ReceptenVegetarisch

Mijn favoriete vega recepten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 maart 2018 0 comments
favoriete vega recepten

Deze blog heeft een tijdje in concepten gestaan omdat ik er maar niet aan toe kwam om hem af te maken. Maar zonde om niet te plaatsen, want het is super lekker om vegetarisch te eten. Ik merk dat ik bij vegetarische gerechten iets beter moet plannen en nadenken, maar uiteindelijk vind ik het niet erg lastig om lekkere vega recepten te bedenken. Sharing is caring en daarom deel ik mijn favoriete vega recepten. Mijn ontbijt is eigenlijk altijd vegetarisch, maar ik kan me voorstellen dat mensen die bijvoorbeeld met brood ontbijten toch wel regelmatig iets van vleeswaren eten in de ochtend. Daarom heb ik per maaltijd drie gerechten gekozen die hopelijk voor de nodige inspiratie zorgen!

Ontbijt – Havermout met pindakaas en dadels

Eén van mijn favorieten in de winter, helemaal nu ik de zeezout karamel pindakaas van Mister Kitchen’s heb ontdekt! Als ik trouwens geen dadels in huis heb gebruik rozijnen, ook heel lekker! Het recept vind je hier.

Favoriete vega recepten

Ontbijt – Smoothie met koffie en banaan

Als ik ’s ochtends train, wil ik daarna een snel ontbijtje. Het liefst eentje die ik on the go mee kan nemen en dan is een smoothie heel fijn. Deze smoothie is top na een workout omdat hij de nodige eiwitten bevat en een lekkere shot espresso. Het recept voor de smoothie met banaan en espresso vind je hier.

genoeg eiwitten eten

Ontbijt – Flapjack pannenkoek

Heb je ’s ochtends iets meer tijd dan is het heel lekker pannenkoeken te maken. Eentje die ik van de zomer ontdekte en nog steeds regelmatig eet is deze dikke flapjack pannenkoek met banaan en blauwe bessen. 

Flapjack pannenkoek

Lunch – Omelet met groenten en rijst

In het boek Eet als een Atleet staan heel veel lekkere vega recepten waaronder een omelet met groenten en rijst. Ook weer zo’n ideale maaltijd na het sporten en lekker ter afwisseling met brood. Je moet hier wel even de tijd voor hebben, maar dan heb je ook wel echt een lekkere maaltijd.

Omelet met rijst en groenten

Lunch – Broodje hummus met gegrilde courgette

Hummus is echt een heel goed vegetarisch broodbeleg! Je kunt het kopen in de supermarkt, maar zelf maken is net zo lekker of misschien wel lekkerder! Maak een flinke portie waar je een paar dagen van kan eten en beleg je broodje met extra groenten, avocado of een eitje.

Broodje hummus met gegrilde courgette

Lunch – Salade met zoete aardappel, amaranth en granaatappel

Doordeweeks eet ik bijna altijd op kantoor, maar soms heb ik zin om zelf salade mee te nemen en dat is dan vaak deze salade. Zowel in de winter als in de zomer vind ik dit een toppertje.

salade amaranth

Avond –  Linzenschotel met zoete aardappel

Dit is echt mijn nieuwe favoriet. Een tijdje geleden mocht ik een box van Marley Spoon uitzoeken en daar zat dit recept in. Sindsdien heb ik het al talloze keren gemaakt.

Linzenschoten met zoete aardappel

Avond – Falafel met salade

Falafel is eigenlijk altijd goed, maakt niet uit of het op een broodje, een wrap of in een salade zit verwerkt. Inmiddels een wat ouder recept, maar nog net zo lekker, is deze falafel met spinazie en een salade van o.a. zoete aardappel, couscous, komkommer en granaatappel.

Spinazie falafel couscous

Avond – Mexicaanse bonensoep

En last but not least, een verwarmende soep. Waar het even leek alsof we zomer zouden krijgen is het nu weer hartstikke koud. Er gaat dan niets boven een lekkere warme en vullende soep. Deze Mexicaanse bonensoep is zo stevig dat het bijna chili con carne is, maar dan zonder vlees.

Mexicaanse bonensoep met avocado

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment