SportSportswear & gear

Het kiezen van de juiste sportbh

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 2 juli 2014 12 Comments
Skylar_Diggins_Nike_Pro_Rival_2_large-nieuw

Moeder natuur heeft mij geen al te grote voorgevel gegeven, waardoor ik dus weinig moeite heb om de juiste sportbh te vinden. Sportbh ja, want ondanks dat ik een kleine voorgevel heb, draag ik altijd een sportbh tijdens het sporten. Vorige week las ik op in het AD een artikel dat grote borsten vaak een reden is om niet te sporten. Gisteren viel er een persbericht in mijn mailbox van Nike, dat zij een nieuwe Nike Pro behacollectie hebben gelanceerd met de juiste pasvorm en ondersteuning. Toeval bestaat niet, dus dat vond ik een goede reden om deze blogpost te schrijven.

Onderzoekers van University of Portsmouth deden onderzoek, onder 240 vrouwen in de leeftijd 18-64, naar de beweegredenen om niet te sporten. Daar kwam de volgende top-5 redenen uit:

1. Energietekort
2. Motivatiegebrek
3. Tijdgebrek
4. Gezondheidsproblemen
5. Pijn of schaamte tijdens sport, veroorzaakt door te grote borsten

Ik schrok hier eerlijk gezegd wel van, want er is tegenwoordig zoveel keuze in sportbh’s dat de juiste er voor jou echt wel tussen zal zitten. Maar blijkbaar is dit toch erg moeilijk en worden vrouwen vervolgens belemmerd in sport.Ook Nike had het inzicht dat grote borsten een motief kunnen zijn om niet te sporten en dat inspireerde hen tot het vinden van een oplossing.

Na twee jaar onderzoek en ontwikkeling lanceert Nike dus haar nieuwe sportbh’s met de perfecte pasvorm en ondersteuning voor iedere workout. Experts van Nike creëerden een berekening om de exacte behamaat van vrouwelijke atleten te bepalen, met als resultaat het Nike Pro 360 Fit-systeem. Met behulp van een wetenschappelijke benadering werd exact in kaart gebracht hoe de borst beweegt tijdens het sporten en op welke plekken in de bh’s er extra ondersteuning nodig was. De materiaalkeuze speelde ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de juiste pasvorm. Onderzoekers hebben verschillende stoffen geanalyseerd en getest op rekbaarheid, herstel en vochtopname. Wereldwijd zijn meer dan 300 tests bij atleten uitgevoerd om te kijken hoe de pasvorm en ondersteuning waren. Dat belooft dus veel goeds!

In de nieuwe collectiezitten vier sportbh’s afgestemd op de gewenste mate van ondersteuning. Bovendien zien ze er allemaal ook nog eens goed uit, want het oog wil natuurlijk ook wat!

Pro Rival (€55)
Deze bh biedt door zijn pasvorm en materiaalgebruik (een combinatie van lingerie en sportmateriaal) de meeste ondersteuning. Hij heeft aparte voorgevormde cups voor de juiste pasvorm. Perfect dus voor high intensity trainingen en contactsporten. Pro Rival wordt in 25(!) verschillende maten aangeboden, zo moet je wel de juiste maat vinden!

Skylar_Diggins_Nike_Pro_Rival_3_large-nieuw

Pro Fierce (€45)
De Pro Fierce biedt lichte tot hoge ondersteuning door een mix van compressie  en deels voorgevormde cup. Ook deze bh heeft een racerback met ventilatie waar de meeste transpiratie voorkomt.

Pro Fierce bh is geschikt voor hardlopen, fitness & atletiek.

Nike_Pro_Fierce_Bra_3_large-nieuw

(Vernieuwde) Pro Classic (€35)
Een bekende bh voor mij, want deze draag ik zelf altijd graag. Deze aangepaste versie heeft een nieuw racerback design, een aangepaste band voor een zachter gevoel en een gestoffeerde binnenkant. Klinkt goed! Ik vind zelf de dichte racerback wel eens een nadeel met warme omstandigheden, dus ben erg benieuwd naar het vernieuwde model!

Nike_Pro_Classic_Bra_1_large-nieuw

(Vernieuwde) Pro Indy (€40)
Deze bh lijkt heel erg op een sportbh die ik van H&M heb en is perfect voor sporten waarbij je lichte ondersteuning nodig hebt zoals yoga (al loop ik er stiekem ook wel eens mee hard). Hij heeft een heel erg mooi uiterlijk vind ik, met verstelbare bandjes en uitneembare kussentjes voor de juiste pasvorm.

pro indy-nieuw2

Als ik kijk naar mezelf dan zou ik zeker de Pro Classic & Pro Indy kopen, maar ben toch ook wel benieuwd naar Pro Fierce. Misschien binnenkort maar eens gaan passen. De Pro Rival heb ik niet nodig, maar ik weet zeker dat deze als geroepen komt voor veel vrouwen! Kleine of grote borsten, zorg voor de juiste sportbh! Dat maakt het sporten echt een stuk prettiger en leuker.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

12 Comments

Avatar
Nandenie 30 juli 2014 at 13:24

Ik heb zelf BH-maat 75G en bij mij zitten de sport BH’s van Shock Absorber het beste.. Goed af te stellen en biedt goede ondersteuning, zelfs tijdens het hardlopen..

Reply
Avatar
Suzan 20 juli 2014 at 00:00

Jammer dat ze maar tot E gaan.
Sinds ik hardloop zijn mijn borsten (85 G) al behoorlijk gaan hangen doordat er geen goede sportbh’s in mijn maat zijn.
Zou fijn zijn als Nike ook eens voor mensen met grote borsten een bh ontwerpt.

Reply
Herfstcollectie Nike met Karlie Kloss – Eat.Run.Love. 13 juli 2014 at 07:02

[…] schreef ik al over de nieuwe sport beha collectie van Nike, nu heb ik beelden van de nieuwe herfstcollectie. Ik kan er niks aan doen, maar word echt hebberig […]

Reply
Avatar
Nathalie 2 juli 2014 at 21:45

Ik heb er nog nooit bij nagedacht, omdat ik ook zeker geen last heb van dit probleem. Maar goed dat Nike er nu dan toch mee bezig is! Sporten moet voor iedereen kunnen toch!

Reply
Avatar
Eline 2 juli 2014 at 11:48

Jammer dat ook nu bij nike weer niet gedacht is aan de dikke vrouwen die willen sporten. Het is bijna onmogelijk om een goede stevige sportbh in een grote omvangsmaat te vinden.

Sowieso gaan Nike sportbh’s maar tot cup D.

Reply
Avatar
Eline 2 juli 2014 at 11:50

Ik zie nu dat het er wel heel erg zeurderig staat, zo bedoelde ik het niet hoor! Vind het gewoon jammer!

Reply
Jessica
Jessica 2 juli 2014 at 12:05

Hi Eline, maakt niet uit hoor! Ik heb het er niet bij vermeld, maar de Pro Rival gaat verkocht worden t/m cup E. Ligt vanaf 14 juli in de winkels!

Reply
Avatar
Eline 2 juli 2014 at 19:28

Nu nog in cup G met een grote omvangmaat en dan ben ik blij :)

Ik vind de sportbh’s van nike er altijd zo leuk uitzien, ik wil er ook zo een!

Reply
Avatar
Mathilde 2 juli 2014 at 11:29

Nike is mijn favoriete merk voor hardloopkleding en schoenen, maar voor sportbh’s waren ze alleen tot nu toe voor mensen met maximaal cup C-D. Ik hoop dat met deze sportbh’s ik eindelijk óók een goede sportBH van Nike kan gebruiken voor het hardlopen.

Reply
Jessica
Jessica 2 juli 2014 at 17:27

Hi Mathilde, Misschien zit er voor jou nu ook de juiste bh tussen. Pro Rival zal t/m cup E gaan!

Reply
Avatar
Margot 2 juli 2014 at 08:43

De sportbeha’s van nike werken gewoon niet voor mij… Ik heb denk ik middelmatige borsten van grootte, maar toch bieden ze te weinig steun. Ik zweer bij mijn shock absorber ultimate run!

Reply
Jessica
Jessica 2 juli 2014 at 12:06

Hi Margot, wellicht is de Pro Rival dan wel een optie. Dit is een nieuwe bh die extra ondersteuning zou moeten bieden. Maar moet dat zelf ook nog uitvinden hoor!

Reply

Leave a Comment