SportTriathlon

Een nieuwe racefiets… Gehuurd!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 8 januari 2016 0 comments
nieuwe racefiets

Een racefiets staat al enige tijd op mijn verlanglijstje. Ruim een jaar geleden begon ik met het trainen voor een triatlon, zonder fiets, maar ik zag tegen die tijd wel wel hoe ik dat zou fixen. Ik maakte me meer zorgen om het zwemmen. Een enkelblessure gooide roet in het eten, dus over die fiets hoefde ik ook niet meer na te denken. En dat kwam stiekem ook wel goed uit, want vind maar eens binnen een paar weken een fiets. Maar het idee van de fiets spookte nog steeds door mijn hoofd. Mijn vader, broertje en vriend hebben ook een fiets, dus hoe gezellig en leuk zou het zijn als ik in de weekenden met hen kan fietsen. Een nieuwe racefiets, die kwam nog hoger op mijn verlanglijstje te staan. Inmiddels zijn we een jaar verder en heb ik nog steeds geen fiets. Ik kan hier diverse redenen voor bedenken, maar de belangrijkste is toch wel de kosten. Ook voor een instapmodel ben je al gauw €800 kwijt. En vind ik het wel echt leuk, want stiekem heb ik nog nooit op een racefiets gezeten.

Het idee verdween dus weer op de achtergrond, tot ik een paar weken geleden werd benaderd door Huren.nl. Nu denk je vast, Huren.nl wat heeft dat er nu weer mee te maken. Nou, Huren.nl is een heel handig platform waar diverse verhuurbedrijven met elkaar vergeleken worden. Je zoekt op het soort product en omgeving en voila er komen meerdere opties in jouw buurt naar boven. Van camera’s tot loopbanden en van zeilboten tot campers. Maar dus ook fietsen. Ha, daar ging een belletje rinkelen, een racefiets. Waarom huurde ik niet een racefiets om te zien hoe ik het vond. Zo gezegd, zo gedaan en na onderzoek op Huren.nl kwam ik uit bij Kaptein Fietsen op de Overtoom. Bij mij in de buurt, betaalbaar en met een ruim aanbod aan racefietsen.

De dag dat ik de fiets had gehuurd was het regenachtig en koud, maar goed, die fiets had ik al gehuurd en ik had mijn vriend zo ver gekregen om mee te gaan dus we gingen gewoon. Door de kou, fietsten we 30 km en dat we een lekke band kregen met een lekke reserveband vertel ik er maar niet bij. Maar het ritje was leuk, heel erg leuk. Ondanks de kou en de lekke band zag ik mezelf al helemaal fietsen, maar dan wel in het voorjaar. Bij het inleveren van de fiets heb ik me gelijk even georiënteerd, en heb ik mijn oog laten vallen op een spetterende TREK fiets. Nog even een paar maandjes sparen en dan heb ik voor het echte fietsseizoen begint een racefiets!

nieuwe racefiets

Ik moet zeggen dat het niet eerder in mij op is gekomen op producten als dit te huren, maar het is de ideale manier om iets uit te proberen waarvan je nog niet zeker weet of het ook daadwerkelijk ook wat is voor jou. Zo huurde Annemerel een GoPro…

Dit is een advertorial in samenwerking met Huren.nl, maar dat neemt niet weg dat ik achter de geschreven content sta.
Lees mijn disclaimer. 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment