Hotspots & Travel

Lavinia Goodfood || Amsterdam

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 maart 2015 5 Comments
lavinia goodfood 5

Al tijden stond Lavinia Goodfood op mijn lijstje om heen te gaan, maar het kwam er elke keer maar niet van. Eén keer stond ik voor een dichte deur, één keer was het bomvol en vorige week was ik er weer, maar pas tegen sluitingstijd voor een zakelijke afspraak waardoor ik geen van de lekkere dingen van de kaart proefde. Gelukkig had ik een zondag date staan met een vriendinnetje en stelde ik voor om hierheen te gaan. Ik was iets te vroeg, maar kon daarmee gelukkig het laatste tafeltje bemachtigen.

Lavinia Goodfood staat zoals de naam het al zegt voor echt en eerlijk eten. Er is een vast menu dat één keer per seizoen wijzigt en daarnaast staan er dagelijks wisselende salades op het buffet die gemaakt worden met lokale producten. Je kunt kiezen voor een gerecht vanaf het menu of voor €9,50 drie gerechtjes van het buffet kiezen. Verder is Lavinia Goodfood ook een winkel en staat het vol met leuke, lekkere en biologische producten die je kunt kopen. Denk aan granola’s, homemade notenpasta’s, jams, superfoods, Tony’s Chocolonely, maar ook servies van House Doctor, kookboeken en al het meubilair is te koop. Echt een super concept.

lavinia goodfood

lavinia goodfood 4

Vooraf was ik van plan om voor de salades van het buffet te gaan, maar uiteindelijk kozen we twee spelt pizzetta’s (sorry niet heel fotogeniek). Hele knapperige, dunne bodems; de ene belegd met duxelles, truffel en rucola en de ander belegd met zalm, wasabi, gember en zeewier. Heel, heel erg lekker. Onze coffeedates gaan nooit voorbij zonder een taartje te eten, dus we aten als toetje ook nog de carrotcake (zo lekker dat ik vergat een foto te maken). Deze staat niet standaard op de menukaart, maar mocht je hem zien staan bij de kassa, ga hier dan zeker voor! Verder dronk ik een thee met verse munt, gember en sinaasappel en een groen sapje met komkommer, venkel, Granny Smith, peer, lime en gember. Ik vond hier alleen de gember iets te overheersend, maar dat is persoonlijk!

Ik vind Lavinia Goodfood echt een hele fijne plek om te zitten, het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat je niet kunt reserveren en het altijd afgeladen vol zit. Je moet dus echt mazzel hebben, of geen probleem hebben om even te wachten. Overigens denk ik wel dat het weekend over het algemeen drukker is dan door de weeks, maar dat kan ik niet beoordelen.

Verder kun je bij Lavinia Goodfood ook terecht voor ontbijt, High Tea’s, catering en kun je het ’s avond afhuren voor een private diner of feestje. Oh ja, ze zitten sinds ook in het Foam café.

Lavinia Goodfood
Kerkstraat 176
Amsterdam

lavinia goodfood 1

lavinia goodfood 3

lavinia goodfood 2

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

5 Comments

Maak kennis met gastblogger Florence - Eat.Run.Love. 24 oktober 2015 at 07:01

[…] om te gooien. Met een liefde voor koken en eten wilde ze daar meer mee te doen en startte ze bij Lavinia Good Food als kok. Dat smaakte naar meer en zo besloot ze afgelopen zomer naar Ierland te vertrekken voor […]

Reply
Vanaf 1 april geef ik earlybird bootcamps! - Eat.Run.Love. 26 maart 2015 at 13:28

[…] en daar is iets heel tofs uit gekomen! Voor wie Lavinia Goodfood niet kent, moet zeker even dit artikel teruglezen. Het een restaurantje – of eigenlijk meer een conceptstore – waar je heerlijk […]

Reply
Avatar
Danielle 24 maart 2015 at 09:18

Oh ziet er leuk uit! Lijkt een beetje op Beter & leuk in oost (ook een aanrader!)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 24 maart 2015 at 09:31

Weet je dat ik daar al 3x voor de deur heb gestaan en ik elke keer niet naar binnen kan omdat het zo vol is. Wil binnenkort nog eens een poging doen, het is voor mij alleen aan de andere kant van de stad!

Reply
Avatar
Froukelien 24 maart 2015 at 08:39

Mjaaam! Het water loopt me weer in de mond bij de gedachte aan de pizzeta’s. En die worteltaart…. Oh my, zo heerlijk!

Reply

Leave a Comment