Hotspots & Travel

Gare du Nord || Ibiza

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 september 2015 0 comments
gare du nord ibiza

Is het alweer bijna een maand geleden dat ik op Ibiza was? De tijd vliegt! Ik wil toch nog graag een hotspot met jullie delen, mocht je komende maand nog naar Ibiza gaan en een verblijfplaats zoeken of gewoon lekker kunnen eten, ga dan naar Gare du Nord. De naam zegt het al, Gare du Nord bevindt zich in het noorden van Ibiza.

Zelf vind ik de noordelijke kant van het eiland het leukste qua strandjes, dus mocht je niet in Ibiza stad willen zitten, ga dan zeker in het noorden zitten. Gare du Nord ligt in het kleine, idyllische dorpje Sant Joan en is van oorsprong een Bed & Breakfast. Dit jaar is voor hen het tweede seizoen dat ze open staan, dus alles is nog heel erg nieuw. Niet aan de kust, maar met de auto ben je overal zo op Ibiza. Elke zondag is er in Sant Joan ook een hippiemarktje. Wij hebben er alleen gegeten, maar later kwam ik erachter dat een collegaatje er ook heeft geslapen en ook zij was erg enthousiast.

Bij Gare du Nord vindt je 7 kamers, waarvan 2 familiekamers. Elke morgen tussen 9 en 11 wordt er een kakelvers en biologisch ontbijt geserveerd in de tuin. Ook worden er eens per twee weken aanschuifdiners georganiseerd, hier mag iedereen aanschuiven. Het eten wordt bereidt door Ramon – de eigenaar die van origine kok is – die de hele dag in in de keuken staat om de meest heerlijke recepten te maken. Hij gebruikt lokale seizoensproducten en bedenkt daar een menu omheen, iedere keer is dus een totaal ander menu.

gare du nord ibiza

gare du nord ibiza

gare du nord ibiza

De eigenaar van Gare du Nord is ook de eigenaar van Ducks United, een organisatie die oude eendjes verhuurt voor leuke tochten over het eiland. De eendjes worden niet alleen verhuurd op Ibiza, maar o.a. ook op Mallorca, Curacao en Sardinië. Een leuk weetje! Wij deden met collega’s zo’n tour over het eiland en mochten bij Gare du Nord aanschuiven voor een overheerlijke driegangen lunch.

Vooraf kregen we een gazpacho geserveerd; normaal gesproken ben ik hier niet zo’n fan van, maar deze was echt fantastisch. Het hoofdgerecht bestond uit een groentelasagne en als toetje een overheerlijke, huisgemaakte citroentaart. Deze moest geproefd worden natuurlijk en was ook niet te versmaden. Gelukkig was de taart op anders had ik zo nog een stukje genomen.

gare du nord ibiza

gare du nord ibiza

Gare du Nord is t/m november geopend. Prijzen voor een kamer gaan vanaf €80, ontbijt inclusief. De aanschuifdiners kun je apart reserveren voor €45 voor een viergangendiner.

Gare du Nord
Sant Joan, Ibiza
garedunordibiza.com

gare du nord ibiza

gare du nord ibiza

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment