Gezondheid

Eten voorbereiden en meenemen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 26 januari 2017 48 Comments
Eten voorbereiden en meenemen

Ook wel “meal prepping” genoemd. Een term waar veel mensen misschien van afschrikken en dat begrijp ik ook wel, want ik denk ook gelijk aan 10 bakjes met hetzelfde eten. Het kan ook iets minder extreem. Jouw eten voorbereiden en meenemen levert namelijk een hele hoop voordelen op. Maar hoe ga je precies te werk? In deze blog ga ik er dieper op in.

Een goed begin is het halve werk

De eerste stap is voor mij het maken van een weekmenu. Mocht je deze blog niet gelezen hebben, lees dan zeker even terug! Door een beetje slim te plannen weet je exact wat je gaat eten in een week, maak je geen “foute” keuzes, bespaar je geld én tijd. Het lijkt ingewikkeld, maar dat is het echt niet! Door gebruik te maken van een weekmenu, kun je ook gelijk momenten inplannen om je eten voor te bereiden. Nogmaals; je hoeft echt niet 10 bakjes met rijst en broccoli te maken. Maar af en toe zelf wat eten meenemen scheelt een hele hoop frustratie.

Waarom meal preppen

Zoals ik net zeg; het scheelt een hele hoop frustratie (en geld). Om even een paar voorbeeldjes te noemen van mijn dagelijkse praktijk. Wij hebben op kantoor een kantine waar we “verplicht” moeten eten. De ene dag lukt het mij om om 12.00 te eten en heb ik keuze uit genoeg lekkere salades, de andere dag is er niks aan mijn smaak en weer een andere dag ben ik te laat en zijn alle lekkere dingen op. Ik kan dan altijd enorm balen. ’s Ochtends heb ik namelijk bedacht wat ik wil weten en als dat er dan niet is, of gewoon omdat ik het eten niet lekker is, word ik chagrijnig. Eigenlijk vooral dat laatste, ik wil gewoon een lekkere en goede maaltijd. Echt niet erg als het eens een keer niet in mijn planning past, maar het moet wel lekker zijn! Of, dit komt ook regelmatig voor, ik ben de hele dag van hot naar her aan het racen en bedenk dat ik tussendoor wel tijd heb om ergens te eten. Niet dus. Met als gevolg dat ik met een hongerige maag in de auto zit en zwicht voor een zak drop. Heel lekker hoor, maar als ik halverwege misselijk ben en eigenlijk nog steeds trek heb, sla ik mezelf weer voor mijn hoofd.

Nu heb ik het over lunch, maar ook voor de avond is het ideaal. Eén van mijn beste vriendinnetjes heeft een klein kindje. Op maandag wil ze zelf graag sporten. Om half 6 komt ze uit werk om haar kindje op te halen, als ze thuis komen, krijgt uiteraard eerst hij eten en legt ze hem op bed. Inmiddels is het al 19.00, komt haar vriend binnen die haar aflost en dan moet ze weg. Maar dan heeft ze dus niet gegeten omdat er geen tijd was om te koken. Het is dan perfect als je op zondag al een grote pan eten maakt, soep of pasta zijn hier bijvoorbeeld ideaal voor, zodat je de dag er na het alleen hoeft op te warmen.

v

In het kort dus de voordelen:

 • Wat eten we vanavond is nooit meer een lastige vraag
 • Je loopt geen risico om te zwichten voor een zak snoep of iets anders uit een snackautomaat
 • Je bespaart een hoop geld door je eten goed voor te bereiden
 • Je kunt vooraf plannen wanneer je je maaltijden gaat voorbereiden
 • Je kunt er voor kiezen om niet 7x per week in de keuken te staan, maar bijvoorbeeld maar 4x
 • Je weet zeker welke voedingsstoffen en -waarden je binnenkrijgt.
 • Zeker weten dat je goed eet zoals jij dat wil
 • Minder trek

Hoe doe je dat; meal preppen

Er zijn meerdere opties om je eten voor te bereiden en mee te nemen.

 1. Extra porties koken. Dit is heel simpel. Als je ’s avonds gaat koken, maak je een extra portie zodat je de volgende dag wat over hebt voor lunch. De meeste recepten op Eat.Run.Love. zijn voor 3 à 4 personen. Als je met zijn tweeën bent, houd je vaak dus wat over. Ideaal dus voor de volgende dag. Pasta, soep of quiche zijn sowieso erg makkelijk om grotere hoeveelheden van te maken. Soep en pastasaus kun je ook erg goed invriezen. Ideaal als je weet dat je regelmatig geen tijd of zin hebt om te koken, maar wel altijd wat in huis wilt hebben.
 2. Je koelkast als buffet gebruiken. Dit houdt in dat je geen kant en klare maaltijden in de koelkast zet, maar diverse ingrediënten bereid om later nog samen te voegen. Eet je bijvoorbeeld couscous of zoete aardappel? Kook een extra portie, laat deze afkoelen en bewaar in de koelkast om later in de week een salade mee te maken. Dit kun je ook met groenten doen, snijd en kook alvast wat extra groenten.
 3. Een kookdag inlassen. Dit klinkt heel zwaar, maar wat ik zelf vaak doe is op een dag in het weekend alvast wat dingen voor bereiden voor de week. Een bananenbrood bakken zodat ik altijd een gezonde snack voor handen heb, een schaal granola maken zodat ik ’s ochtends een snel ontbijtje klaar kan maken.
 4. Meal preppen voor pro’s. Dit doe ik zelf eigenlijk nooit, omdat ik er niet van houd om elke dag hetzelfde te eten. Maar je kunt ook op een avond of dag alvast een aantal maaltijden koken die je echt kookt om mee te nemen. Kip, rijst en broccoli is bijvoorbeeld zo’n populaire maaltijd. Mij gaat dit persoonlijk iets te ver, maar ik weet wel dat veel mensen dit fijn vinden om te doen.

Eten voorbereiden en meenemen

Heel leuk al dat eten voorbereiden, maar je moet het ook nog meenemen. Ik ben regelmatig de fout in gegaan met lekkende bakjes. Mijn prachtige bruine O my bag tas heeft een enorme olievlek in de bodem omdat het bakje wat ik mee had toch niet zo goed afsluitend was als ik dacht. Of wat dacht je van een drinkbeker die niet goed sluit waardoor er een rode bietensmoothie in je tas ligt (been there, done that). Natuurlijk kennen we allemaal de überhandige Tupperware bakjes van je moeder, maar tegenwoordig heb je heel wat hippere oplossingen waardoor je je helemaal niet meer hoeft te schamen voor de bakjes die je meeneemt. Ik vind bijvoorbeeld de bakjes van Sistema en Rosti Mepal heel erg fijn. Deze bakjes sluiten goed, zijn er in diverse handige formaten, met handige tools (bijv. een apart bakje voor een dressing of een ingebouwde lepel) en in leuke kleuren.

Eten voorbereiden en meenemen

Wat bereid ik zoal voor?

Ik bereid echt niet alles voor, sommige dingen zijn vers gewoon het allerlekkerste. Maar dingen die ik wel voorbereid gedurende een week? Een greep uit allerlei lekkers:

Op de foto’s in dit artikel zie je de nieuwste collectie van Rosti Mepal. Frisse lentekleurtjes waar je mee gezien wilt worden toch? Ik schaam me er in ieder geval totaal niet voor dat ik mijn eigen eten meenemen. En als iemand er een opmerking over maakt, denk ik alleen maar: “je bent gewoon jaloers dat jij niet zo’n lekker bakje eten hebt”. Deze Rosti Mepal bewaarschaaltjes uit de serie Volumia zijn gemaakt van melamine, hebben een transparante deksel, zijn stapelbaar, vaatwasbestendig én ook leuk om te gebruiken bij een picknick. En ik mag een setje weggeven! Laat even een reactie achter wanneer jij graag iets voorbereid en wat je dan voorbereid. Wie weet ligt er binnenkort een leuke collectie Rosti Mepal op de deurmat.

Eten voorbereiden en meenemen

Eten voorbereiden en meenemen

Tips komen deels uit “FitFood Made Easy”.

[Edit: de winactie is gesloten, de winnares is op de hoogte gebracht]

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

48 Comments

Onmisbaar in de keuken - Eat.Run.Love. 7 mei 2017 at 18:30

[…] Lees ook: Eten voorbereiden en meenemen […]

Reply
Wees lief voor jezelf en ga niet meer op dieet - Eat.Run.Love. 4 maart 2017 at 14:30

[…] om een beetje te schuiven met hoeveelheden. Daarna deed ik boodschappen en begon ik aan mijn mealprep. Inmiddels heb ik een goed beeld over wat ik per dag eet en doe ik het heel af en toe nog even om […]

Reply
Avatar
Inneke 31 januari 2017 at 10:41

Oh wat een mega leuke winactie!
Waarom ik héééééééééééééééééééééééééééééééééééél graag zo een set zou ontvangen?
1. omdat ik sinds Januari met mealpreppen ben begonnen (een poging tot toch – dank u voor de extra tips)
2. omdat ik al één van deze potjes heb (oudere collectie) en ze super handig zijn
3. dit ongelooflijk mooie kleurtjes zijn
4. ook mijn kindjes dol zijn van deze bakjes.
5. ik altijd meer potjes kan gebruiken :)
6. het natuurlijk altijd fijn is om iets te winnen
7. ik dan echt los kan gaan met al mijn prepplannen
8. ik probeer aan het milieu te denken en dit wel een beetje beter is al als dat aluminium, plastiek,…
9. … (ik kan nog wel even doorgaan denk ik.

Reply
Avatar
Sanne 30 januari 2017 at 08:01

Wat een super leuke winactie. Ik hou van ervan om voor te bereiden. Mijn ontbijt maak ik vaak voor 2 dagen, ’s avonds kook ik extra voor de lunch van de volgende dag en gezonde snacks maak ik vaak op zondag voor de rest van de week! Ik zou de bakjes goed kunnen gebruiken!

Reply
Avatar
Denise 30 januari 2017 at 07:07

Wat zijn ze mooi deze bakjes! Ik bereid vaak mijn eten op zondag voor, dit varieert van salades tot roerbakgroenten met kip, pasta of stamppotten. Dat geeft mij door de week meer “lucht” zodat ik niet vergeet te eten of me mijn eten naar binnen moet proppen omdat ik zo nodig op tijd wil trainen. Zou heel graag met deze bakjes willen pronken. Liefs Denise -x-

Reply
Avatar
Elke 30 januari 2017 at 06:42

Wat een leuke bakjes en heel fijn dat ze niet lekken!! Ik bereif zelf altijd een lekkere tomaten soep voor van verse tomaat en geroosterde paprika.

Reply
Avatar
Carlijn 30 januari 2017 at 06:38

Super leuk artikel!!
Ik kook op de maandag ook altijd voor de dinsdag en op de woensdag altijd voor de donderdag. Aangezien ik tot 17:00 stage loop, om 17:15 training moet geven en daarna direct zelf moet trainen! En straks ook nog op de vrijdag!
Tot mijn grote ergernis lekken bakjes wel eens in mijn tas… waardoor het shirt wat ik die avond met training aan moet al onder Mn avondeten zit!
Ik vind het ook heerlijk om een grote pan soep te maken, zodat je wat gezonde maaltijdjes voorradig hebt als je geen zin hebt in koken… ik probeer nu steeds wat nieuwe receptjes, want mealpreppen en het opeten ervan moet wel leuk blijven!

Reply
Avatar
Michelle 30 januari 2017 at 00:30

Vanwege de onregelmatigheidsdiensten die ik heb maak ik altijd eten klaar om mee te nemen naar mijn werk. De kantine ligt vol met goedkope ongezonde snacks en voor de gezonde producten betaal je best veel. Als ik een dagdienst heb neem ik een bakje zoats met fruit en noten of kwark met granola en fruit mee. In de avonddiensten heb ik het liefst een maaltijd waarvan ik weet dat hij goed smaakt en niet te veel zout bevat. Ik neem een bakje mee en er staat een bakje voor mijn vriend in de koelkast klaar. In de nachtdiensten neem ik altijd wat gesneden groente mee om de lekkere trek te stillen. Kortom deze vrolijke bakjes komen zeker van pas want de bakjes van het hertogijs zijn bijna op hun eind!

Reply
Avatar
Iris 29 januari 2017 at 23:01

Wat een leuke bakjes! Mijn vriend werkt onregelmatig dus mealpreppen gebeurt hier veel, vaak maak ik op zondag tussendoortjes. Dan kook ik op maandag dubbele portie zodat mijn vriend de volgende dag een bakje mee kan nemen naar zn werk. Ook maak ik vaak van overgebleven zoete aardappel een lekker omelet met overgebleven salade erbij. Heerlijk voor de lunch!

Reply
Avatar
Lindsey 29 januari 2017 at 22:32

Ik werk ploegendiensten en moet dus vaak eten meenemen naar mijn werk. Ik kook dan van te voren zodat ik ook vast een bakje weg kan zetten voor mijn vriend. Ook ik heb menig tassendrama’s meegemaakt waarvan ik wel eventjes wilde huilen. Ook neem
Ik vaak een bakje met eten en snacks mee naar mijn zwemwedstrijden zodat ik gezonde voeding eet gedurende de wedstrijd. Mijn planning is daarnaast nogal strak waardoor het regelmatig voorkomt dat ik in een situatie beland zonder eten. Ik probeer dit te voorkomen door altijd wat in mijn tas te hebben. Dit varieert van “snoepgroenten” tot fruit of pasta. Ik heb helaas nog regelmatig tasdrama’s dus ben heel benieuwd naar dit product!

Reply
Avatar
Suzanne Leonupun 29 januari 2017 at 22:30

Wat een leuke kleurtjes die bakjes! Ik ben onlangs begonnen met ‘the sixpack challenge’ bij ons in de sportschool. Voorlopig prep ik voornamelijk veel kip en groene groentes en kook Ik heel wat eitjes. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar in zulke leuke bakjes ga ik het zeker redden!

Reply
Avatar
Willemijn 29 januari 2017 at 21:59

Leuk! Ik moet vaak van 12-20 uur werken, dus dan eet ik op mijn werk. We hebben daar alleen een magnetron en na enige tijd heb je al die supermarkt-magnetronmaaltijden wel gezien. Vaak vind ik ze ook helemaal niet vullend genoeg en zit er vanalles in wat ik niet nodig vind. Om er voor te zorgen dat zowel ikzelf als mijn vriend goed eten, bereid ik dan voor mijn werk al ons eten en neem ik het in een bakje mee. Dan kan ik mij er ook al de hele dag op verheugen, omdat ik weet watvoor lekkers ik heb gemaakt! :) Vaak zitten collega’s juist jaloers naar mijn bakjes te kijken, omdat ik wél echt en lekker eet. ;) Helaas ziet het er door mijn versleten bakjes niet altijd even geweldig uit (te vaak in de magnetron en vaatwasser geweest, waardoor sommige dekseltjes bijvoorbeeld moeilijk sluiten met alle gevaren van dien), maar gelukkig smaakt het er niet minder om. Alhoewel een mooi bakje nooit kwaad kan, natuurlijk. ;)

Reply
Avatar
Ursula 29 januari 2017 at 21:45

Wat een mooie bakjes! Ik doe graag mee met deze actie, in de hoop ze straks zelf mooi op te stapelen in de koelkast voor de volgende dag! Qua proppen vind ik het heel fijn bijvoorbeeld een shakshukha te maken en daar vervolgens 2 of 3 keer van te eten. Mijn favorieten zijn gerechten met veel groente zodat je zonder erbij na te hoeven denken voedzaam eet de volgende maaltijden.
Fingers crossed!

Reply
Avatar
Marloes 29 januari 2017 at 21:36

Elke zaterdag doe ik boodschappen. Vooraf kijk ik naar de voorraad in de kast en de reclamefolder om daaruit inspiratie voor het weekmenu te halen. Ik bedenk voor de hele week eten, maak m’n lijstje en haal dan alles. Me al proppen doe ik een beetje op zondag. Fruit wassen en in porties verdelen en eten voor minimaal 2 dagen maken zodat ik maandag avond – sport avond- geen stress heb. Zo probeer ik de rest van de week ook op een rustige dag voor een drukkere dag erna te koken. Werkt goed in combi met de al gemaakte planning! Extra bakjes zijn altijd handig! Ruimtebesparend en efficiënt.

Reply
Avatar
Tember 29 januari 2017 at 21:16

Oehhh die zijn leuk! Vanochtend een weekmenu gemaakt en ga voor een paar recentjes van jou blog, morgen de spaghetti met venkel en courgette! Op zondag is meestal mijn restjesverwerk/bakdag. Dit varieert van bananenbrood tot kwarkbollen maar ook wel eens gewoon een ouderwetse sinner sunday zoals caramelkoekies. Die kan ik dan mooi uitdelen op het werk zodat ik niet alleen ga zitten snoepen. Mijn lidl bakjes zijn prima maar lang niet zo mooi als deze pastel bakjes! Altijd handig in ons tweepersoonshuishouden met de regel; weggooien doen we niet 😍

Reply
Avatar
Cobi 29 januari 2017 at 21:13

In het weekeinde smeer en beleg ik een heel brood voor m’n kids dat hoeft dan s morgens alleen nog in de trommels gedaan te worden. Voor mezelf maak ik soep en salades of hartige taart om mee te nemen naar kantoor. Ook dat staat klaar om s morgens zo in m’n tas te stoppen. Soep ed vries ik in. 1x een grote pan en je kunt 6x soep meenemen

Reply
Avatar
Annemarijn 29 januari 2017 at 20:57

Wat een leuke bakjes, die kleurtjes! Heel tof! Ik heb altijd moeite met eten onderweg, met name in de trein met geknoei met bakjes en zakjes, vast herkenbaar voor velen. Hoe fijn zouden dan deze mooie bakjes zijn? Nooit meer zorgen hoeven hebben over gelek of geplette etenswaren door een met haast ingepakte tas. Vooral met lange dagen op de universiteit en stage is het erg fijn dat je het eten van de vorige dag zo kan meenemen. Leuke actie!

Reply
Avatar
Christel Otten 29 januari 2017 at 20:53

Ik neem altijd eten mee naar het werk. Of het nou om een salade gaat of bijvoorbeeld bananenbrood, ze zien mij altijd aankomen met mijn bakjes 😆 Ook heb ik graag mijn vriezer vol staan met allerlei soorten fruit, groenten en soep. Dus deze schaaltjes zijn meer dan welkom 💟

Reply
Avatar
Giulia 27 januari 2017 at 20:34

Wat een súperleuke bakjes! Daarvan krijg je toch spontaan goede zin <3 Mijn mealprep is eigenlijk niet zo spannend: voor ontbijt heb ik 's ochtends meestal wel tijd en mijn lunch is vrijwel altijd de tweede portie van het avondeten van de dag ervoor. Soms maak ik nog grotere porties en vries die in, voor als ik eens een avond niet kook en de volgende dag dan geen lunch heb.. Maarre, aangezien er een paar héle drukke maanden aan komen geloof ik dat ik maar beter wat meer van je tips kan gaan toepassen zodat ik altijd voorbereid ben!

Reply
Avatar
Simone 27 januari 2017 at 19:37

Ik zweer echt bij eten voorbereiden, of het nu gaat om fruit voor smoothies alvast voorgesneden in de vriezer te leggen of maaltijden in grotere hoeveelheden koken (waarvan vaak een portie de koelkast in gaat voor later in de week en een andere portie de vriezer voor drukke weken in de toekomst). Inmiddels kijkt niemand meer raar op als ik met mijn bakjes met mijn eigen eten aan kom zetten haha!

Reply
Avatar
Maaike Hoekstra 27 januari 2017 at 11:14

Wat voor mij altijd erg fijn werkt is om op vrijdag al mijn weekmenu klaar te hebben! Zo kan ik dan op zaterdagochtend fijn naar de markt voor mijn boodschappen. Meestal komt mijn menu neer op 3 avondmaaltijden koken in de week. En van de maaltijden die ik kook blijft altijd wel wat over voor in de vriezer of voor mijn lunch van de volgende dag!

Reply
Avatar
Linda 26 januari 2017 at 22:27

Ik eet eigenlijk elke doordeweekse avond uit de vriezer! Tot voor kort ging ik om half 7 de deur uit, en kwam ik pas weer om half 7/7 uur thuis. No way dat ik dan nog zin heb om te koken! Eens in de zoveel tijd kook ik twee maaltijden voor 4/5 porties, en als je dan wekelijks je vriezer aanvult, hoef je geen dag hetzelfde te eten. Voorbeelden: lasagne, hutspot, zoete-aardappelstamppot, soepen, snert, bulgur, enz. O ja en ik neem overdag ook altijd een bakje met verschillende groenten mee, afwisselend wortel, tomaat, komkommer en sojaboontjes.

Reply
Avatar
sanne 26 januari 2017 at 22:08

super handige bakjes ! ik neem ook heel vaak bakjes eten mee naar mn werk en heb al veel lekkende gevalletjes in de kast staan.. Zou super zijn als ik een setje van deze kleurige bakjes kan gebruiken!

Reply
Avatar
Leonie 26 januari 2017 at 15:40

Ik begin de handigheid van ‘meal prepping’ steeds meer in te zien, in deze bakjes wordt het gewoon een feestje om lekkere dingen mee te nemen! En dus zou ik heel graag winnen :-)

Reply
Avatar
Hanne 26 januari 2017 at 15:17

i absolutely <3 mealprepping! het is zondagnamiddag even doorzetten maar voelt zo goed! als ik een weekje oversla door omstandigheden loopt mijn week echt minder lekker… zonder krijg ik pendelen + een drukke baan + elke avond training + vrijwilligerswerk echt niet gecombineerd! enkele van mijn favorieten zijn een granaatappel ontpitten, wat rode kool of bietjes snipperen en marineren, iets van graan (quinoa of zilvervliesrijst) koken, wat paprika's of aubergines grillen, zoete aardappelen of pompoen roosteren, 2 brocolli's stomen, zwarte bonen of kikkererwten koken, tuinbonen uit de diepvries ontdoppen, een sausje (tahin/ sojayoghurt/ hummus). en liefst nog een grote pot soep. en dan heel de week mixen en matchen. het is inderdaad altijd wat zoeken in welke bakjes alles kan dus deze snoezige potjes zijn welkom! maar ook zonder prep ik gewoon lekker door :)

Reply
Avatar
Leonie 26 januari 2017 at 15:43

Super hoe je het allemaal managed! En bedankt voor de inspiratie!

Reply
Avatar
Jolien 26 januari 2017 at 13:40

Met 5 werkdagen waarvan 1 in Deventer (2uur heen in de trein en 2 uur terug) komen bakjes als geroepen! Helaas niet de luxe met een ‘geregelde’ lunch, maar in geval van nood ligt er wel een pak crackers en pot pindakaas in de kast ;-)

Reply
Avatar
Janine 26 januari 2017 at 12:23

Wat eens schattige bakjes! en wat handig dat ze in de vaatwasser kunnen!
Wij hebben sinds kort een magnetron bij ons op school, en het lijkt me heerlijk om allemaal verschillende maaltijden mee te nemen. Het liefste neem ik havermout mee, ik leef voor havermout haha!
Meestal bereidt ik mijn eten ‘smorgens voordat ik na school ga voor, of ‘savonds wanneer ik al erg vroeg weg moet.
Ik zou echt heel graag deze bakjes winnen!

Reply
Avatar
Hanne 26 januari 2017 at 12:13

Super dat je schrijft over mealprepping en hoe daar nu eigenlijk aan te beginnen. Met je tips kan ik zeker aan de slag.

Overnight oats maak ik de laatste tijd vaker en vaker. Ook bananenbrood is iets waar ik een hele week van wil kunnen genieten. En ik ben een krak in restjes bewaren, zoals je schrijft is het zo handig om een te grote portie te maken en daar de dag nadien opnieuw van te eten. Die restjes dan bewaren in deze mooie potjes maakt het alleen maar leuker.

Reply
Avatar
Margreet 26 januari 2017 at 10:52

Wat een leuke set!
Ik ga vanaf volgende week voor het eerst in 9 jaar weer buiten de deur aan het werk dus moet nu mijn lekkere en gezonde lunches mee gaan nemen. De juiste bakjes ontbreken nog :-)

Reply
Avatar
Ellen 26 januari 2017 at 10:40

Ik ben echt van team meer porties koken en neem echt zo’n beetje alles de volgende dag mee naar het werk, soms tot grote hilariteit van mijn collega’s. Maar ik neem mezelf al tijden voor om ook eens op zondag een kookmiddag in te lassen, soep lijkt me daar perfect voor of zo’n heerlijke salade met parelgort. Alleen kom ik dan vaak tot de conclusie dat ik te weinig bakjes heb omdat alles vol zit met die extra porties van ’s avonds of lekkere baksels die ik met bakje en al heb weggegeven. Deze bakjes zouden dus heel goed van pas komen!

Reply
Avatar
Nancy 26 januari 2017 at 10:19

Ik ben nog steeds de kunst van het mealpreppen aa het oefenen, helaas beheers ik deze kunst nog niet helemaal :(

Reply
Avatar
Eef 26 januari 2017 at 10:07

Wat een handige (en mooie) bakjes! Ik bereid meestal op zondag mijn maaltijden voor. Zo maak ik bijna elke week verse granola en soep, die ik invries in kleine porties. Ook bak ik wel eens een bananenbrood of maak ik choco-cocos-dadel balletjes. Met avondeten maak ik soms een dubbele portie om in te vriezen of een extra portie als lunch. Mijn favoriet is momenteel een couscoussalade met paprika, seranoham, mozzarella, vijgen en cherry tomaatjes!

Reply
Avatar
Meike 26 januari 2017 at 09:39

Oh wat een super mooie set bewaardozen zeg! Ik bereid elke zondag en elke avond mijn maaltijden voor voor de komende week/dag. Niet alleen die van mijzelf, maar ook van mijn man. De maaltijden plan ik elke zaterdag voor en schrijf ik op zodat we weten wat we eten. Op zondag kook ik altijd wat rijst/pasta, groenten zoals broccoli en wortel en gewokte kip of runderworstjes en ik bak een bananenbrood en wat granola. De bakjes die we nu gebruiken zijn aan vervanging toe, zijn verkleurd, ruiken niet echt fris meer, dus deze Rosti Mepal bakjes komen super van pas.

Reply
Avatar
Suzanna 26 januari 2017 at 09:26

Wat een mooie, frisse kleuren! Ik probeer vaak in het weekend al een aantal maaltijden voor te bereiden. Dit artikel is heel herkenbaar! Werken en dan daarna nog willen sporten en geen tijd te hebben om tussendoor. Ik ben verpleegkundige en de hele dag onderweg. Het is dan heerlijk om te lunchen met een salade inderdaad!

Reply
Avatar
Suzanna 26 januari 2017 at 09:30

Oeps, zin niet afgemaakt zie ik… *om tussendoor te koken.

Reply
Avatar
Stefanie 26 januari 2017 at 09:14

Ik werk als ambulanceverpleegkundige veel wisseldiensten. Het is hollen of stil staan waardoor even rustig lunchen en avondeten er vaak niet in zit. Vaak wordt het even tussendoor wat afhalen. Met deze mooie bakjes kan ik van te worden mijn eten preppen en als het druk is gewoon lekker m’n eigen eten opeten. Veel lekkerder en gezonder dan afhaal!

Reply
Avatar
Mariska 26 januari 2017 at 09:10

Ik werk ook met een weekmenu. Zo kan ik voor de hele week in een keer alle boodschappen doen en is het niet nodig om na mijn werk en het ophalen van de kinderen nog te bedenken wat ik wil gaan eten.
Ook neem ik altijd mijn eten mee naar mijn werk, maar ook onderweg. Sinds ik heel veel sport, hardlopen gecombineerd met krachttraining, merk ik dat het vooral belangrijk is om op de juist momenten te eten. Dan vind ik het prettig om mijn eten bij me te hebben en niet afhankelijk te zijn waar ik op het moment van eten ben. Een zelfgemaakte salade als lunch is erg lekker. Ook neem ik regelmatig zelfgemaakte tussendoortjes mee, zoals kwarkcake met fruit. Deze bakjes zouden zeer welkom zijn, want ik heb een groot tekort. Ik kies nu vaak voor plastic zakjes, die ik wel hergebruik, maar die gaan natuurlijk niet heel lang mee en hebben ook meer kans dat ze gaan lekken, Daarom zou ik deze leuke vrolijke bakjes graag winnen :-).

Reply
Avatar
Joanie 26 januari 2017 at 09:05

Wat een leuke bakjes! Zondag is mijn meal prep dag en dan gaat het van bananenbroden, granola tot voorbereiden van lunches en stoofpotjes, heerlijk, en alles voor meerdere dagen! Gisteren heb ik ‘jouw’ pompoenquiche gemaakt en die gaat vandaag in een bakje mee naar werk, omdat ik uit werk direct sport. Mijn bakjes sluiten ook niet allemaal even goed dus altijd goed checken of ze rechtop in mijn tas staan, maar het lijkt me fijn om deze bakjes te winnen!

Reply
Avatar
Nadine 26 januari 2017 at 09:01

Hoi!
Leuke blog, erg herkenbaar! Mijn vriend en ik staan ’s ochtends allebei vroeg op om richting werk te gaan (file mijden). Om tijd te besparen ontbijten we op ons werk. ’s Avonds staan we dus altijd met onze collectie bakjes in de keuken om het volgende te maken:
– 2 bakjes met ontbijt (overnight oats, fruit met yoghurt, gewoon brood of smoothie).
– 2 bakjes met een plak bananenbrood (of haver ontbijtkoek of blauwe bessen yoghurt cake).
– 2 bakjes met snackgroente.
– en 2 stuks fruit. :)
Wij hebben thuis veel sistema bakjes maar de bakjes van Rosti Mepal zien er erg mooi uit. Die wil ik wel een keer uitproberen!
Groetjes!

Reply
Avatar
Iris 26 januari 2017 at 08:50

Hoii!

Ik heb ook interesse in de mooie en handige bakjes! Voor mijn sport ben veel onderweg en eet regelmatig in de kantine (Papendal). Omdat de vega(n) opties daar niet echt aanwezig zijn, bereid ik me liever goed voor en neem zelf iets mee. Het lekkende-bakjes-probleem ken ik helaas naar al te goed..

Ik vind je blog altijd erg leuk, ga zo door!
Groetjes, Iris

Reply
Avatar
Ninke 26 januari 2017 at 08:48

Om 3 keer in de week te kunnen bootcampen moet ik vaak snel eten als ik thuiskom en een (deels) voorbereide maaltijd scheelt dan een hele hoop! Ook als ik na een dagdienst nog door moet naar een avonddienst is het ideaal om (gezond) eten mee te hebben :) meestal probeer ik overgebleven porties in te vriezen, dus een favoriet voorbereid moment heb ik niet. Maar waarom ik vooral de bakjes graag zou willen hebben, is omdat mijn vriend zich groen en geel ergert aan alle verschillende soorten lelijke bakjes die wij in de kast hebben staan ;-)

Reply
Avatar
Henrike 26 januari 2017 at 08:45

Ow heel graag, ik ben zo iemand die de hele week hetzelfde eet ;) en dan de week erna weer wat anders. En dan heb ik het over mn lunch. Op zondag maak ik mijn lunch voor de gehele week klaar, sochtends moet ik vroeg op ik ontbijt in de trein , die bereid ik ook in het weekend voor. Dus op zondag is het vaak even 1.5 a 2 uur in de keuken voor ontbijt en lunch voor de werkdagen. Mijn ontbijt is standard havermout met protein poeder, en de smaak wisselt dan, daarnaast een banaan erin en klaar…. Mijn lunch wissel ik per week maar 1 van mijn favoriete is couscous met pompoen champignons rucola & tempeh.
Ik vind het heel fijn om als ik savonds thuiskom niet meer na te hoeven denken over het eten van de volgende dag. De bakjes die ik nu gebruik zijn niet altijd 100% goed sluitend dus om elk bakje in me tas gaat een zakje. Deze bakjes zouden dus super goed uitkomen!

Reply
Avatar
Renate 26 januari 2017 at 08:44

Wat een ontzettend lieve bakjes! Ik neem elke dag mijn ontbijtje mee naar werk in een bakje, met een stukje fruit erdoor en cacaonibs. Dat zet ik altijd de dag van te voren al klaar, zodat het fruit lekker kan ontdooien. Ook zet ik mijn bakjes met snackgroente vast klaar zodat ik die ’s ochtends zo kan meenemen. En als ik saus of couscous/rijst over heb, gaat dat in een bakje voor later in de week, ideaal!

Reply
Avatar
Milou 26 januari 2017 at 08:08

Die zou ik sowieso graag willen..
Herken je laatste stuk over ‘als iemand er een opmerking over maakt’ heel goed, alleen kan ik er nog niet zo goed mee omgaan hihi.
Ik heb vaste trainingstijden die nogal vroeg in de avond zijn, dus lunch en avondeten neem ik vaak mee naar werk. Al die mensen die me dan aanstaren, elke dag weer uit moeten leggen wat ik eet, en dan iedereen zijn mening daarover horen…AKA: eet je dat? is dat wel goed voor je? bijzonder.. It drives me nuts!
Mocht je tips hebben over hoe daar mee om te gaan, ik lees er graag een artikel over :)

Reply
Avatar
Ester 26 januari 2017 at 08:00

Ik heb een behoorlijke reistijd iedere dag tussen huis en kantoor. Als ik dan thuis ben, wil ik graag hardlopen of spinnen. Met volle maag is geen succes. Dus vaak eet ik dan alvast in de trein. Ik ken het probleem met bakjes die niet goed sluiten en lekken maar al te goed. Het perfecte bakje moet ik nog ontdekken, dus deze zijn zeker welkom!

Reply
Avatar
Anzji 26 januari 2017 at 07:57

Hoi! Ook ik ben geïnteresseerd in die mooie bakjes :) Ik werk met vroege en late diensten waardoor ik vrijwel altijd op het werk eet. Door al het “gedoe” met bakjes durf ik echter nog steeds zwichten voor kant-en-klaar maaltijden van de Appie.. Ik weet zeker dat het met de Rosti Mepal bakjes beter zou gaan! Weg met geplet eten en lekkende zakjes! ;)

Reply
Avatar
Row 26 januari 2017 at 07:26

Hey hoi!
Ik zou graag zo’n mooie set ontvangen! Ik ben een deel van het jaar alleen omdat Le bf vaart.. nu gaan de resten van de 3/4 persoonsmaaltijden vaak in ziplockzakjes.. maar deze boxen zijn veel beter! (Zowel voor het milieu èn mezelf)

Groetjes,

Reply

Leave a Comment