Over Jessica


Hallo daar!

Leuk dat je meer over Eat.Run.Love. en mij wilt weten! Laten we beginnen bij het begin; ik ben Jessica, geboren en getogen in Amstelveen. Inmiddels mag ik mijzelf een dertiger noemen en woon ik al ruim vijf jaar samen in Amsterdam met mijn vriend en twee poezen: Kaatje en Beertje. Beertje is onze modellenpoes; ze houdt van aandacht, van op de foto gaan en mij van mijn werk houden. Bloggen doe ik in de avond- en weekenduurtjes, want ik heb gewoon een fulltime baan. Is dat druk? Ja dat is druk, maar ook leuk!

“Ik ben vrijwel dagelijks met sport bezig. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Ik krijg er energie van om zelf met sport bezig te zijn en jullie erover te informeren en inspireren. Als echte foodie streef ik 80/20 regel na want een dag zonder chocolade is een dag niet geleefd!”

Lees hieronder verder als je nog veel meer wilt weten.

 

 

 

 

Hoe het allemaal begon: In 2013 werkte ik nog bij een PR bureau in Amsterdam. Food- en fashionbloggers waren inmiddels heel normaal, maar sport- en healthbloggers waren er nog niet zo heel erg veel. Mijn motivatie voor gezond eten en hardlopen was een inspiratie voor mijn collega’s, dus toen één van mijn collega’s opperde om een blog te starten dacht ik “waarom ook niet”. Tijdens de lunch verzonnen we een naam: Eat.Run.Love en zo geschiedde het. Ik maakte een wordpress website en het bloggen kon beginnen. Eerste instantie werd ik natuurlijk alleen door familie en vrienden gevolgd, maar langzaamaan breidde zich dat uit tot inmiddels duizenden mensen per dag.

Ik ben niet altijd zo fit geweest: Mijn ouders hebben mij altijd gestimuleerd om te sporten en dat heb ik als klein meisje dan ook veel gedaan. Tijdens mijn studententijd vond ik andere dingen interessanter en geloofde ik het allemaal wel. De zogenaamde studentenkilo’s vlogen eraan en toen ik ging samenwonen met mijn vriend in Haarlem zat er 10 kilo teveel aan. Door gezonder te gaan eten en te gaan hardlopen ben ik die 10 kilo langzaam weer kwijtgeraakt. Overigens zit deze 10 kilo er inmiddels weer aan, maar is het geen vet- maar spiermassa.

Ik sport omdat ik het leuk vind. Echt leuk vind. Ik begrijp dat dit niet voor iedereen het geval is. Maar ook daarom ben ik Eat.Run.Love. gestart: om mensen te motiveren op zoek te gaan naar een sport die ze leuk vinden. En ze hopelijk te enthousiasmeren met mijn enthousiasme. Want dat is het aller belangrijkste om een sport langdurig vol te houden: omdat je het leuk vindt.

 

 

Hardlopen doe ik niet zoveel meer: Waar ik deze blog ben begonnen als een hardloopblog, is het inmiddels uitgegroeid tot een actieve lifestyle blog. Hardlopen heb ik jaren met veel plezier gedaan, maar ik haalde er niet meer de voldoening en energie uit die ik eruit wilde halen. Ik werd getriggerd door een nieuwe sporttrend: Crossfit. Crossfit heeft alles wat mijn sporthart sneller doet kloppen: kracht, conditie, uitdaging en fun. Maar ondertussen houd ik mijn oren en ogen open voor andere uitdagingen. Zo heb ik in 2017 het wielrennen ontdekt, en heb ik een Olympische triathlon in Barcelona gedaan.

“Op Eat.Run.Love. schrijf ik over food & sport, en alles wat daar bij hoort. Onder andere sporttips, motivatie, workouts, achtergrondinformatie, recepten en hotspots. Met deze blogs probeer ik bezoekers te inspireren en informeren die op zoek zijn naar een gezonde en sportieve lifestyle.”

Voor wie ik dit doen: Ik ben Eat.Run.Love. gestart om jonge vrouwen zoals ik te motiveren en inspireren. Eat.Run.Love. is voor vrouwen (en mannen) die op zoek zijn naar tips en motivatie voor het sporten, achtergrondartikelen, lekkere, gezonde en makkelijke recepten, leuke hotspots en persoonlijke artikelen.

Wil je een merk of productie aanbieden en heb je interesse in een samenwerking? Klik dan hier.

 

 

Nog even wat random facts:
 • Mijn PR op 10km hardlopen is 47 minuut nog wat
 • Het duurde bijna twee jaar voordat ik pull-ups kon
 • In 2017 ging ik voor het eerst alleen op vakantie; een yoga & surf vakantie in Portugal
 • In 2017 deed ik ook mijn eerste Olympische Triathlon, in Barcelona
 • Ik ben een echte snoepkont – altijd al geweest – melkchocolade, Engelse drop, dropfruit duo’s en droptoppers zijn favoriet
 • Ik zat tot en met mijn zestiende op korfbal
 • Ik kam mijn haren alleen als ik het gewassen heb, verder borstel ik het nooit
 • Als ik geen zin heb om te koken ga ik naar SLA of de pizzeria om de hoek
 • Ik ben dol op trailruns; hoogtepunt was een trailrun van 20km in de Dolemieten (Italië)
 • Ik verveel me ontzettend snel (vandaar ook die fulltime baan, blog en 6x per week sporten)
 • In de winter kijk ik elke avond Netflix
 • Sinds kort heb ik de combinatie van wandelen en podcast luisteren helemaal ontdekt