Gezondheid

Laat je inspireren door een podcast

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 april 2018 2 Comments
inspireren door een podcast

Door omstandigheden kon ik een tijdje geleden even niet sporten. Wat ga je dan doen? Wandelen! Wandelen kan namelijk altijd, het is goed voor je en het is lekker. Maar soms vind ik het ook wel een beetje saai in mijn eentje. En daarom verdiepte ik me in de wereld van podcasts. Tot ongeveer een maand geleden had ik nog nooit een podcast geluisterd en nu vind ik het fantastisch. Wandelen en podcast luisteren is echt een goede combinatie. Wat ik namelijk gemerkt heb is dat ik me graag laat inspireren door een podcast.

Een podcast luisteren

Nederland loopt eigenlijk een beetje achter op het gebied van podcasts luisteren. Terwijl het zo makkelijk en leuk is. Een podcast is het digitaal luisteren van een entertainend of informatief verhaal. Vaak in de vorm van een interview. En zonder reclame. Je kiest zelf middels een gratis podcast app zelf de podcasts uit die je leuk of interessant vindt. Tot nu toe zijn alle podcasts die ik heb geluisterd gratis. En je hersenen zijn er ontzettend blij mee. Een podcast luisteren ontwikkelt je brein namelijk op intellectueel en emotioneel vlak. Luisteren werkt namelijk enorm effectief wanneer je dingen tot je wilt nemen of wilt leren.

Wanneer luister je een podcast? 

Nu denk je misschien; nog meer dingen om te doen. Het lijkt veel om 30 tot 60 minuten per dag tijd vrij te maken. Maar het voordeel is dat het altijd en overal kan. Ik vind het zelf erg fijn om een podcast te luisteren wanneer ik aan het wandelen ben. Maar je kunt het ook luisteren tijdens het hardlopen, wanneer je aan het schoonmaken bent of wanneer je aan het reizen bent. Wist je dat we zo’n 90 minuten per dag reizen? Die kun je heel nuttig gebruiken. In plaats van door je social media heen te scrollen kun je je laten inspireren door een podcast.

Inspiratie voor podcasts

Ik ben nog niet helemaal thuis in de wereld van podcasts, maar ik heb een beetje rondgevraagd en ben zelf op zoek gegaan. Inmiddels ben ik in mijn podcast app geabonneerd op 10 podcasts. Ik heb nog niet alles geluisterd en ik weet ook niet zeker of ik dat ga doen, maar je moet ook een beetje proberen wat je leuk vindt. Ik vind het leuk om inspirerende interviews te luisteren en op die manier inspiratie op te doen. Een greep van de podcasts die ik heb opgeslagen:

  • Project Leven (Nederlands): Afleveringen over zelfontwikkeling en persoonlijk leiderschap, training en gezondheid, voeding en supplementen, technologie, innovatie, crossfit en mindfulness
  • She Thrives (Engels): from fitness and health, self care and body image, to mindset and lifestyle shifts that can change anything
  • Business meets fitness (Engels): business, fitness, mindset and self-development
  • The goal digger project (Engels): Business podcast for creative girl bosses
  • Happier (Engels): practical, manageable advice about happiness and good habits
  • Haagse Zaken (Nederlands): politieke podcast van NRC waarin wekelijks wordt gepraat over alles wat er gebeurt op en om het Binnenhof (voor als je net als ik niet van politiek houdt, maar wel een beetje op de hoogte wilt blijven :))

Ik ben heel benieuwd of jij ook al podcasts luistert en welke je favoriet zijn!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Tessa 2 april 2018 at 09:59

Hoi Jessica!
Ik luister altijd luisterboeken als ik naar mijn werk wandel (20 minuutjes heen, 20 terug) of in de trein zit. Bevalt me heel goed! Ik gebruik het ook om prikkels van buiten af te sluiten. Podcasts luister ik nog niet zo. Welke app vind jij fijn om te gebruiken? En kan je ze ook luisteren zonder Internet?
Groetjes, Tessa

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 2 april 2018 at 14:38

Hi Tessa, luisterboeken ook fijn! Ik gebruik de podcast player, volgens mij is die op vrijwel elke telefoon hetzelfde. Kun je gratis downloaden. Podcasts kun je ook thuis downloaden zodat je ze daarna zonder internet kunt luisteren! Leuk als je er een paar gaat proberen!

Reply

Leave a Comment