ReceptenZoete tussendoortjes

Rocky Road met muisjes

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 15 augustus 2019 0 comments
rocky road met muisjes

Ok, dit is alles behalve een gezond recept, maar omdat het een lekker kraamhapje is vind ik het geoorloofd om het te delen. Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om kraamhapjes te maken aangezien ik dol ben op beschuit met muisjes. Zolang ik niet ben bevallen ga ik geen beschuit met muisjes eten, maar ik verheug me er nu al op dat ik het straks elke dag “mag” eten. Nu ik deze blog maak ben ik al de 41 weken gepasseerd, dus je kunt je voorstellen dat het op einde de verveling een klein beetje begon toe te slaan. Toen besloot ik dus toch om de keuken in te duiken om iets lekkers te maken. Leuk voor de kinderen die op bezoek komen, en om gewoon wat variatie te hebben. Ik ging voor rocky road met muisjes. Het liefst had ik blauwe spekjes gebruikt, maar die kon ik niet vinden. Meer dan ik had verwacht zie je dat het roze spekjes zijn. Vind ik stiekem toch wel jammer, maar gelukkig smaken er ze niet minder om.

Rocky road met muisjes, ongeveer 30 stuks

  • 300 gram pure chocolade
  • 125 gram ongezouten boter
  • 125 gram volkoren digestive koekjes
  • 80 gram spekjes
  • 80 gram muisjes

Breng een pannetje water aan de kook, zet daar een vuurvaste kom boven en smelt de chocolade en boter au bain marie. Roer af en toe even door met een spatel.

Breek in een andere kom de koekjes in kleine stukjes. Snijd de spekjes in kleine blokjes en meng samen met 40 gram muisjes door de koekjes. Als de chocolade gesmolten is, laat je deze heel even een klein beetje afkoelen en roer je vervolgens de koekjes door de chocolade.

Bekleed een ovenschaal (ik gebruikte 20×30 cm) met bakpapier en stort het chocolademengsel erop. Verdeel goed en sprinkel de rest van de muisjes over de rocky road. Nu zet je de ovenschaal in de koelkast om de rocky road hard te laten worden.

Je kunt de rocky road zodra deze hard is geworden in stukjes snijden. Dit gaat niet heel netjes omdat het een beetje ‘rocky’ is, maar dat vind ik juist wel leuk. Persoonlijk vind ik de hapjes vrij machtig, dus ik heb zo’n 30 stukjes gesneden. Maar dit kun je naar eigen inzicht natuurlijk doen! De kraamhapjes kun je in de koelkast bewaren.

rocky road met muisjes

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment