Hotspots & Travel

Nelis West || Amsterdam

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 juli 2017 0 comments
nelis west

Hotspots nemen geen hele grote plek in op Eat.Run.Love., maar af en toe kom ik op een plek die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Ik kan echt genieten van een gezellige avond met lekker eten waar genieten voorop staat. Inclusief een glas wijn en een goed dessert. 80/20 heh! Op uitnodiging at ik afgelopen vrijdag bij Nelis West, een nieuwe hotspot halverwege Witte de Withstraat op het Witte de Withplein in Amsterdam. Dit is de tweede locatie na Nelis Oost in Amsterdam Oost. Ik had al gehoord dat dit een leuke en lekkere spot was om te eten dus de uitnodiging sloeg ik niet af. Vind het super leuk om nieuwe plekjes te ontdekken in Amsterdam West waar ik ook woon!

De kaart is bij Nelis West en Nelis Oost exact hetzelfde, maar de sfeer is wel iets anders. Waar de eigenaren Kees en Inge in Amsterdam Oost een huiskamer sfeer hebben neergezet, heeft deze locatie een stijlvolle design inrichting. Ook kan Nelis West grote groepen aan, wat het een perfecte locatie maakt voor een borrel of feestje.

nelis west

nelis west

De gerechten op de kaart zijn verfrissend met een gezonde twist. Denk aan eendenborstfilet met zoete aardappel frietjes of heilbot met dopererwten crème. Nelis staat bekend om hun “Naastenliefde” plankje; een plankje vooraf met vijf kleine gerechtjes. Op ons plankje lag buikspek, kalfsrosbief, tonijn, zalmtartaar en een kaaskroketje. Een dessert zeg ik eigenlijk nooit nee tegen. Toen ik zag dat er witte chocolade cheesecake op het menu stond, was de keuze snel gemaakt. Wat een feestje, deze cheesecake was echt goddelijk lekker. Voor zo’n €50 per persoon zit je de hele avond en eet je heerlijk.

Nelis West is een leuke spot in het hippe Amsterdam West waar je ook terecht kunt voor ontbijt en lunch. Ik ga hier zeker nog eens terug naar toe.

nelis west nelis west nelis west

Nelis West
Witte de Withplein 43, Amsterdam
www.neliswest.nl

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment