SportWorkout

5 redenen om te gaan sporten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 6 februari 2018 0 comments
redenen om te sporten

De sportscholen puilen in januari altijd uit, maar in februari neemt het aantal mensen dat sport weer snel af. Goede voornemens worden vergeten, er is geen tijd meer voor of het is toch niet leuk. Ook heb ik zelf in februari altijd een beetje te maken met winterblues. Ik ben klaar met de winter, voel me moe, vaak ook verkouden en trek me het liefst terug onder een dekentje. Uiteindelijk ga ik bijna altijd wel sporten en ben ik daarna uiteraard ook heel blij. Maar ik kan me voorstellen dat je motivatie soms ook even ver te zoeken is. Daarom in deze blog 5 redenen om te gaan sporten. Redenen die leuk zijn en die er hopelijk voor zorgen dat je deze week weer lekker gaat trainen!

Sporten maakt gelukkig

Ik schreef er na de Olympische Triathlon in oktober al een blog over; sporten maakt gelukkig. Een grote glimlach die niet meer van je gezicht af gaat, een gevoel van blijdschap en het gevoel dat je gelijk weer wilt gaan sporten. Tijdens het sporten wordt endorfine aangemaakt en dat zorgt voor dat heerlijke en voldane gevoel na een zware training.

Sporten geeft je creativiteit een boost

Heb jij er ook wel eens last van dat er echt helemaal niks meer uit je handen komt op werk bijvoorbeeld? Een uurtje sporten – of zelfs als een uur wandelen – helpt! Je hoofd wordt leeggemaakt, wat weer ruimte biedt voor creativiteit. Sporten geeft een energie en creativiteitsboost!

redenen om te gaan sporten

Sporten zorgt voor een betere nachtrust

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die minstens 2,5 uur per week sporten, beter slapen; de slaapkwaliteit van sporters verbetert met maar liefst 65%. Sporten verhoogt de lichaamstemperatuur en wanneer deze weer daalt tot normaal, is het makkelijker om in slaap te vallen. De kwaliteit van de slaap kan beter worden doordat de hersenen focussen op het herstel van het lichaam.

Sporten geeft zelfvertrouwen

Sporten maakt je blij, maar geeft je ook zelfvertrouwen. Als je langere tijd met dezelfde sport bezig bent, word je er beter in. Je wordt sneller, sterker en fitter. Hoogstwaarschijnlijk verandert je lichaam ook en ga je lekkerder in je vel zitten. Allemaal elementen waardoor je zelfvertrouwen een boost krijgt. En dat zul je ook in het dagelijks leven gaan merken.

Sporten zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt

Mensen die regelmatig sporten hebben over het algemeen meer energie en een betere weerstand. Maar let wel goed op; want je kunt ook juist ziek worden na het sporten. Dit ervaarde ik in Barcelona. Ik had zo’n grote inspanning van mijn lichaam gevraagd en er daarna niet genoeg aandacht aangegeven dat ik juist ziek werd. Een paar keer per week lekker trainen is juist heel goed voor je. Je wordt sterker en fitter en bent daardoor beter bestand tegen bacteriën en virussen.

redenen om te gaan sporten

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment