Hardlopen / TrailrunningSport

Leukste hardloopwedstrijden tot de zomer

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 januari 2016 7 Comments
Leukste hardloopwedstrijden tot de zomer

Hoe gaat het bij jullie met het hardlopen? Ik vind het momenteel echt perfect hardloop weer, koud en een zonnetje, daar houd ik van! Aan het begin van het jaar probeer ik ook altijd een kalender voor mezelf te maken met de leukste hardloopwedstrijden en een lijstje van de wedstrijden die ik zelf wil lopen. Hebben jullie dat ook? Voor het gemak heb ik de 10 leukste hardloopwedstrijden tot aan de zomer op een rijtje gezet. Uiteraard zullen er nog veel en veel meer zijn, dus mocht je nog aanvullingen hebben dan hoor ik het uiteraard heel graag want sta altijd open voor nieuwe wedstrijden!

Daarnaast geef ik ook 2 startbewijzen weg voor de Halve van Den Helder waar ik zelf aan mee doe, dus lees snel verder!

14 februari – Groet uit Schoorl (10 km – halve marathon – 30 km)
Helaas is deze run – ook wel bekend als één van de mooiste in Noord-Holland – al uitverkocht, maar mocht je nog kaarten kunnen bemachtigen en je houdt van hardlopen in de duinen dan moet je dat zeker doen. Ik ben zelf eigenlijk ook nog op zoek naar 2 kaarten voor de 10km dus mocht iemand nog kaarten weten, dan houd ik me zeker aanbevolen!

5 maart – 3Bergenloop (6km – 12km – 21km)
Mijn zwager wees mij op deze loop aangezien zij in Utrecht wonen. Ik werd erg enthousiast aangezien deze door het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug loopt en ik steeds liever tot de bossen en duinen loop. Deze is dus heel snel op mijn looplijstje komen te staan, en ik loop samen met mijn zwager 12 km.

6 maart – CPC (5 km – 10 km – halve marathon)
Een run in de omgeving van Den Haag die bekend staat als een hele populaire. O.a. Annemerel en Lindsey zijn fan. Ik heb hem zelf nog nooit gelopen en laat hem ook deze jaar weer aan me voorbij gaan aangezien ik de 3Bergenloop de dag ervoor loop, maar

20 maart – Zandvoort Circuit Run (5 km – 12 km)
Ook al jaar en dag een bekende loop, mede georganiseerd door Runner’s World. Voert over het Circuit van Zandvoort, door Zandvoort Centrum, over het strand en langs de boulevard. Staat bekend als een pittige run, het weer kan óf prachtig zijn óf heel erg tegen zitten, maar gaat zeker op mijn lijstje.

Leukste hardloopwedstrijden tot de zomer

10 april – Halve van Den Helder (5 km – 13,7 km – halve marathon)
Een wedstrijd waar ik tot voor kort nog nooit van gehoord had, maar waar heel snel verandering in gaat komen. Het hardloop parcours gaat langs de kust, over een dijk en door Den Helder; een erg gevarieerd maar ook pittig parcours. Zelf heb ik me laten overhalen om de 13,7 km te doen samen met een vriendinnetje. Meer informatie vind je op de website: www.halvevandenhelder.nl En het leuke is, ik mag 2 startbewijzen weggeven! Wil je kans maken? Tag @halve_van_den_helder en @eatrunlovenl in een hardloopfoto op Instagram en je maakt direct kans! De winnaar maak ik 31 januari bekend. Mocht je geen Instagram hebben, niet getreurd er komen meer leuke winacties aan. 

10 april – Rotterdam Marathon (5 km – kwart marathon – hele marathon)
Nog zo’n bekende loop, die helaas gelijktijdig valt met de Halve van Den Helder. Voor mij dus geen Rotterdam, maar mocht je een marathon willen lopen dan schijnt dit een fantastisch evenement te zijn!

14 mei – We Run Amsterdam (10km)
Al een paar op rij organiseert Nike een Women’s Only run in Amsterdam. Een fantastische run (zoals we gewend zijn van Nike) met trainingen vooraf, veel muziek en support tijdens de race en een toffe afterparty met duizenden andere meisjes. Aangezien het in mijn stad is, moet ik deze natuurlijk wel mee doen. Maar ook als je niet in Amsterdam woont is hij de moeite waard!
*** Edit: Deze gaat niet door helaas!

29 mei – Xtrails (11km – 16km – 22km – 38km – 60km) 
Ok, je moet er wat voor over hebben – afreizen naar het zuidelijkste puntje van Nederland – maar dan heb je ook wat. De Xtrails in Vaals staan garant voor veel hoogtemeters, mooie vergezichten en een prachtig traject door bossen en velden van drie verschillende landen: Nederland, België en Duitsland. Aangezien ik graag meer trails wil lopen, gaat deze zeker op mijn lijstje en ik hoop dat ik met het vriendinnetje waar ik vaker wedstrijden mee hardloop kan afzakken naar het zuiden!

Leukste hardloopwedstrijden tot de zomer

18 en 19 juni – Veluwezoomtrail – (15km – 18km – 25km – 33km – 57km)
De Veluwezoomtrail is de oudste trail van Nederland in één van de mooiste gebieden van het land. Dit jaar is er een tweedaags evenement met verschillende afstanden. Hier vind je alles van heuvels en heide tot bos en single tracks. Misschien dat deze ook wel op mijn lijstje gaat.

10 juli – Brooks 10k Champions Run (10km)
Oke, net buiten het voor jaar, maar deze moest er ook op. Weer in Amsterdam, maar bijzondere aan deze race is dat je over het EK-parcours dat daarvoor door Europese topatleten is gelopen door de bruisende Amsterdamse binnenstad rent. Start en finish is op het Museumplein.

Bron hoofdfoto: Halve van Den Helder

Lees ook:
Hardlooptips voor beginners
Sneller worden op de 10km
De week voor een hardloopwedstrijd
New York Marathon Tips
– Zo houd je goede voornemens vol

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

7 Comments

Avatar
Joyce 20 januari 2016 at 13:34

Ik mis de 10km van de Marikenloop op 22 mei.

Is alleen voor dames en bere-gezellig!!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 20 januari 2016 at 16:37

Ja dat is nog een goede toevoeging! Nog nooit gedaan zelf, is een beetje ver weg voor mij :)

Reply
Avatar
Linda 20 januari 2016 at 09:32

De run van Nike gaat niet door, ze hebben een ander concept bedacht, dit jaar en daar valt Nederland buiten :(

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 20 januari 2016 at 16:38

Ik lees het net! Pas het bericht even aan :)

Reply
Avatar
Eva 19 januari 2016 at 10:15

Weet jij misschien of je je al ergens kan inschrijven voor de We run amsterdam op 14 mei? Op de Nike website kan ik het niet vinden! Thanks!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 20 januari 2016 at 16:39

Ik lees net dat deze niet doorgaat, Nike heeft dit jaar een ander concept. Pas het bericht even aan!

Reply
Avatar
Luisa 19 januari 2016 at 09:49

20 maart is er ook de Utrecht marathon! Voor het eerst dat ik de 10 km hardloopwedstrijd ga lopen, spannend! :)

Reply

Leave a Comment