Hotspots & Travel

Maandelijkse Sonsbeekmarkt || Arnhem

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 oktober 2014 4 Comments
sonsbeekmarkt

Dit keer heb ik geen hotspot in Amsterdam voor jullie, maar in Arnhem! Marianne, bekend van Personal Foodcoaching, woont in Nijmegen en vond het erg leuk om over een healthy hotspot bij haar in de buurt te schrijven voor Eat.Run.Love.

Marianne:
Ik heb ervoor gekozen om te schrijven over de Sonsbeekmarkt in Arnhem. Hier ga ik namelijk standaard elke 1e zondag van de maand met veel plezier naartoe. Deze leuke markt beslaat een behoorlijk stuk van het Sonsbeekpark, dat overigens ook erg mooi is. Er hangt altijd een hele positieve & gezellige sfeer! Er is meestal live muziek en tijdens de herfst- en wintermaanden staan er vuurkorven.

Wanneer je de markt oploopt komen er allerlei heerlijke geuren op je af! Er zijn namelijk heel veel food-kraampjes te vinden maar je kunt er ook terecht voor leuke hebbedingetjes, duurzame spulletjes, boeken, vintage en kleding. Vaak staat er zelfs een heuse ‘knipbus’ waar je even naar de kapper kunt! Je ziet er veel originele en handgemaakte dingen waardoor het de ideale plek is om een origineel cadeautje te scoren.

Zelf ga ik (zoals het een échte foodie betaamt) voornamelijk voor de food-kraampjes. Ze hebben namelijk een uitgebreid aanbod aan heerlijke producten! Daarnaast is alles veelal biologisch, seizoensgebonden en lokaal. Standaard op mijn boodschappenlijstje staan de overheerlijke bio geitenkaas van Rico, het heerlijke zuurdesembrood van DesemEnzo, de mooie bio groenten (zoals palmkool of snijbiet) van de Horsterhof, de appel-kaneel-spelt bolletjes (warm uit de oven!!) van de Streekbakker, heerlijke koffie van True Barista (die met een leuke Volkswagen bus komen!) en vaak zwicht ik ook voor de goddelijke speltpizza of de bio frietjes van de Frietfiets. Zorg er dus voor dat je niet teveel gegeten hebt van tevoren want er is genoeg te proeven!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Kortom: de Sonsbeekmarkt is écht een leuke plek om je vrije zondag door te brengen! Daarna nog even lekker door het park wandelen of de stad in (want het is altijd koopzondag in Arnhem). De volgende markt is op 2 november; ik ben er zeker weer bij dus wie weet zie ik je daar!

SonsbeekMarkt
Sonsbeekpark Arnhem
Tellegenlaan 3
www.sonsbeekmarkt.nl

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

IMG_8189blog

Processed with VSCOcam with f2 preset

IMG_6835blog

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

4 Comments

Avatar
Nathalie 28 oktober 2014 at 11:55

Ziet er echt super uit! Helaas is dit niet echt bij mij in de buurt, maar leuk eens een hotspot buiten Amsterdam!

Reply
Avatar
Eline 28 oktober 2014 at 11:27

Nijmegen moet Arnhem zijn denk ik ;)

Ik hou van zulke markten!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 28 oktober 2014 at 22:42

Je hebt helemaal gelijk! Heb het aangepast, thanks :)

Reply
Avatar
Mirne 28 oktober 2014 at 10:36

Ziet er heel erg goed uit!

Reply

Leave a Comment