heel eenvoudig op vakantie doen. Kost niks, weegt niks en is zeer effectief. Hier kun je een flinke workout mee doen, eventueel in combinatie met een rondje hardlopen of wat andere oefeningen. Deze gaat ook zeker weten mee in mijn koffer! Als je een ruime hotelkamer hebt, hoef je deze niet af en anders zou ik een rustig plekje buiten opzoeken.

sporten tijdens vakantie

Core workouts

De workouts uit de Nike Training Club app zijn echt perfect tijdens vakantie. Voor deze trainingen hoef je al helemaal niet van je hotelkamer af en wanneer je alleen gaat voor de core workouts dan heb je zelfs geen schoenen nodig. Je kunt natuurlijk ook mijn vijf minuten core workout doen of gewoonweg wat plank oefeningen. Score wanneer je geen ruimte hebt om sportschoenen mee te nemen. 

Hoepelen

Eén van mijn nieuwe favoriete bezigheden en ook zeer effectief voor de core. Ik heb zelf een Bodyhoop fitnesshoepel van 1,8kg, dus dat telt al vrij snel mee in het gewicht, maar je hebt ook hoepels die 800 gram wegen. Hoepels kun je eenvoudig uit elkaar halen of opvouwen, waardoor je ze makkelijk meeneemt. En het is nog leuk om te doen ook!

Zwemmen

Als jouw bestemming een zwembad (of zee) heeft, is zwemmen een heerlijke manier om de dag te beginnen! Trek minimaal 20 baantjes, en je hebt een prima workout om de dag mee te beginnen. Daarbij maak houd je je spieren heel soepel.

Buitenactiviteit

Op veel plaatsen kun je een buitenactiviteit doen, denk aan mountainbiken, kajakken of hiken. Vergis je niet in de intensiteit van deze activiteiten. Als je het goed doet en je komt veel heuvels tegen dan kan het behoorlijk pittig zijn! Maar ook de hele dag wandelen door een stad is al een workout op zich. 

Probeer vooral lekker te bewegen en niet alles te eten wat je tegenkomt en dan komt het helemaal goed. Als ik kijk naar bovenstaand lijstje dan gaat het met mijn workouts op vakantie helemaal goed komen.

Hoofdfoto via Happy Soul Travel, resort op Ibiza waar ik in juni heen ga

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

7 Comments

Wel of niet sporten tijdens vakantie - Eat.Run.Love. 18 juni 2016 at 06:30

[…] vind je wellicht ook interessant: – Sporten tijdens vakantie – Hardlopen op vakantie – Rust is ook training – Waarom actief herstel? […]

Reply
Avatar
Marvin 18 mei 2015 at 10:28

Ik vind die 10 dagen zomervakantie juist altijd erg geschikt om even rust te nemen. Behalve zwemmen, voetballen en volleyballen op het strand doe ik vrij weinig. Ideaal om je lichaam te laten herstellen :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 18 mei 2015 at 15:32

Dat is helemaal waar! Ik doe ook alles op een wat lager pitje, maar helemaal niks doen… Dat kan ik niet ;)

Reply
Avatar
Nathalie 17 mei 2015 at 22:02

Fijne tips! Vorig jaar heb ik mijn hardloopschoenen in mijn koffer gestopt, maar ze er in mijn vakantie niet meer uitgehaald. Dit jaar ben ik zeker van plan wat rondjes te gaan rennen, lijkt me een fijne manier om de omgeving te verkennen!

Reply
Avatar
Eline 17 mei 2015 at 18:19

Ik ga over 3 weken op vakantie, er is een gym dus ik kan me lekker uitleven!

Reply
Avatar
Manon 17 mei 2015 at 16:12

Ik neem zeker mijn springtouw mee, neemt geen plaats in beslag en dat duurt geen eeuwigheid, mijn hardloopschoenen gaan waarschijnlijk ook mee, als het ’s avonds wat is afgekoeld dan is dat wel lekker en hopelijk kan ik veel zwemmen op vakantie :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 17 mei 2015 at 16:19

Ja ’s avonds is een goed idee! Maar ’s ochtends een kort rondje voor je ontbijt kan ook heerlijk zijn, hoef je er de rest van de dag niet meer naar om te kijken!

Reply

Leave a Comment