SportTriathlon

Wat neem je mee naar een triathlon?

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 september 2017 27 Comments
Wat neem je mee naar een triathlon?

Gisteren was het weer zo ver, mijn derde sprint triathlon van deze zomer. Dit keer reisde ik af naar Maarssen om daar om 9.30 te starten met 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km rennen. De avond ervoor had ik een bedrijfsfeestje gehad en ik had nog niet mijn spullen klaar gezet. ’s Ochtends moest ik alles nog bij elkaar zoeken en met een triathlon is dat altijd best veel. Als een wervelwind raasde ik door het huis om alles te verzamelen want doordat je drie sporten combineert heb je ook best veel nodig. Uiteindelijk slaagde ik er weer in om alles bij me te hebben. Wat neem je mee naar een triathlon? Lees snel verder!

 • Trisuit – Nee, dit is niet verplicht, maar wel handig. Een trisuit kun je namelijk met zowel zwemmen, fietsen als hardlopen dragen. Het zit comfortabel, droogt snel en je hoeft tussentijds niet meer om te kleden. Als je van plan bent vaker een triathlon te doen, kan ik je dit zeker aanraden. Ik heb er eentje van Zone3 en zie dat deze nu in de aanbieding is :)
 • Wetsuit – Ook zoiets wat niet verplicht is, maar wel handig. Overigens zou ik een wetsuit ook pas aanschaffen als je weet dat je vaker triathlons gaat doen. Zeker aan het einde van de zomer is de watertemperatuur vaak wel goed te doen. En als het water warmer dan 22 graden is, mag je sowieso geen wetsuit aan.
 • Zwembrilletje – Lijkt me duidelijk toch? In het zwembad draag je ook een zwembril, buiten dus ook. Anders wordt kijken helemaal lastig.
 • Badmuts – Bij de meeste triathlons krijg je een badmuts die je op moet van de organisatie, maar toch neem ik voor de zekerheid altijd mijn eigen badmuts mee.
 • Enkelband en chip – Tijdens een triathlon heb je altijd een enkelband met chip om die je gedurende de hele wedstrijd om houdt en de tijden registreert. Op het moment dat je je inschrijft voor een wedstrijd wordt vaak gevraagd of je al een chip hebt. Bij je eerste wedstrijd geef je natuurlijk aan dat je deze niet hebt. Dan krijg je er eentje. Soms moet je hem aan het einde van de wedstrijd teruggeven, soms mag je hem houden. Ik mocht de mijne na de tweede wedstrijd houden en die kan ik nu bij elke wedstrijd gebruiken door het nummer van de chip op te geven bij inschrijving. Maar in principe krijg je deze dus bij inschrijven!
 • Fiets – Hier ga ik verder maar niet op in, maar ik zet hem voor de zekerheid toch in het rijtje. Zou toch lullig zijn als je bij de wedstrijd aan komt en je fiets niet bij je hebt.
 • Helm – Ook zo eentje. Zonder helm mag je niet fietsen. Voordat je Parc Fermée (luxe woord voor wisselzone) in gaat, wordt je helm – net als je fiets – gecontroleerd door vrijwilligers. Zit deze goed op je hoofd, zit hij goed strak etc.
 • Zonnebril – Ik vind het een (zonne)bril erg handig op de fiets; tegen vliegjes en traanogen. Maar als het niet zo zonnig is, fiets ik eigenlijk altijd zonder!
 • Fietsschoenen en hardloopschoenen – Heb je een fiets met klikpedalen dan neem je je fietsschoenen en hardloopschoenen mee. Sommige mensen hebben geen klikpedalen en dan fiets en ren je met je hardloopschoenen. Scheelt trouwens ook nog eens wisseltijd! Zorgt dat je al je spulletjes in de goede volgorde neer zet, zodat je alles makkelijk kunt pakken en aantrekken.
 • Startnummerband – Nog zo’n handig dingetje die ik – gelukkig – bij een wedstrijd heb gekregen. Na het zwemmen moet je namelijk je startnummer op doen. Een beetje onhandig als je dan nog in de weer moet met veiligheidsspeldjes. Startnummerbanden zijn de oplossing; je speld je startnummer hierop en na het zwemmen doe je hem eenvoudig om. Tijdens het fietsen draag je hem op je rug, tijdens het rennen op je buik.
 • Handdoekje – Ik ga me niet uitgebreid afdrogen als ik uit het water kom, maar mijn gezicht snel droog vegen en mijn voeten heel lichtjes doe ik altijd wel. Dan kan ik daarna ook makkelijker mijn sokken en schoenen aantrekken.
 • Droge kleren voor na afloop! Geen uitleg nodig!
 • En natuurlijk een goede tas om alles in mee te nemen

Wat neem je mee naar een triathlon?

WIN! Cadomotus triathlontas

Hoe neem je al deze spullen mee? In een handige en waterdichte tas natuurlijk. Cadomotus heeft een super handige triathlon tas ontworpen waar je al je spullen eenvoudig in meeneemt. En ik mag er eentje t.w.v. €119,95 weg geven. De tas heeft diverse vakken voor al je triathlon spullen. Een groot vak waar je je wetsuit, kleding en handdoek in mee kunt nemen. Onderaan de tas zit een afritsbaar vak om eventueel je schoenen in mee te nemen. En voor op de tas zitten diverse losse vakken voor je helm en bidons. Ik vind het een top tas en vind het dan ook heel tof dat ik deze weg mag geven!

Wat moet je doen om kans te maken op de Cadomotus triathlon tas? Mij laten weten voor welke triathlon jij aan het trainen bent en welke ik echt op mijn wishlist zou moeten zetten voor volgend jaar :) De winnaar krijgt op maandag 11 september een mailtje. Niet gewonnen? Cadomotus staat het weekend van 14 t/m 17 september op de WK triathlon in Rotterdam.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

27 Comments

Avatar
Sarah 6 september 2017 at 09:38

Zal een tweede kwart tri nog volgende jaar in Gent zeker doen maar moet echt fietsen en zwemmen in 2018 goed verder trainen. Nu zijn we bezig met voorbereiding Valencia marathon….achteraf zal ik mij inschrijven in een triathlon club denk ik :) Groetjes

Reply
Avatar
Karel Kolb 4 september 2017 at 22:39

Apeldoorn, as zaterdag! Ga voor de vijfde keer, zo mooi, de kwart. Zwemmen in het Bosbad, fietsen door prachtige natuur en lopen idem. Topsfeer altijd, zeker nu ik m voor t eerst samen met mijn drie broers doe, hoe gaaf is dat? ❤️

Reply
Avatar
Emma 4 september 2017 at 21:06

Super handige tas! Ik zit zelf altijd enorm moeilijk te doen om al mijn spullen in een tas te krijgen, maar eigenlijk lukt het altijd net niet. Deze zou echt goed van pas komen. Ik ben sinds vorig jaar begonnen met triathlons, ik heb nu 4x 1/8e gedaan. Volgend jaar wil ik een kwart proberen. Ik ben ook nog opzoek naar leuke plekken om een triathlon te doen, dus ik hou deze pagina even in de gaten! zelf vind ik het leuk om de triathlons die ik heb gedaan, het volgende jaar weer te doen (als ze bevielen). Dan ken je het parcours en kun je je tijden vergelijken en kijken of het beter ging :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 4 september 2017 at 21:57

Ja, dat is idd een goed idee want het is mij al opgevallen dat elke triathlon net een klein beetje verschilt. Het is dus echt heel lastig om je progressie te meten! Denk dat ik volgend jaar ook weer een paar dezelfde ga doen :)

Reply
Avatar
Maurits 4 september 2017 at 15:56

Ik ben zelf aan het trainen voor de Almere Challenge voor aankomen weekend, de halve.
Een aanrader is de triathlon in Woerden, waar ik zelf vandaan.
Geweldig en zeer sfeervol evenement, helaas vaak wel een wachtlijst. Absoluut de moeite waard.

P.s. Aanvulling op het wetsuit gedeelte, dit kan namelijk wel verplicht zijn bij temperaturen onder de 16 graden op lange afstanden.
Dus altijd goed om te hebben of eventueel te huren wanneer je niet zeker weet wat het weer gaat doen.

Daarnaast leg ik altijd mijn eigen horloge klaar en niet vergeten voeding (bidons, repen, banaan etc).
Eventueel ook extra binnenbandje, pompje, bandenlichters etc indien je lek rijd.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 4 september 2017 at 21:58

Dank voor je aanvullingen, helemaal terecht! Sporthorloge heb ik zelf altijd om en bandenplak spullen neem ik niet mee omdat ik geen band kan plakken ;) Dus voor mij is de wedstrijd dan over haha! Succes dit weekend in Almere, mooie uitdaging!!!

Reply
Avatar
Eveline 4 september 2017 at 07:50

Gaaf! Ik ben aan het trainen voor de Rottnest SufferFest Olympische afstand! En ik kan je zeker aanraden om ooit een keer de HIM in Busselton te doen (staat ook op mijn to do lijst voor volgend jaar!) ;)

Reply
Avatar
Frank vd W. 4 september 2017 at 00:21

Ik ben aan het trainen voor de 1/4 triatlon van Nuenen volgend jaar.
Dit jaar had ik mijn uitrusting ( lees racefiets ) nog niet maar die heb ik afgelopen maand kunnen aanschaffen en nu kan ik met goede moed gaan trainen. En ik kan je de triatlon ook aanraden, een collega heeft hem afgelopen jaar gedaan en mij ook enthousiast gemaakt ervoor ;-)

Reply
Avatar
Richard Busscher 3 september 2017 at 22:01

Volgend jaar wil ik mijn eerste 1/2 triathlon gaan doen. Voor mij zal dat Didam gaan worden. Eerst wil ik het uitproberen en niet meteen zo massaal als de Challenge Almere (met bijbehorende hoge inschrijfkosten). Hopelijk komt in 2019 de Iron Man 70.3 naar Hoorn. Daar wil ik dan absoluut bij aanwezig zijn!
Nu is het altijd makkelijk om een wedstrijd op een exotische plek aan te raden maar waarom niet het kwartje triathlon van Anna Paulowna. Gewoon in eigen land! De meest besproken triathlon van Nederland vanwege het parcours en de sportiviteit.
Verder heb ik een andere fantastische uitdaging voor je. Geen triathlon maar een swim-run-swim-run-swim…. Ötillö Swimrun Isle of Scilly.
Dit doe je als koppel dus, als jij de uitdaging aangaat wil ik graag je partner zijn :)

Reply
Avatar
Irma 3 september 2017 at 18:38

Ik ben aan het trainen voor de kwart triatlon in Alphen aan de Rijn. Tot nu toe een aantal sprint afstanden gedaan ter voorbereiding. Maar kom ruimte te kort in mn huidige tas. Al die spullen…. daarom zou deze tas echt supergaaf zijn. Ik kan je de triatlon in alphen zeker aanraden. Heb hier vorig jaar ook meegedaan. Leuk parcours in het groene hart en langs de zegerplas. En heel gezellig :)

Reply
Avatar
Carola 3 september 2017 at 18:09

Wat een super coole tas!! Ik ben net terug van mijn eerste triathlon op het Rutbeek in Enschede. Hier waren vandaag ook eredivisie wedstrijd en jeugd NK. Ondanks dat ik super blij was met mijn tijd (1.21), zie je daar toch wel hele snelle mensen voorbij komen! Ik stuiter nu nog van de energie en krijg alleen maar zin om meer triathlons te doen, vooral met deze gave tas! Mijn volgende doel is die bij Alphe d’Huez, daar heb ik dit jaar gekeken en die leek mij ontzettend gaaf!

Reply
Avatar
kim 3 september 2017 at 17:10

Nog geen een op de planning. Nu eerst nog aan het trainen en dan eens inschrijven. Heeft texel er een? Of terschelling? Hoe leuk is dat!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 4 september 2017 at 22:00

Ja die hebben er eentje! Mensen uit mijn crossfit box gaan daar aan mee doen, het is wel een alternatieve met zwemmen in zee, mountainbiken ipv racefietsen en rennen over het strand. Pittig!

Reply
Avatar
Linda 3 september 2017 at 16:39

Gave tas! Ik trainde voor die op 2 september in Zwolle (gister!), maar raakte geblesseerd. Nu train ik door voor die van volgend jaar! En hopelijk een 1/8 in Hardenberg in 2018.

Komt er nog een verslag van je triatlon van gisteren? :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 4 september 2017 at 22:00

Ah wat balen dat je geblesseerd raakte, hopelijk volgende jaar nieuwe kansen! Ik wilde een verslag van afgelopen zaterdag eigenlijk overslaan. Ben je benieuwd?

Reply
Avatar
Carola 7 september 2017 at 07:50

Ja, ik ik ben ook erg benieuwd :)

Reply
Avatar
Simone 3 september 2017 at 16:22

Door jouw blogs ben ik enthousiast aan het trainen voor de 1/8 of kwart bosbaan triathlon in 2018. Een mooie opstap naar de olympische afstand in Barcelona wat door mijn ziekte de ultieme uitdaging gaat zijn! Helaas kan ik jou nog niet zoveel aanraden maar Almere schijnt ook echt top te zijn!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 4 september 2017 at 22:01

Ah wat leuk om te horen! Vind triathlons ook echt fantastisch! Bosbaan heb ik vorig jaar gedaan, erg leuk :) Succes met trainen!

Reply
Avatar
Ezra 3 september 2017 at 12:39

Zo kom je tenminste geen ruimte tekort!
Ik woon in Nederhorst den Berg en die sprinttriatlon moet ik natuurlijk doen!
Als je een mooie lokatie wilt voor je volgende triatlon, kijk dab eens naar de crosstriathlon Weissensee! Supermooi!

Reply
Avatar
Yvonne Loos 3 september 2017 at 11:54

Ook ik heb dit jaar het triathlonvirus te pakken gehad. Ik mag er pas 2 afvinken en dat zijn Eindhoven en Zaltbommel. Heel veel vergelijkingsmateriaal heb ik dus helaas niet. Waar ik veel goede verhalen over heb gehoord en ik dus volgend jaar zeker ga doen is de triathlon van Almere. Groetjes Yvonne

Reply
Avatar
Linda B 3 september 2017 at 10:21

Wat een super handige tas, ik leen nu altijd een sporttas van mij vriendin, maar omdat daar
Nog niet alles inpast heb ik altijd nog 2 tassen bij me!

Ik ben nu aan het trainen voor de sprint triathlon van de bosbaan, 29 september. Dit wordt mijn 3e triathlon dit jaar. Alleen zijn de vorige allebei een run-bike-run geworden. Helaas, want ik had juist een borstcrawl cursus gevolgd en had fanatiek 2-3x per week gezwommen. Hopelijk kan ik in Amsterdam eindelijk mijn zwemkunsten laten zien!
Volgend jaar wil ik graag een OD aan het lijstje toevoegen!
Die tas zou echt super handig zijn om 29 september mee te nemen, dan kan ik gewoon op de fiets er naartoe. Met 3 tassen werd dat toch wat lastig.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 4 september 2017 at 22:03

De kans dat je op 29 september niet je zwemkunsten kunt laten zien, is erg klein denk ik :) Zou jammer zijn als ook die in het water valt, maar weet zeker dat je niet voor niks hebt getraind! Veel succes alvast, was mijn eerste vorige jaar, erg leuk!

Reply
Avatar
Sofie Bonte 3 september 2017 at 09:00

Ik heb dit jaar voor het eerst aan een triathlon deelgenomen, de 1/4 in Brugge! Super ervaring!! Ik heb met volle teugen genoten van de dag waar ik maanden naartoe getraind had. Beetje zenuwachtig de wisselzone klaarmaken, de spannende zwemstart, lekker fietsen, de adrenaline tijdens het lopen, want toen wist ik: “ik ga het halen!!” Volgend jaar doe ik opnieuw de 1/4 van Brugge mee, en ooit wil ik een halve triathlon afleggen.
Ik kan natuurlijk niet vergelijken, maar Brugge kan ik zeker aanraden! Er was een heel fijne sfeer onder de deelnemers, en de organisatie was perfect in orde.

Reply
Avatar
Eline 3 september 2017 at 08:42

Jaaa echt fan van al deze triathlon artikelen, geweldig voor een newbie in deze wereld. En dan die tas(!). Ik ga op 3 juni meedoen aan de olympische afstand van de triathlon in Amsterdam Nieuw-West. M’n eerste triathlon, vet spannend. Hoop dat de jouwe gister goed ging!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 4 september 2017 at 22:02

Wat spannend! Gelukkig heb je dan nog wel even om te trainen :) Mijne ging zaterdag super goed, gaf veel vertrouwen!

Reply
Avatar
Ilse 3 september 2017 at 08:36

Ik ga m’n laatste week in voor m’n allereerste 1/4, komende zaterdag in Apeldoorn. Stiekem wel ontzettend spannend! De sprintafstand heb ik inmiddels wel min of meer onder de knie (hoewel ik nog niet onwijs snel ben ofzo) maar het dubbele qua afstanden vind ik nog wel een dingetje… de week na Apeldoorn sluit ik dit seizoen af met een 1/8 in Zutphen. Gewoon, omdat ik het sfeertje daar top vind, ik daar vorig jaar zelf m’n allereerste triatlon ervaring heb opgedaan en er nu een vriendinnetje voor het eerst gaat starten.
Welke triatlons je echt niet mag missen weet ik niet, ik lees juist met jou mee om daar zelf achter te komen ;-)

Reply
Avatar
Eline Peterse 3 september 2017 at 08:29

Wat een leuk stuk! Misschien WC papier nog tot de lijst toevoegen voor als de dixies weer leeg zijn😅😅😅
Sinds precies een jaar geleden ben ik begonnen met triathlons! Na de marathon van New York en Amsterdam was ik toe aan een nieuwe uitdaging! Ik ging de OD triathlon van Bardolino doen in juni, want deze plek heeft voor ons een bijzondere waarde. Om zo goed mogelijk te leren zwemmen ging ik bij hellas in Utrecht trainen! Beste keuze ooit! Niets is leuker dan een nieuwe passie ontwikkelen en tegelijk nieuwe vriendschappen creëeren! Aankomende 9 september heb ik nog 1 triathlon, namelijk een sprint in Vroomshoop! Maar volgend jaar doe ik 1000000% de olympische afstand in Bardolino weer mee. Deze was geweldig!! Prachtig helder water, mooie fietsroute, geweldig georganiseerd en allemaal lieve behulpzame mensen! Vanaf nu doe ik die ieder jaar! Volgend jaar hoop ik een mooie halve ergens in het buitenland te doen, dus ik ben ook erg benieuwd naar wat anderen gaan aanraden! 1ding is zeker, ik ben pas een jaar geleden begonnen, maar voor de rest van m’n leven triatleet!

Reply

Leave a Comment