DinerGranenReceptenVlees

Parelgort met pompoen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 6 januari 2016 1 Comment
parelgort met pompoen

Risotto? Pompoen? Je kunt me er voor wakker maken! Ik vind dit zo’n lekkere combinatie. In dit recept koos ik er voor om parelgort te bereiden als risotto en met succes. Parelgort is een gestoomde gerstsoort (graan) waarvan de zemelen (het vliesje) is verwijderd. Het heeft een nootachtige smaak, een ronde vorm en wordt in de Italiaanse keuken heel veel gebruikt om risotto’s mee te maken of als bindmiddel voor soepen of stoofpotten.  Door de toevoeging van pompoen en wortel krijgt deze parelgort-risotto een heerlijke zoete smaak. Zelf eet ik er graag gebakken kipfilet bij in verband met de extra eiwitten, maar je kunt deze risotto ook vegetarisch eten.

Voor 4 personen:

  • 250 gram parelgort
  • 500 gram pompoen
  • 250 gram wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 40 gram roomboter
  • 1 el gedroogde salie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 300 gram kipfilet

Hak de knoflook fijn en snijd de pompoen en wortel in kleine blokjes. Smelt de roomboter in een braadpan en bak de knoflook kort aan. Voeg de pompoen en wortel toe en bak 10 minuten. Roer de parelgort en salie er doorheen en laat de risotto even kort bakken.

Voeg nu een scheut bouillon toe en laat verdampen, doe dit beetje voor beetje net zolang tot de parelgort zacht is. Duurt ongeveer een half uurtje. Roer de Parmezaanse kaas er doorheen en breng op smaak met peper. Laat vijf minuten staan om de smaken volledig in te laten trekken.

Snijd intussen de kipfilet in kleine blokjes en kruid met peper en zout. Bak de kipfilet op hoog vuur aan en zet het vuur daarna lager om de kipfilet gaar te laten worden. Serveer samen met de parelgort.

Voedingswaarden per persoon: 506 calorieën
21,6 gram eiwit – 57,9 gram koolhydraten – 13,2 gram vetten

parelgort met pompoen

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Nora 16 januari 2016 at 23:11

Looks good! Ik heb dus nog nooit met parelgort gekookt: maar nu ik jouw recept heb gelezen ga ik het ZEKER eens proberen. Pompoen en worteltjes bevallen me ook wel :-)

Reply

Leave a Comment