Hardlopen / TrailrunningSport

Run with me | Uitgeestermeer

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 23 februari 2014 0 comments
SONY DSC
Gistermiddag ging ik met mijn vriend mee naar Uitgeestermeer. Hij doet aan windsurfen en had nieuwe zeilen die gefotografeerd moesten worden. Ik speelde dus voor de verandering een keer zijn fotograaf in plaats van andersom. Nadat we de gewenste foto’s hadden, besloot ik in de omgeving te gaan hardlopen zodat hij nog even kon surfen.
Ik had kunnen weten dat dit pittig zou zijn, want surfen doe je alleen met veel wind. En die wind die stond er! Vooraf had ik snel even gekeken welke kant ik op kon rennen en een soort van rondje uitgestippeld. Ik begon erg voortvarend met wind in de rug, op het 5km punt had ik naar rechts gemoeten, maar dit was een privĂ© pad waar ik niet in mocht. Omdat ik geen idee had hoe de weg verder zou verlopen, besloot ik terug te gaan. En dat betekende 5km een pittige wind tegen. Waar ik op de heen weg gemiddeld 5,29″/km liep, liep ik op de terug weg gemiddeld 5,53″/km. Een groot verschil dus.
uitgeestermeer
Voor mijn doen overigens niet zo’n beste loop. Afgelopen woensdag liep ik 5km op mijn nieuwe Nike Free’s, maar daarvoor liep ik eind januari voor het laatst en dat merk ik. Liep ik nu 10 km in 56 minuten, tijdens de Vondelparkloop half januari liep ik nog 10 km in 49 minuten. En dat vind ik jammer, heel erg jammer. Door drukte, vakantie en een nieuwe baan is het hardlopen er een beetje bij ingeschoten. Als ik kon sporten maakte ik gebruik van mijn boks of bikram yoga abonnement vanwege de kosten. Maar ik mis hardlopen. Daarom heb ik vorige week besloten om te stoppen met boksen en bikram yoga omdat de kosten (twee verschillende sportscholen) een beetje de spuigaten uitlopen. Ik ga eerst het hardlopen weer even goed oppakken en sluit dan volgende maand een nieuw sportschoolabonnement af bij een sportschool bij mij in de buurt. Hier bieden ze boksen en yoga aan, maar bijvoorbeeld ook circuittraining, pilates en big ball stability. Alledrie echt top voor kracht en een sterke core.Maar nog even terug naar gisteren, we verlieten Uitgeestermeer natuurlijk niet voordat er ook foto’s van mij waren genomen! Dus scrol snel verder voor een paar (hardloop)foto’s. De longsleeve en wintertight zijn van H&M, schoenen (LunarGlide 5+) en horloge van Nike.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment