MamaPersoonlijk

De hele wereld mag het weten…

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 februari 2019 7 Comments
ik ben zwanger

… Ik ben zwanger! Als je mij op Instagram volgt, heb je het daar waarschijnlijk al gezien (zo veel reacties, zo lief!) en anders kun je het nu op Eat.Run.Love. lezen :) Ik ben inmiddels ruim 16 weken zwanger en voel me top! Tijd voor een update dus. Zodra ik bekend ging maken aan familie, vrienden en collega’s dat ik zwanger was, heb ik veel verschillende vragen gehad. En die vragen ga ik ook in deze blog beantwoorden, dan hebben jullie gelijk een idee van hoe mijn eerste trimester (ik moet echt nog wennen aan deze terminologie) was.

Hoe voel je je? 

Ik voel me dus top. Ik heb me ook geen moment ziek, zwak of misselijk gevoeld. Een zwangerschapstest wees uit dat ik zwanger was, maar verder heb ik echt niets gevoeld. Van ongeveer week 8 t/m 12 had ik wel last van duizeligheid, vooral met sporten. Burpees en andere high intensity oefeningen gingen me niet zo makkelijk af. Ook ben ik met vlagen best wel moe, maar ik mag in mijn handjes knijpen. Hopelijk blijft dit de rest van zwangerschap zo!

Wat vond je vriend ervan?

Deze vraag heb ik echt meerdere malen gehad, en vind ik zo’n rare vraag… Ik ben al ruim 10 jaar samen met mijn vriend, natuurlijk vindt hij het leuk. Maar blijkbaar is dit helemaal niet zo gewoon en is het een normale vraag om te stellen. Nou ik kan je vertellen dat ik het een rare vraag vind.

Weet je al of het een jongen of een meisje wordt? 

Nope, dat weten we nog niet. We willen het wel graag weten, maar wachten tot de 20 weken echo. Of ik een gevoel heb? Nee, eigenlijk niet. Ik heb echt geen idee en er is 50% kans toch? Jullie zullen ongetwijfeld ergens voorbij zien komen of het een jongen of een meisje wordt, maar net als het vertellen van mijn zwangerschap, zal ik eerst al mijn naasten op de hoogte brengen.

ik ben zwanger

Knuffeltje gehaakt door mijn moeder, zo lief!

Blijf je wonen in je huidige huis?

Ja! En daar ben ik heel blij mee. We wonen namelijk in een super fijn huis, al bijna zes jaar. We zijn er nog helemaal niet klaar voor om te verhuizen. Ons huurhuis is voor Amsterdamse begrippen relatief groot, bijna 90 vierkante meter. Dus dat past makkelijk. We gaan wel nog een beetje klussen (zo komt de babykamer in de kamer waar wij nu slapen), maar dat komt wel goed.

Gaan jullie nog op babymoon? 

Grappig, deze vraag heb ik ook echt heel vaak gehad. Blijkbaar is dat heel normaal. Maar nee, wij gaan niet op babymoon. Ik merk dat ik daar niet echt behoefte aan heb. We hadden nog geen vakantieplannen (ik ben 1 januari met een nieuwe baan gestart, en mijn vriend heeft een eigen bedrijf) en ik merk dat ik nu niet halsoverkop plannen wil maken. Ik vind mijn nieuwe baan fantastisch en voel me super goed. Ik vind het eigenlijk dus zonde om voor mijn verlof nog 3 weken op vakantie te gaan. We hebben wel in april nog een lang weekend Kopenhagen geboekt (zin in!), en verder ben ik van plan mijn vakantiedagen op te sparen tot na mijn verlof en voor december zodat we dan met de kleine op vakantie kunnen gaan.

Heb je cravings?

Ik heb niet perse ontzettend zin in bepaalde producten, maar merk wel dat ik overall een stuk meer eet. Mijn hoofdmaaltijden zijn nog altijd gezond (al ben ik wel iets minder strikt), maar zeker mijn tussendoortjes zijn wat minder gezond. Ik was altijd al een zoetekauw, maar geef me daar nu nog makkelijker aan over. Af en toe sta ik op de weegschaal en ben t/m de 16de week pas 1 kilo aangekomen dus de schade valt mee. Verder merk ik nu pas hoe lekker ik tonijn vind en hoe vaak ik dat eet, want dat is echt het enige wat ik echt heel erg mis. Verder heb ik nergens extreem veel behoefte aan.

