Hotspots & Travel

Maastricht hotspots

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 november 2016 0 comments
Maastricht hotspots

Deze zomer werden een vriendinnetje en ik allebei 30. Een mijlpaal die we niet ongemerkt voorbij wilden laten gaan. En daarom gingen we begin november een nachtje naar Maastricht. Een heerlijke stad waar ik het liefste ieder jaar wel een keer heen wil! Ik verzamelde vooraf wat tips bij collega’s, ging zelf op onderzoek uit en we kwamen wat leuke dingen tegen. In deze blog mijn vijf hotspots van dit afgelopen weken!

Townhouse Hotel

Ik probeer eigenlijk altijd het echte centrum zoveel mogelijk te vermijden omdat mijn ervaring is dat de leukste tentjes toch wel net iets daarbuiten liggen. Zo ook het hotel waar we sliepen. Het Townhouse Hotel ligt net buiten het centrum aan de andere kant van de Maas in de leuke wijk Wijck. Het vriendinnetje waarmee ik was zocht dit hotel uit en was een goede keuze! Een klein hip hotel op een perfect centraal gelegen plek. Tegenover het hotel is een grote partkeergarage waar je makkelijk kunt parkeren, de kamers zijn klein maar super schoon en hebben bovenal een heerlijke badkamer. En bij binnenkomst kun je een lekker kopje soep pakken. Je kunt in dit hotel ook lekker eten, maar dat hebben wij niet gedaan.

Townhouse Hotel Maastricht
St. Maartenslaan 5
www.townhousehotels.nl

Maastricht hotspots

De Brandweer Kantine

We kwamen aan op vrijdagmiddag rond lunchtijd. Het eerste wat we wilden doen was dus lunchen. Ik had in Wijck diverse tips gelezen maar overal waar we aankwamen zat het vol. We besloten dus door te lopen naar het centrum, maar ook daar zat alles behoorlijk vol. Van een collegaatje had ik de tip voor De Brandweer Kantine gekregen, net iets buiten het centrum. We besloten daarheen te lopen – overigens is het niet ver buiten het centrum – en we hadden geluk want er was genoeg plek. De Brandweer Kantine is een hotspot voor creatievelingen, naast De Brandweer Kantine (wat inderdaad een oude brandweerkazerne is) zit een cultureel centrum en in het restaurant zijn ook werkplekken met gratis WiFi. Houden we van! Ik vond dit echt een fijn plekje om lekker te lunchen. Ik koos voor een pita falafel met een pittige saus. De maaltijden zijn groot, dus daarna hadden we weer voldoende energie voor een middagje shoppen.

De Brandweer Kantine
Capucijnenstraat 21
brandweerkantine.nl

Maastricht hotspots

Teazone

Rondom de Basiliek van Onze Vrouwe zitten allemaal kleine straatjes bomvol met leuke restaurantjes en leuke boetiekjes. Zo ook Teazone. Als je het niet weet loop je er zo voorbij, want het is een klein tentje met een donker uithangbord. Helemaal in de winter is het dus niet zo goed zichtbaar. Je loopt een klein trapje op, gaat een deur door en komt dan in een oase van thee. Je vindt hier duizenden theesoorten en alle benodigdheden daaromheen, denk aan theepotten, kopjes, filters etc. In de winkel zijn allemaal kleine hoekjes ingericht waar je kunt neerstrijken voor een kopje thee en een lekker taartje. Omdat het al einde middag was, maar we wel zin hadden in iets lekkers, kozen we ervoor om een stuk bountytaart te delen. Hij was nog lekkerder dan hoe het klinkt. Een heerlijk tentje om bij te komen, lekker om je heen te kijken en inspiratie op te doen.

Teazone
Koestraat 9
www.teazone.nl

Maastricht hotspots

Rumors

Praktisch naast Teazone zit Rumors. Ik had van mijn collegaatje al gehoord dat ze hier goede cocktails hebben, maar je kunt er ook heerlijk eten. Toen we wegliepen bij Teazone, besloten we even te kijken bij Rumors en te reserveren voor diezelfde avond. Dat was maar goed ook want toen we om 20.00 terug kwamen zat het bomvol. Ze serveren hier kleine gerechten die je makkelijk kunt delen. Een beetje tapas idee, maar dan wat groter en wat luxer. We hadden geen idee wat we konden verwachten dus bestelde veel te veel; van garnalenkroketjes en bruschetta’s tot ravioli, steak tartare en een kalfsstoofpotje. Ik vond het heel vervelend, maar we kregen het echt niet op. Volgende keer dus iets rustiger aan bestellen! Ook de Gin & Tonic’s gingen er goed in. Een aanrader voor de vrijdagavond!

Rumors
Koestraat 13
rumorsmaastricht.nl

Maastricht hotspots

SAP

Mocht je met de trein komen en je loopt naar het centrum dan loop je langs SAP. Dit is een bagel & juice bar waar je terecht kunt voor – je raadt het al – sapjes en bagels. Een heerlijk ruim opgezette hotspot voor een ontbijtje of een snelle lunch. Het zit om de hoek van het Townhouse Hotel dus wij ontbeten er met een bagel en een groentesapje.

SAP – bagel & juice bar
Stationsstraat 8
www.sap-bar.nl

Maastricht hotspots

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment