Gezondheid

Gezond eten na de zomer

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 september 2018 3 Comments
gezond eten na de zomer

Het mooie weer lijkt nu echt op zijn einde te zijn. Terwijl ik dit typ vindt buiten de eerste herfststorm plaats. Ik heb stiekem best wel zin in de herfst. Ondanks dat ik enorm van de zomer houd, vind ik het ook altijd wel fijn als de zomer is afgelopen. Even wat minder borrels, geen barbecues en geen ijsjes meer. Ik geniet er altijd met volle teugen van, maar heb op een gegeven moment ook wel dat ik er klaar mee ben en gewoon weer terug in een normaal ritme wil. De afgelopen maanden ben ik minder bezig geweest met een gezonde levensstijl dan normaal. Niet gelet op wat ik at en ook geen trainingsdoel. En dat is klaar nu. Ik heb zin om weer aan de slag te gaan; met gezond eten, maar ook met een trainingsdoel. En met beiden ben ik eigenlijk al begonnen. Qua trainen ga ik veel gerichter trainer, met een personal trainer en een trainingsschema op maat. Daar ga ik nog een apart blog over schrijven!

Ik eet redelijk gezond

Als ik kijk naar mijn eetpatroon, dan eet ik redelijk gezond. Mijn hoofdmaaltijden zijn altijd uitgebalanceerd, vers en met veel groenten en eiwitten. Maar de tussendoortjes vind ik lastiger. Ik ben een enorme zoetekauw en word op werk continue blootgesteld aan zoetigheden; drop, koek en chocolade zijn dagelijks te vinden op kantoor. Nu ben ik er zelf natuurlijk bij of ik dat wel of niet eet, maar wanneer ik eenmaal zwicht is het hek van de dam. Ook merk ik dat vaak na het eten crave naar iets zoets, en daar wil ik echt heel graag vanaf.  Niet meer elke dag een ijsje eten, maar gewoon een stukje chocolade eten omdat ik daar echt zin in heb en het vervolgens bij één stukje houden, in plaats van gedachteloos de hele reep op eten. Ook met het doel om nog een kilo of twee af te vallen.

Een milde detox

Een paar jaar geleden heb ik wel eens een meerdaagse detox gedaan waarbij je drie of vijf dagen lang alleen maar sappen drinkt. Ik overwoog om weer een detox te doen, maar aangezien ik ook zwaarder wilde gaan trainen leek me dat niet een hele verstandige combinatie. Het idee ging weer de koelkast in totdat Frecious contact met me opnam met de vraag of ik één van hun boxen wilde proberen. Frecious gebruikt voor al hun sappen een schroefpers; zo komen de meeste vitaminen en mineralen vrij. In elke sapje gebruiken ze 8 ingrediënten of meer en er zit in elk sapje minstens 300 gram groenten en fruit.

Bij Frecious bestel je een box met slowjuice groentesappen die je als aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon kunt drinken of als detox kunt gebruiken. De sappen worden ingevroren thuis bezorgd. Je bewaart de groentesapjes in de vriezer en ontdooit ze per dag. Super handig, want zo heb je elke dag een vers sapje. Frecious voegt niets toe om hetsap houdbaar te maken en gebruikt verder geen toevoegingen zoals lactose of suiker. Qua detox zijn er verschillende varianten, van een driedaagse tot een zevendaagse en een milde detox. Bij de milde detox drink je drie sappen en drie shots en eet je daarnaast drie simpele maaltijden. Een ideale manier om weer een kickstart aan je gezonde eetpatroon te geven, maar niet een volledige detoxkuur te doen.

gezond eten na de zomer

Een gezonde start

Tijdens de milde detox eet je zeven dagen volgens een programma dat Frecious heeft opgesteld. Je drinkt onder andere geen koffie, zwarte thee, frisdrank en alcohol. En je eet o.a. geen suiker, bewerkte voedingsmiddelen, rood vlees en bewerkte vleesproducten, koeienzuivel en granen. Mijn oorspronkelijke plan was om de milde detox te doen, maar uiteindelijk heb ik me hier niet echt aan gehouden en heb ik wel granen en zuivel te eten. Aan de rest van het lijstje heb ik me wel gehouden; dus geen suiker, bewerkte voedingsmiddelen en rood vlees. Elke dag startte ik met een shot en een sapje en gedurende de dag dronk ik ook diverse sappen. Wat ik lekker vind is dat het door dit vaste patroon makkelijker is om niet naar iets lekkers te grijpen. En de sappen vind ik ook echt super lekker!

Wat ik leuk vind is dat Frecious hele toegankelijke sappen heeft gemaakt; bijvoorbeeld Heart Beat met rode biet, komkommer en appel of Carrot Care met wortel, ananas, zoete aardappel en appel. Maar ook een paar sappen die minder voor de hand liggen zoals Purple Punch met rode kool, rode biet, snijbiet en venkel, die dus overigens echt super lekker is! Aan vrijwel alle sappen zit ook een ingrediënt toegevoegd die je niet zo snel in een sapje verwacht zoals zoete aardappel, rabarber, kruidnagel, zuurkool of brandnetel. Minder lekker vond ik Wonder Weeds met o.a. komkommer, brandnetel, courgette en tarwegras. De shots zijn pittig, maar geven je wel een echte kickstart. Favoriet zijn de gember en citroenshots.

Wat ik wel heb gemerkt is dat de Frecious juices voor mij het beste werken als aanvulling op mijn huidige, gezonde eetpatroon. De volgende keer ga ik dan ook een mixbox bestellen waarbij ik dagelijks één sapje drink. Ideaal aan de mixbox is dat je deze zelf kunt samenstellen en zo dus je favoriete sappen kunt bestellen. Lekker na het sporten of tussendoor als ik zin heb in iets lekkers!

Jouw gezonde kickstart!

Omdat ik zo enthousiast ben over Frecious mag ik een proefbox ter waarde van €69 weggeven. Wat moet je hiervoor doen? Ga naar Instagram en volg zowel @eatrunlovenl als @Freciousslowjuice. Laat een reactie achter bij onderstaande foto waarom jij wel een kickstart kan gebruiken! Meedoen kan t/m 5 oktober.

gezond eten na de zomer

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Avatar
Sanne 2 oktober 2018 at 09:38

Een gezonde boost kan iedereen gebruiken met de koude dagen in het vooruitzicht. Ik ben benieuwd naar de sappen en of deze mij een extra boost kunnen geven om nog meer te geven tijdens de trainingen.

Reply
Avatar
Mariska 1 oktober 2018 at 08:06

Ik zou graag dit pakket willen uitproberen als aanvulling op mijn dagelijkse voedingspatroon. Ik ben net hersteld van een longontsteking en nu langzaam mijn trainingsschema weer aan het oppakken in de hoop volgende maand alsnog mee te doen aan de marathon van Terschelling. Extra vitamine kan ik daar zeker bij gebruiken!

Reply
Avatar
Marije 29 september 2018 at 22:25

Kortere en koudere dagen, volgens mij kunnen we allemaal wel iets extra’s gebruiken :-)
Lijkt me heerlijk zo’n extra BOOST in de herfst! Ben heel benieuwd naar de sappen van Frecious!

Reply

Leave a Comment