SportWorkout

Ongemakkelijke momenten tijdens het sporten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 december 2017 5 Comments
Ongemakkelijke momenten tijdens het sporten

Sporten doe ik omdat ik het leuk vind, omdat ik er energie van krijg en er plezier uit haal. Maar dat het niet altijd feest is, blijkt wel uit ongemakkelijke momenten die tijdens het sporten kunnen ontstaan. Soms doordat je gewoon een domme actie uithaalt, soms doordat je lichaam niet meewerkt zoals je dat eigenlijk zou willen. Het liefst ren ik dan heel hard weg en hoop ik dat niemand het gezien heeft. Maar helaas is dat niet altijd het geval. In deze blog deel ik vijf ongemakkelijke (in sommige gevallen beschamende) momenten die ik meemaakte tijdens het sporten het afgelopen jaar.

In de bosjes

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar altijd als ik net de straat uit ben, moet ik plassen. Soms keer ik om, soms loop ik door en gaat het gevoel weer weg. Soms ook niet, en dan duik ik onderweg een toilet in, of de bosjes als er geen toilet is. Niet zo erg als je het mij vraagt. Maar ik heb ook wel eens gehad dat ik iets meer dan een plasje moest doen. Wat doe je dan? Ik probeerde het op te houden, maar ik moest zo ontzettend nodig dat ik toch in de bosjes ben gaan zitten. Zonder toiletpapier. Echt, volgens mij heb ik me nog nooit zo geschaamd maar ook opgelucht gevoeld. Ik heb het pas maanden later aan mijn vriend verteld en nu dus op de blog. Stiekem schaam ik me dood, maar moet er ook wel weer om lachen. Shit happens.

Snotneus

Iets minder erg, maar ook heel vervelend; een lopende neus. Waarom gaat tijdens het sporten altijd je neus lopen? Ik zal dat trouwens eens op gaan zoeken. In de crossfit box kan ik een (toilet)papiertje pakken, maar buiten kan dat niet. Afvegen aan mijn mouw of snuiten zonder zakdoekje? Ik vind het allebei smerig, maar een snottebel aan je neus is ook vies.  Persoonlijk vind ik het altijd heel smerig om mensen hun neus te zien snuiten zonder zakdoekje, helemaal als ik er vlak achter loop. Ik ga dan toch maar voor het afvegen aan mijn mouw. Kleding thuis direct in de was!

Neus tegen de bar

En dan bedoel ik niet een cafébar, maar een barbell. Ik heb nu al een paar keer gehad dat ik mezelf heel hard voor mijn neus stootte bij een push press. Naast dat het echt heel knullig is, doet het ook nog eens heel erg pijn. Ik moet van ellende altijd lachen, maar ik barst liever in huilen uit.

Hoesten en proesten

Tijdens de triathlon in Barcelona had ik ook zo’n ongemakkelijk momentje. Het was bloedheet, dus ik maakte van elk waterpunt gulzig gebruik. Bij het laatste waterpunt wilde ik eigenlijk niet meer stoppen met lopen, dus probeerde ik al lopend te drinken. Je raadt het al; het schoot in mijn verkeerde keelgat en ik begon onophoudelijk te hoesten en proesten. Ik werd ingehaald door mensen die riepen dat ik niet meer moest stoppen maar doorlopen. Ik dacht alleen maar: Jahaa, dat weet ik. Maar je ziet toch dat ik me verslikt heb? De laatste 2 kilometer duurde eeuwen voor mijn gevoel. Zo stom. Was ik maar even stil gaan staan, dat had me een hoop ellende bespaard.

In je bilnaad

De vrouwen onder ons snappen vast waar ik het over heb; een string of onderbroek die in je naad zit en écht heel vervelend zit. Er zit niks anders op dan hem onopgemerkt tussen je naad vandaan te halen. Oh hoi, ik zag niet dat je achter me liep. Hahah, ik heb dit al zo vaak gehad. Maar laten zitten is misschien nog wel vervelender. En in het verlengde hiervan; ik heb ook wel eens een schaafwond in mijn bilnaad gehad. Hoe ik daar aan kwam? 150 sit ups in combinatie met een niet zo lekker zittende onderbroek. Ook geen pretje kan ik je vertellen.

Oh, oh, oh. Toch wel wat genânte momenten… Maar hee, ook dat is realiteit! Ik ben heel benieuwd heb jij wel eens ongemakkelijk en beschamende momenten tijdens het sporten gehad?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

5 Comments

Avatar
Lidy 14 december 2017 at 16:53

Vaginale scheetjes tijdens handstand push-ups, nooit charmant.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 14 december 2017 at 23:47

Hahah nee dat is ook niet zo charmant! Deze was ik vergeten in mijn lijstje.

Reply
Avatar
Bianca 12 december 2017 at 20:12

Die eerste heb ik ook al eens gehad getver maar gelukkig heb ik dus wel altijd zakdoekje bij me. Ik snuit er namelijk zo 3 vol in de winter tijdens een 10 km run. Je snapt dat dat te veel is om aan je mouw te vegen. De doekjes neem ik altijd mee in mijn filpbelt super handig.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 12 december 2017 at 21:10

Ja een flipbelt! Die is zeker handig, heb ik ook :) Die zakdoekjes gaan sindsdien dus ook mee!

Reply
Avatar
Sandra 12 december 2017 at 13:02

Yup de loopneus tijdens het rennen, heel irritant. Vooral als je ogen gezellig meedoen >.<

Reply

Leave a Comment