Hardlopen / TrailrunningSport

Lekker lopen in de regen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 september 2018 0 comments
Lekker lopen in de regen

Wie had dat ooit gedacht. Dat ik zou zeggen: lekker lopen in de regen. Gisteren was de Dam tot Damloop en duizenden lopers liepen in de regen. Vrijdag had ik het nog met collega’s over het verwachte slechte weer en dat ik echt geen zin zou hebben om hard te lopen in de regen. En toch liep ik hard. Ik liep weliswaar niet de Dam tot Damloop, maar liep wel voor mijn lol 8,5km door de stromende regen. Die gingen verrassend lekker. Ik ervaarde voor het eerst sinds maanden weer eens een runner’s high. Hoe het kwam dat ik toch ging hardlopen? Omdat ik gemotiveerd bent!

Motivatie is weer terug

Al heel vaak heb ik geschreven over motivatie. Motivatie helpt je namelijk om te gaan sporten. Die motivatie kan van alles zijn; omdat sporten een uitlaatklep is, omdat je het leuk vindt of omdat je voor een doel aan het trainen bent. Heel lang trainde ik zonder doel. Dat vond ik prima, want ik vind sporten nog steeds leuk. Maar zonder dat ik het doorhad verloor ik mijn motivatie een beetje. Ik had last van mijn knie waardoor ik niet kon hardlopen en dit jaar een triathlon uit mijn hoofd heb moeten zetten. Ik deed wel een paar keer per week crossfit, maar zat daar ook een beetje tegen een plafond aan en voor mijn gevoel kwam ik niet verder. Ik had het super druk op werk, dus was allang blij dat ik ging sporten. Ik overwoog op een gegeven moment zelfs om mijn crossfit abonnement stop te zetten. Dat was het moment dat ik mezelf achter mijn oren gingen krabbelen. Ik ben gaan praten met wat mensen en merkte vooral dat ik een doel miste. Ik wil weer een sprong vooruit maken en heb besloten personal training te gaan doen. Eén keer per week personal training en een trainingsschema op maat. De komende weken ga ik er vol tegenaan en ga jullie op een later moment van een update voorzien! Ik merk nu al dat ik super gemotiveerd ben. Ik heb weer zin om te trainen, om progressie te maken. Dat trainingsschema geeft me houvast. En als er dan op mijn schema staat dat ik moet fietsen of hardlopen, dan ga ik. Weer of geen weer.

Hardlopen in plaats van fietsen

Nu zeg ik wel zo lekker: weer of geen weer. Maar zo makkelijk is het natuurlijk ook weer niet. De hele zomer heb ik bijna elke zondag gefietst met mijn vriend. Heel sporadisch liep ik hard, maar de keren dat ik meer dan 5km liep zijn op één hand te tellen. De laatste weken heb ik geen last meer van mijn knie, ik merk dat ik weer wat langere afstanden kan lopen én dat ik mijn conditie nog goed op peil is. Dat betekent dus dat ik mijn fietsrondje van de zondag ook kan vervangen door een hardlooprondje. En het leuke is; ik kan dat samen met mijn vriend doen omdat hij sinds kort ook is gaan hardlopen. Nu begrijp je misschien ook waarom ik lekker ben gaan lopen in de regen; ik was namelijk samen met iemand!

Tips voor lekker lopen in de regen

Dit weekend had ik twee redenen om de regen te trotseren: ik was gemotiveerd vanwege mijn trainingsschema (en het feit dat ik alle resultaten deel met mijn coach) en ik kon samen met iemand hardlopen. Beide factoren zorgen ervoor dat ik gewoon ging. Vind jij het dus lastig om te lopen in de regen, kijk dan of je een loopmaatje kunt vinden, of zorg dat je zo gemotiveerd bent dat de regen je niet uitmaakt. Zorg wel dat je je er goed op kleedt. Ik heb lang nagedacht wat ik aan zou trekken. Het was 11 graden en het bleef maar regenen. Ik koos uiteindelijk voor een lange tight, t-shirt met korte mouwen, een dunne bodywarmer en een petje. Mijn telefoon liet ik thuis en dat is maar goed ook want ik was tot op het bot nat.

Het was fantastisch

Ik heb zo ontzettend lekker gelopen! De temperatuur was goed en door het petje voelde ik de regen nauwelijks in mijn gezicht. Na een paar kilometer liep ik te soppen in mijn schoenen en plakte de kleding tegen mijn lijf, maar ik was goed opgewarmd waardoor het niet erg was. We kwamen nog wat verdwaalde lopers tegen in het park, verder was het uitgestorven. Er zat super veel zuurstof in de lucht waardoor ik goed kon ademen en we het ritme hoog konden houden. Langzaamaan vergat ik alles om me heen en kwam ik in een heerlijke hardloopflow waarbij ik af en toe over een plas heen sprong en er af en toe dwars doorheen liep. 8,5km en 46 minuten later kwam ik blij dus. Niet moe, geen last van mijn knie en vol energie. Een warme douche, joggingpak aan en een tomatensoepje verder kon ik lekker gaan genieten van een chille zondag.

Tell me, loop jij graag in de regen?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment