Hotspots & Travel

Hotspots Deventer

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 februari 2018 0 comments
Hotspots Deventer

Afgelopen donderdag vertrokken mijn vriend en ik voor een paar dagen richting de Achterhoek. We hadden een hotel geboekt vlakbij Lochem, aan de voet van de Lochemse Berg. Op donderdag stond een bezoekje aan Deventer op de planning. Ondanks dat ik als kind veel in deze omgeving ben geweest, was ik nog nooit in Deventer geweest. Ik hoorde van diverse mensen dat het een leuk stadje is, dus ik was erg benieuwd. Uiteraard heb ik vooraf wat onderzoek gedaan en heb ik een eigen lijstje van hotspots samengesteld. Want ja, Deventer is dus echt heel erg leuk en zeker een bezoekje waard! Mocht je dit leuke stadje willen bezoeken, dan vind je hier mijn Deventer hotspots. Alles zit echt op loopafstand van elkaar, dus verwacht niet dat je enorme kilometers moet afleggen.

De Noorman

Op de Kleine Overstraat (sowieso een super leuk straatje dat je even door moet wandelen) vind je De Noorman. Dit is een Scandinavische lunchroom gestart door de Finse Tove en Nederlandse Jurgen. Bij De Noorman vind je voornamelijk Scandinavische gerechten. De eigenaren gaan eens per twee maanden naar Zweden om daar ingrediënten te halen die je in Nederland niet kunt krijgen, en verder wordt er gebruik gemaakt van lokale leveranciers. Wij hebben hier ’s middags een kop thee/koffie gedronken en goddelijke witte chocolade cheesecake gegeten. Maar als ik weer in Deventer ben, ga ik zeker nog eens terug voor de lunch.

De Noorman
Kleine Overstraat 41
Deventer

Hotspots Deventer

No11

We kwamen rond lunchtijd aan zijn toen naar No11 gelopen wat eigenlijk om de hoek zit bij De Noorman. No11 is het kleine zusje van restaurant Jackies. De keuken is geïnspireerd op New York City; denk aan sandwiches, pulled pork, kreeft en steak tartare. De kaart is heel uitgebreid, dus voor ieder wat wils! Ik ging voor een volkoren zuurdesem boterham met rauw tonijn, bietjes, waterkers, grapefruit en limoenmayonaise, terwijl mijn vriend voor “Three is never a crowd” ging: drie mini burgers met een black angus burger, tonijnsteak en eendenborst. Beiden gerechten zagen er top uit en waren super lekker. En je zit heel relaxed bij No11. ’s Avonds kun je dus terecht bij Jackies, welke twee deuren verder op zit. Hebben wij zelf niet gedaan, maar ook hiervoor geldt; als ik nog eens terug kan gaan, ga ik zeker naar Jackies.

No11
Grote Poot 11
Deventer 

Hotspots Deventer

Le Thai Cuisine

Ons hotel zat ongeveer een half uurtje rijden vanaf Deventer, dus eigenlijk waren we niet van plan om in Deventer te eten. Maar toen een lezeres ons de tip voor Le Thai Cuisine gaf, zijn we toch weer terug gegaan op vrijdag. En gelukkig was dit echt een super goede aanrader. Ik eet niet zo heel vaak Thais, terwijl ik het wel echt super lekker vind. In mijn ogen was dit een wat meer chique Thai met heel vriendelijk personeel, een goede sfeer en bovenal heel lekker eten. Wij deelden Le Thai Tempura, aten daarna allebei een soepje, curry en wokgerecht.

Le Thai Cuisine
Grote Overstraat 30
Deventer

Hotspots Deventer

Fooddock 

Net buiten de stad op ongeveer een kwartiertje lopen vind je Havenkwartier: een hippe, opkomende wijk waar kunst, cultuur, horeca en wonen worden gecombineerd. In deze wijk bevinden zich veel creatieve ondernemers, maar ook jonge gezinnen en toffe horeca gelegenheden waaronder Fooddock. Fooddock zit helemaal aan het einde van het Havenkwartier (gezien vanaf de stad) en bevindt zich in een oude silo. Zelf zeggen ze dat ze de eerste foodhal van Oost Nederland zijn. Het concept is het zelfde, je haalt een gerecht bij één van de tentjes en gaat zitten aan één van de lange tafels. Wij waren er op donderdagmiddag, dus het was niet zo heel erg druk. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat dit ’s avonds en in het weekend wel helemaal vol zit!

Fooddock
Zuiderzeestraat 2
Deventer 

Hotspots Deventer

Haven Oost

De reden dat we naar het Havenkwartier liepen was vanwege Haven Oost. Komen we daar aan, is het dicht. Zo jammer. Het is een koffiebar welke open is op woensdag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.00 maar dus even niet toen wij er waren op donderdagmiddag 15.00. Waarschijnlijk met een hele goede reden en de reden dat ze toch een plekje verdienen in deze lijst is omdat het interieur er top uit zag en ze – naar ik moet geloven – hele lekkere koffie schenken en taartjes aanbieden. Hopelijk mag ik dus nog eens in de herkansing :)

Haven Oost
Scheepvaartstraat 6B
Deventer

Ik ben benieuwd: ben jij wel eens in Deventer geweest? En weet jij nog andere leuke hotspots?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment