Hardlopen / TrailrunningSport

Mijn eerste obstacle run: de Stormloop

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 15 april 2014 4 Comments
stormloop 2
Terwijl voor mijn gevoel half Nederland zich dit weekend opmaakte voor de marathon van Rotterdam, stond ik zaterdag aan de start van mijn eerste Obstacle Run, de Stormloop op het Circuit van Zandvoort. De laatste tijd zijn er steeds meer Obstacle Runs, dus ik moest dat toch een keer proberen! Samen met vriendinnetje S. stond ik zaterdag aan de start voor 12 km rennen en 50 obstakels. Voor de 12km rennen was ik niet echt bang, voor de obstakels wel. Klimmen, springen, kruipen en zwemmen; ik was heel benieuwd of ik het leuk zou vinden.We begonnen met een warming-up verzorgd door “The Gladiator Workouts”; op een goede beat, in het zonnetje, lekker warm worden; je kunt mij niet blijer maken. Ik had het direct naar mijn zin. Het startschot ging af en daar gingen we. Voor de start kwamen we de vriend en broer van S. tegen die er 18km op hadden zitten, zij vonden het pittig dus adviseerden ons vooral rustig van start te gaan. Dat advies knoopten we dus goed in onze oren, tenslotte gaat het bij een obstacle run ook niet om de snelheid maar om je eigen uitdaging. Ik weet niet meer in welke volgorde maar we zijn onder andere de volgende obstakels tegengekomen: olievaten en wegversperringen waar we overheen moesten springen; netten en autobanden waar we onderdoor en doorheen moesten kruipen; schuttingen, containers, bandenbergen en klimmuren van touw waar we overheen moesten klimmen; zandzakken en autobanden die we moesten tillen; duinen oprennen met behulp van touwen; grindbakken doorploeteren en een stukje zwemmen. Pittig? Ja, dat was het zeker! De stukjes rennen tussen de obstakels in waren rust voor mij, daar kon ik even bijkomen.

stormloopNa afloop was ik kapot, mijn hele lichaam was moe, maar voldoen. Ja, ik vond het leuk en zeker voor herhaling vatbaar! Er heerst echt een teamgevoel, wij waren met twee meisjes maar iedereen hielp elkaar bij de obstakels. Had je een pootje nodig, dan vroeg je die gewoon; had je een hand nodig, dan kreeg je die.

Er worden in Nederland diverse obstakel runs georganiseerd, Mud Masters is een hele grote in september, maar ook de Urban Athlon in Amsterdam is bekend. Lijkt het je leuk maar ben je bang dat je het niet volhoudt? Je doet al mee vanaf 6 km. Zie het als een uitdaging, een spel; tijd wordt niet geregistreerd dus het gaat niet om prestatie.

Hebben jullie wel eens mee gedaan aan een obstacle run?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

4 Comments

Avatar
Dirk Schrama 24 juli 2014 at 11:40

Leuk stuk, heb je er al meer op de planning staan?

Reply
Jessica
Jessica 24 juli 2014 at 21:13

Nee eigenlijk niet, heb je nog een aanrader? Wel leuk om weer een keer te doen namelijk!

Reply
Avatar
Manon 15 april 2014 at 10:23

Aah superleuk! Ik heb eind maart meegedaan aan de Strong Viking Run – Mud Edition 14 km. Ik had nog noooit 14km gerend, laat staan obstakels overwonnen, maar wat was het leuk!! Ik heb samen met mijn vriend meegedaan en was erg blij dat ik hem en andere deelnemers had om me hier en daar te helpen (ook aangezien ik een beetje last van hoogtevrees bleek te hebben). Uiteindelijk veel last van verzuring gehad en vier dagen spierpijn, maar het was het allemaal waard, want wat een geweldige ervaring! 14 juni doen we mee met de Strong Viking Run – Water Edition 19km ^^ (Het is wellicht wat ver van huis voor jou, maar ik kan je deze run echt aanraden!)

Reply
Avatar
Jessica 15 april 2014 at 20:52

Wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent!! Ik vond het ook erg leuk, maar ga het niet te vaak doen omdat ‘normaal’ hardlopen wel mijn focus heeft. Ben nu aan het trainen voor de halve marathon en vind Obstacle Runs wel erg blessure gevoelig. Maar de Viking Run klinkt goed (wel beetje ver voor mij idd).

Reply

Leave a Comment