OntbijtReceptenSmoothies & Juices

Smoothie met snijbiet en aardbei

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 juli 2015 0 comments
smoothie met snijbiet

Als je al een iets gevorderde groene smoothie drinker bent, moet je zeker deze proberen! Snijbiet is wat aardser van smaak dan spinazie, maar ik vind het heerlijk met het zoete van aardbeien. Mocht je nog geen echte groene smoothie drinker zijn, dan kun je ook alleen spinazie gebruiken. De smoothie wordt dan wat neutraler. Maar, het is altijd goed om af te wisselen, probeer dus niet alleen maar spinazie in je smoothies te doen als je daar fan van bent!

Nog even wat info over snijbiet; dit is familie van spinazie en kan op twee manier groeien; als loof aan een biet of als groen blad van een knol waarvan je de knol niet kunt eten. Snijbiet zit bomvol Vitamine K en A, ook zit er een hoog aantal fytonutriënten in wat zorgt voor een ontstekingsremmend effect en daarmee goed is voor het immuunsysteem. Naast Vitamine K, zit er ook en flinke dosis calcium en magnesium in snijbiet, wat weer zorgt voor sterke botten. Een erg nuttige groente dus!

Ingrediënten smoothie

Voor 2 personen, ca 1 liter:

* Baobab is van nature heel fris en daarbij is er aan de blend in plaats van suiker/zoetstoffen natuurlijk Lemon extract toegevoegd wat de proteïne een frisse limoen smaak geeft. Gebruik eventueel een normale proteïne met een squeeze limoen.

Pers de sinaasappels uit.

Doe eerst de aardbeien, dan de bladgroenten en als laatste het vocht in de blender en blend goed glad. Voeg dan de proteïne toe en blend heel kort (anders wordt het luchtig). Als het te dik is, kun je nog een beetje water toevoegen.

smoothie met snijbiet

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment