Hotspots & Travel

Lot & de Walvis || Leiden

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 31 juli 2015 1 Comment
Lot en de walvis Leiden

Sinds twee maanden is Leiden een hotspot rijker: Lot & de Walvis, gevestigd in de haven van Leiden. Bij binnenkomst heb je gelijk een goed gevoel, Lot & de Walvis is ingedeeld in drie ruimtes: de woonkamer, de keuken en de eetkamer. De inrichting is vintage en design gemixt: de lamp van mijn oma stond daar dus heel goed, maar ook de hippe leren Eames stoeltjes stonden op hun plaats. Wij zijn uiteindelijk in de woonkamer gaan zitten omdat dit deel ons het meeste aansprak.

Lot & de walvis leiden

Lot & de walvis leiden

Op de kaart staat een grote variëteit aan gerechten; wat ons gelijk op viel was dat je het ontbijt, de lunch en het diner vrijwel de hele dag door kunt eten en bestellen. Daarnaast zijn de salades te bestellen in een kleine en grote portie, beide een dikke pro! Het ontbijt is heel gevarieerd; van Eggs Benedict tot pancakes tot kwark. De lunchkaart bestaat uit diverse sandwiches – altijd geserveerd op spelt – en gezonde salades zoals quinoa, tonijn en spinazie. Er staan twee soepjes op het menu en dan nog een hele rits aan hoofdgerechten: vlees, vis, vegetarisch, pasta, rijst en curry. Je snapt, wij konden niet kiezen. Uiteindelijk ging F. voor een sandwich met spicy chicken – die echt spicy was! – en ik voor een grote salade met gerookte tonijnfilet. Vooraf vroeg ik even wat gerookte tonijnfilet was, maar dat bleek verse tonijn te zijn die gerookt is. Had ik nog nooit gegeten, maar was echt onwijs lekker. Wel vond ik de grote salade niet heel groot, dit heb ik ook eerlijk aan gegeven bij de bediening. Maar het kan ook zijn dat ik gewoon niet verzadigd was doordat ik ’s ochtends had getraind. Op de kaart hadden toen we binnenkwamen al de pure chocoladetaart gespot, deze moest geprobeerd worden natuurlijk! Een pure chocolade mousse op een knapperige bodem. Gelukkig deelden we hem want hij is erg machtig.

Lot & de walvis leiden

Lot & de walvis leiden

Lot & de walvis leiden

De prijzen zijn prima, al vind ik €14,50 voor een grote salade die niet heel groot is, aan de prijzige kant. Maar de kwaliteit, de sfeer, de inrichting en de leuke mensen maken dit dubbel en dwars goed. We hebben heerlijk gegeten en het is een heerlijke plek om te zitten. Oh ja, het loopt als een tierelier dus reserveren is aanbevolen als je ’s avonds of in het weekend wilt eten bij Lot & de Walvis.

Ik ga zeker nog een keer terug wanneer het mooi weer is en ik hopelijk op het terras kan zitten. Dit was namelijk ontzettend leuk gelegen op de kade aan de haven. Ik verwacht dat je hier zwoele zomeravonden lang kunt zitten!

Lot & de Walvis
Haven 1, Leiden
Elke dag geopend vanaf 9.00

Lot & de walvis leiden

Lot & de walvis leiden

Lot & de walvis leiden

Lot & de walvis leiden

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Sport en eetdagboek #16 - Eat.Run.Love. 4 augustus 2015 at 12:11

[…] blog nog wat en om 13.00 zijn we bij onze eerste hotspot: Lot & de Walvis. De keuze is reuze, en dat betekent dat we echt niet kunnen kiezen. Uiteindelijk ga ik voor een […]

Reply

Leave a Comment