Hotspots & Travel

Markthal || Rotterdam

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 november 2014 4 Comments
markthal rotterdam

Al sinds de opening stond de Markthal Rotterdam op mijn must visit lijstje. Afgelopen woensdag was ik vrij en besloot ik samen met mijn moeder een dagje naar Rotterdam te gaan, first stop: de Markthal. Ik kan me bijna niet voorstellen dat je het gemist hebt, maar mocht dat toch het geval zijn. De Markthal is de eerste overdekte marktvloer in Nederland, waar – zoals de eigenaren het zelf zeggen – boodschappen doen een belevenis is en waar je lekker een drankje of hapje kunt eten. Ze hebben zich laten inspireren door andere Europese wereldsteden waar een overdekte food market meer dan normaal is.

Je kunt hier terecht voor alles waar een foodiehart sneller van gaat kloppen. Verse vis, mooie gedroogde worsten, geurend brood, diverse soorten kaas, super veel (biologische) groenten, maar ook olijven, noten, gedroogd fruit en chocolade. Aan de randen van de Markthal vind je diverse restaurantjes waar je even neer kunt strijken en producten uit de hal kunt proeven.

markthal rotterdam

markthal rotterdam

markthal rotterdam

Ik moet toegeven, ik zou hier niet zo snel heel gaan voor mijn dagelijkse boodschappen; het is zeker niet voordelig. Maar je kunt je hier volledig uitleven op de ‘luxe’ dingetjes. Denk aan een etentje bij jouw thuis en je wilt net even wat extra uitpakken met een mooi stukje vis, en een overheerlijke borrel met olijven, zongedroogde tomaatjes, lekkere tapenades, stukje gedroogde worst en (groente) chips. Omdat het nog lang geen weekend was waarin ik een goede reden heb om lekker te borrelen heb ik me behoorlijk ingehouden. Ik ging eigenlijk alleen naar huis met een volle tas van de notenkraam (o.a. groentechips, rozijnen en amandelen omhuld met chocolade en kaneel).

De volgende keer dat ik in de buurt van Rotterdam ben, ga ik zeker weer langs! Wij gingen met de trein en het is ook perfect bereikbaar, je stapt uit bij Rotterdam Blaak en als je naar boven loopt zie je de Markthal direct. Daarna zijn we doorgelopen naar het centrum om lekker te lunchen en nog wat te shoppen.

Markthal Rotterdam
Ds. Jan Scharpstraat 298

markthal rotterdam

markthal rotterdam

markthal rotterdam

markthal rotterdam

markthal rotterdam

markthal rotterdam

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

4 Comments

Avatar
Eline 7 november 2014 at 11:14

Die worstenkraam is echt geniaal. Superleuk cadeautje voor echte worstliefhebbers, 3 bijzondere worsten voor een tientje.

Reply
Avatar
Mirne 7 november 2014 at 10:39

Sommige dingen vallen qua prijs mee, maar sommige waren echt achterlijk. Ik zag bijvoorbeeld een kraampje waar je aardbeien in chocolade kon dippen. Voor 5 aardbeien ruim 3 euro.

Reply
Avatar
Stacey 7 november 2014 at 09:47

Ik hoorde inderdaad dat het behoorlijk prijzig is, maar het lijkt me wel erg leuk om een keertje te snuffelen. Die amandelen met kaneel en chocolade klinken trouwens wel echt super lekker!

Reply
Avatar
Manon 7 november 2014 at 07:33

Leuk zeg, hier wil ik ook zeker heen!

Reply

Leave a Comment