Je hebt nog helemaal geen buikje! 

Tja, daar kan ik ook niks aan doen… Ik merk dat het me vooral de laatste week wel een beetje onzeker maakte. Is dat dan zo raar dat ik nog helemaal geen buikje heb? De verloskundige kon me bij de 16 weken controle gelukkig helemaal geruststellen: bij de eerste duurt het altijd langer voordat je een buikje ziet, ik heb een vrij lang bovenlichaam en ik sport natuurlijk enorm veel. Ik zie zelf wel al wat verschil, mijn buik was voor de zwangerschap behoorlijk plat doordat ik op dat moment heel intensief en gericht trainde, maar ik pas nog al mijn normale kleding.

Blijf je crossfitten? 

Ja zeker! Ik blijf lekker trainen. Het is wel anders dan voorheen, maar met de juiste aanpassingen kun je prima blijven crossfitten. Zo merkte ik in het begin dat ik snel duizelig werd (dat is nu weg), maar merk ik nu dat mijn hartslag heel snel omhoog schiet en ik minder zware gewichten kan tillen, vooral met dynamische bewegingen zoals Clean & Jerk en Snatchen. Ik krijg super goede begeleiding bij Kracht Amsterdam (waar ik sinds kort train) van Charlotte. Ze heeft een heel informatiepakket met me gedeeld met gangbare aanpassingen per trimester en daarnaast bekijken we per training wat wel en niet gaat. Zo doe ik al een tijdje geen rechte buikspieroefeningen meer (sit ups), ben ik sinds deze week gestopt met double unders (te grote druk op mijn blaas) en pak ik wat lagere gewichten of pas ik mijn tempo aan.

Veel vrouwen hebben vragen over wel of niet trainen tijdens de zwangerschap. Dat kan prima, zolang je het maar met de juiste begeleiding doet. Kracht Amsterdam organiseert samen met Core Academy volgende week een workshop voor (aanstaande) moeders om te leren wat er gebeurt tijdens de zwangerschap en bevalling en welke invloed dit heeft op de trainingsmogelijkheden. Lijkt het je leuk om hierbij te zijn? Laat een reactie achter of stuur een mailtje naar charlotte@krachtamsterdam.nl.

17 februari | 9.00-12.00 (2 uur theorie, 1 uur trainen) | Kracht Amsterdam, Houthavens, Amsterdam | €55 (#nospon, ik ga hier zelf ook heen en betaal dit ook zelf, vind het belangrijk goed voor mijn lichaam te zorgen!)

ik ben zwanger

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

7 Comments

Avatar
Karina 21 februari 2019 at 15:33

Van harte gefeliciteerd! Geniet ervan! ;) Leuk om weer een blog te lezen.

Reply
Avatar
Tember 13 februari 2019 at 08:45

Wat een leuk nieuws! Ik vind het extra leuk omdat ook ik zwanger ben. Vandaag 12 weken. Ben ook nog met crossfitt bezig al heb ik wel een paar lessen moeten skippen omdat ik echt te ziek was maar langzaamaan vind ik een beetje ritme in wanneer ik wel kan gaan sporten en wanneer ik gewoon toe moet geven aan mijn misselijkheid en moeheid. Zo jammer maar ik kan zondag niet, anders was ik graag gekomen. Geniet van je zwangerschap en het sporten!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 17 februari 2019 at 21:21

Wat leuk dat je ook zwanger bent, gefeliciteerd! Ik heb de mazzel gehad helemaal niet ziek te zijn geweest, maar kan me voorstellen dat dat ervoor zorgt dat je niet altijd gaat trainen. Bij ons in de box zijn ze gespecialiseerd in zwanger en crossfit, dus mocht je in de buurt wonen: aanrader!

Reply
Avatar
Britt 11 februari 2019 at 15:32

Wat een leuk nieuws! Van harte gefeliciteerd! ♥

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 17 februari 2019 at 21:21

Dank je wel! lief :)

Reply
Avatar
Sandra 11 februari 2019 at 13:16

Ik had het al op je instagram gezien, maar nog maals, wat leuk en hartstikke gefeliciteerd!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 17 februari 2019 at 21:22

Leuk dat je me ook op Instagram volgt, dank je wel!

Reply

Leave a Comment