Hardlopen / TrailrunningSport

Hardloop circuit training

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 mei 2015 9 Comments
hardloop circuit

Wil je graag sneller worden en meer uithoudingsvermogen krijgen? Dan is intervaltraining één van de beste opties om te doen. Houd je niet zo van standaard intervaltraining, dan is deze circuittraining een leuke en uitdagende manier om sneller te worden. Ik heb een iets kortere en compactere video gemaakt. De uitleg geef ik in tekst hieronder, hoe je hem daadwerkelijk uitvoer zie je in de video. In totaal lopen we 3 km hard en doen we 6 oefeningen tussendoor. Ik heb drie niveaus gemaakt, dus op die manier geschikt voor beginnende, gemiddelde en gevorderde sporters. Kijk snel naar de video voor de oefeningen en het aantal keer dat je de oefening uitvoert!

Enjoy!

Touwtje springen

We starten de workout met touwtje springen. Goede warming-up en heel effectief. Dit kun je voor de deur doen en het springtouw vervolgens thuis laten. Je kunt ook net als ik een stuk je warmlopen en dan touwtje springen. Als je heel lang niet hebt touwtje gesprongen kan dit even wennen zijn en niet zo soepel gaan, maar oefening baart kunst. Een heel goed springtouw koopt je hier. Jump jump!

Box jumps

Kies in een park een verhoging uit. Richeltjes, stoepjes, een stenen blok, een bankje, het kan allemaal. Wanneer je nog nooit box jumps hebt gedaan, kies dan een lage verhoging uit. Ga met twee voeten naast elkaar staan en spring op de verhoging. Buig door je knieën voor vering en strek uit als je op de verhoging staat. Spring er vervolgens weer met twee voeten tegelijk af.

Opstappen

Ren de opgegeven afstand naar de volgende verhoging, liefst een bankje. Je kunt best een hogere opstap kiezen dan je deed voor de box jump. Stap op met je rechter voet en breng je linker knie helemaal omhoog. Stap terug en wissel van been.

Split squats

Kies weer een bankje of andere goede verhoging uit, ga er ongeveer een meter voor staan en leg één voet naar achter op het bankje. Zak nu door je voorste been in een hoek van 90 graden. Zorg dat je voorste knie niet over je voet heen komt, indien dat het gevoel is “hop” dan nog iets verder naar voren als je in de start posities staat. Wissel naar het aantal gegeven herhalingen van been. Deze ga je voelen in de benen en billen!

Mountain climbers

Een top oefening voor de core! Ga in een hoge plank staan, zorg dat je je core goed aangespannen houdt en trek je knieën één voor één naar je borst toe op hoog tempo. Vind je dit zwaar? Vertraag dan het tempo.

Burpees

Mijn all time favorite omdat hij zo effectief is en een echte killer op het einde. Ga rechtop staan, zak in een squat, zet je handen op de vloer en spring met twee benen naar achter. Zoek je uitdaging? Maak dan nu een push up. Vind je dat zwaar, maak dan alleen de sprong naar achteren en spring dan weer naar voren. Kom weer omhoog en maak een sprongetje. En repeat!

Na deze workout heb je zeker weten het gevoel dat je hard gewerkt hebt en hij is onwijs leuk om te doen. Laten jullie weten als jullie deze workout doen? Ik ben benieuwd!

Kleding, alles Adidas: shirt tight schoenen

hardloop circuit

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

9 Comments

Wat worden jouw hardloopdoelen in 2017? - Eat.Run.Love. 30 december 2016 at 06:30

[…] Lees ook: Hardloop circuit training […]

Reply
Krachttraining voor hardlopers - Eat.Run.Love. 19 december 2015 at 19:52

[…] Ook lezen: – Variatie in hardlopen – Meer voordelen van krachttraining – Verzuring van de spieren, wat betekent dat? – Hardloop circuittraining […]

Reply
Sport en eetdagboek #10 - Eat.Run.Love. 19 december 2015 at 19:47

[…] zin om wat te doen. Uiteindelijk ga ik aan het einde van de middag toch even naar buiten voor een hardloop circuittraining en als ik thuis kom hoepel ik nog 10 minuten met de Bodyhoop. Na de training eet ik een handje […]

Reply
Variatie in het hardlopen - Eat.Run.Love. 31 oktober 2015 at 20:32

[…] Hardloop circuittraining Weerstand band workout Core workout met ab wheel 5 minuten core workout met lichaamsgewicht 5 minuten core workout met medicin ball […]

Reply
Coopertest; meten van je conditie - Eat.Run.Love. 21 juni 2015 at 07:01

[…] kun je daar je trainingen op aanpassen door te kiezen voor een bepaald niveau. Net zoals ik met de hardloopcircuit training heb gedaan, ga ik zo veel mogelijk rekening houden met diverse niveaus. Het blijft belangrijk om […]

Reply
Avatar
Lizette 27 mei 2015 at 08:22

Wat een leuk idee. Ik ga dit circuit zeker een keer uitproberen :D

Reply
Burpee uitleg, uitvoering en variaties - Eat.Run.Love. 26 mei 2015 at 07:00

[…] burpee heel eenvoudig aan elke workout toevoegen, als afsluiter of tussendoor als interval. In deze Hardloop Circuit Training zitten ook burpees op het einde. Bekijk het filmpje voor een burpee met push up en een idee voor […]

Reply
Avatar
Danielle 21 mei 2015 at 09:48

Oh heel leuk! Dit ga ik ook een keer proberen!

Reply
Avatar
Linda 21 mei 2015 at 07:19

Leuke workout!! Dje ga ik zeker een keer toepassen!!

Reply

Leave a Comment