Persoonlijk

In het roze hardlopen voor Pink Ribbon

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 juli 2014 8 Comments
Untitled-1

De titel verraadt het misschien al een beetje, maar ik ga hardlopen voor Pink Ribbon en wel tijdens de Dam tot Damloop. 1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker, wat betekent dat je bijna altijd wel iemand in je omgeving kent die borstkanker heeft, krijgt of heeft gehad. Zelf heb ik er in mijn omgeving ook mee te maken gehad en dat heeft me doen beseffen dat je ook op jonge leeftijd deze ziekte kunt krijgen. De overlevingskansen zijn goed, maar toch overlijden er jaarlijks 3.200 mensen aan borstkanker. Stichting Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker.

Ik vind het belangrijk dat de goede doelen die ik steun transparant zijn en goede initiatieven hebben en dat vind ik bij Pink Ribbon zeker. Zo vind je op de website terug hoeveel geld er naar welke onderzoeken is gegaan. Doordat iemand in mijn naaste omgeving borstkanker heeft gehad, weet ik hoe belangrijk onderzoek is en daarom steun ik dit graag.

Het minimale bedrag dat ik wil inzamelen is €250, maar ik hoop natuurlijk dat dit veel meer wordt! Alle kleine beetjes helpen, dus ik ben jullie ontzettend dankbaar als jullie mij met een klein bedrag willen sponsoren. Ik heb zelf alvast €25 ingelegd en heb al een leuke actie bedacht om geld op te halen. Maar daarover later meer!

Natuurlijk heb ik ook voor mezelf een doel gesteld, en het zou ontzettend leuk zijn dat als ik mijn doel behaal het bedrag wordt verdubbeld bijvoorbeeld. Ik moet alleen nog even gaan nadenken hoe ik dat het beste kan aanpakken. Natuurlijk deel ik mijn doel graag met jullie. Mijn PR op 16km staat momenteel op 1.24. Het liefste zou ik deze verbeteren naar 1.20, maar ik weet niet zeker of dit echt realistisch is. Om jullie en vooral mezelf niet te teleur te stellen, wil ik mijn definitieve doel nog even laten afhangen van mijn trainingen de komende maanden.

En dan nu het belangrijkste: via deze link kunnen jullie mij supporten! Nogmaals, ik zou het ontzettend tof vinden als jullie Pink Ribbon op deze manier willen steunen en dan zorg ik dat ik super snelle tijd ren!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

8 Comments

Voorbereiding op een wedstrijd - Eat.Run.Love. 14 september 2014 at 07:03

[…] Pink Ribbon – dus het aftellen kan beginnen. Allereerst loop ik natuurlijk met Röhnisch voor Pink Ribbon omdat ik het een mooi initiatief vind, maar een ander bijkomend voordeel is de vroegere starttijd […]

Reply
Wat kun je het beste eten voor een wedstrijd? - RUNNERS HIGH 29 augustus 2014 at 12:03

[…] nog niet eens over alle lokale loopjes die georganiseerd worden. Zelf train ik momenteel voor de Dam tot Damloop en halve marathon van Amsterdam. Ook staat er eind september een mini triatlon op het programma […]

Reply
Röhnisch voor Pink Ribbon - Eat.Run.Love. 28 augustus 2014 at 07:15

[…] om weer mee te doen. Jullie hebben er de afgelopen weken al alles over mee gekregen aangezien ik deze wedstrijd loop voor het goede doel Pink […]

Reply
Armbandjes voor het goede doel - Eat.Run.Love. 13 augustus 2014 at 07:05

[…] druk, loop ik hem dit keer weer. Nu met een reden, want ik loop hem voor Pink Ribbon zoals jullie eerder al hebben kunnen […]

Reply
Fit diary #1 – Eat.Run.Love. 14 juli 2014 at 07:00

[…] tot Damloop. Zoals jullie inmiddels hebben kunnen lezen ga ik deze lopen om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Ik hoop dat jullie mij willen sponsoren maar dan vind ik het ook wel zo leuk om met jullie te […]

Reply
Avatar
Marieke 9 juli 2014 at 09:10

Leuk Jes! Ik doe hetzelfde, maar dan voor Energy4All. Ik ga je steunen!

Reply
Jessica
Jessica 9 juli 2014 at 13:11

Lief van je Marieke! Dank je wel :) Ik dacht dat ik jou ook al had gesteund, maar volgens mij niet. Shame on me, volgt snel!

Reply

Leave a Comment