Hotspots & Travel

Fresh Mexican Food in de Salsa Shop

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 30 juli 2014 4 Comments
Salsa Shop Amsterdam

I love Mexican food! Helaas is het niet altijd heel gezond. Natuurlijk; als je het zelf klaar maakt heb je het zelf in de hand maar als je ergens Mexicaans gaat eten is het negen van de tien keer ongezond en vet. Dus toen ik hoorde van het nieuwe concept Salsa Shop, moest ik daar natuurlijk wel een kijkje nemen!

Salsa Shop staat voor snel en vers; “Good food, fast”. Het concept is geïnspireerd op de vele tentjes in US waar je zelf mexicaans eten kunt samenstellen. Je kiest een basis (burrito, taco of salade) en kiest daar vervolgens je vlees of groenten bij + toppings (verschillende soorten salsa’s, guacemole, zure room, kaas). De enthousiaste jongens die achter het concept zitten, hebben een Mexicaanse chefkok in huis gehaald die zorgt voor authentieke smaken. Elke dag wordt het vlees zelf gekruid, gesneden en gebraden (de initiatiefnemers zijn zelf naar Ierland gegaan om het juiste vlees te vinden en waarborgen zo de kwaliteit). Ook alle (6!) salsa’s worden elke dag vers bereid, van mild naar super pittig, voor ieder wat wils.

Salsa Shop Amsterdam

Mijn vriend koos voor een burrito gevuld met rijst, bonen, kip, 2 soorten salsa en kaas. Ik koos voor de taco’s, wat inhoudt dat je 4 kleine taco’s krijgt die je naar eigen wens kunt vullen. Ik heb me laten verrassen en uiteindelijk lagen er taco’s gevuld met chicken, barbacoa (overheerlijk stoofvlees!), carnitas en veggies in mijn mandje. Daarbij namen we op advies een echt Mexicaans biertje en homemade lime lemonade. Op de foto’s kun je goed zien, dat het eten wordt geserveerd als een snelle hap, maar dat doet absoluut geen afbreuk aan de smaak want wat was het lekker!! Nadat we klaar waren zagen we ineens nacho’s voorbij komen, dus die wilden we ook nog even testen. Door het enthousiasme van Louis, één van de jongens achter Salsa Shop,  mochten we alle 6 salsa’s proberen. Onze favorieten waren de salsa met crème fraîche en tomaat, groene salsa van groene tomaat en koriander, de licht pittige rode salsa en de guacamole. Deze laatste was echt perfect.

Ook probeerden we de frozen margarita, dit is een cocktail ontwikkeld in samenwerking met het merk Alacra, speciaal voor Salsa Shop. De tequila is door Salsa Shop naar Nederland gehaald en exclusief verkrijgbaar bij hen.

Salsa Shop Amsterdam

Salsa Shop Amsterdam

Salsa Shop Amsterdam

Salsa Shop Amsterdam

Je merkt, ik ben enthousiast! Het ziet er hip en fris uit, en het eten is heerlijk. Het deed me qua sfeer en concept een beetje aan SLA denken, je gaat hier niet uitgebreid eten, maar wel heen als je snel en lekker wilt eten. Niet onbelangrijk: de prijzen zijn goed en er staat enthousiast personeel in de Salsa Shop. Ik ga hier zeker vaker terugkomen, ook perfect voor de nachtelijke uurtjes want ze zijn tot 03.00 ’s nachts geopend!

Salsa Shop
Amstelstraat 32
Amsterdam

Salsa Shop Amsterdam

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

4 Comments

SALSA SHOP | Fresh Mexican Kitchen | Eat Run Love: ‘Ik ga hier zeker vaker terugkomen’ 16 september 2014 at 19:10

[…] View the full review here. […]

Reply
Avatar
Eline 30 juli 2014 at 11:11

Klinkt als een goed en leuk concept!

Reply
Avatar
Stacey 30 juli 2014 at 10:10

Ik ben heel benieuwd na je verhalen te hebben gehoord, ik denk dat ik binnenkort even een kijkje ga nemen!

Reply
Jessica
Jessica 1 augustus 2014 at 17:27

Ja moet je zeker doen! Denk alleen niet dat ze glutenvrije burrito’s hebben. Maar je kon ook een burrito bowl nemen (zonder burrito of taco).

Reply

Leave a Comment