SportWorkout

Een goede sport bh is voor elke atleet belangrijk

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 juli 2016 0 comments
goede sport bh

Een sport bh is een vast – en onmisbaar – onderdeel van mijn sportoutfit. Ik verbaasde me er dus toch over toen ik hoorde dat nog steeds heel veel vrouwen geen sport bh dragen. Gewoonweg omdat ze het niet nodig vinden, de meerwaarde niet zien of hem zijn vergeten. Tot ze het verschil voelen met een normale bh en niet meer anders willen.

Afzakkende bandjes en borsten die alle kanten op gaan

Dat is het gevoel wat ik heb als ik geen sport bh aan heb. Een goede spor tbh zorgt ervoor dat ik me comfortabel voel en beter presteer. Ik hoef me namelijk geen zorgen te maken over pijnlijke borsten en kan me vrij bewegen. En dat is precies waar Nike met haar vernieuwde Pro Bra collectie voor wil zorgen. De al bestaande collectie heeft een update gekregen met feedback van Nike atleten waardoor de collectie nu nog beter aansluit op de behoeften van de atleet, het lichaam beter ondersteunt en daardoor zorgt voor een betere prestatie. De juiste sport bh is essentieel voor elke atlete. Misschien nog wel belangrijker dan de juiste schoenen. De perfecte fit zorgt ervoor dat je performance ook beter is bij welke sport dan ook.

Ervaring en tips van de pro’s

Colleen Quigley, NCAA Kampioene 3000m steeple chase: “Een sport bh is de basis voor elke hardloper. Ik weet dat ik de perfecte sport bh heb gevonden als ik hem niet meer voel zitten tijdens een workout of een wedstrijd.”

goede sport bh

Colleen Quigley, NCAA Kampioene 3000m steeple chase

Kirsty Godso, Nike Master Trainer: “Ik draag verschillende sport bh’s voor verschillende trainingen. Tijdens de meeste trainingen draag ik Nike Pro Classic, maar als ik een meer plyometrische (sprong) training doe draag ik een padded sport bh voor de extra support. En tijdens yoga draag ik graag een wat lichtere sport bh zoals Pro Indy.”

goede sport bh

Kirsty Godso, Nike Master Trainer

Vashti Cunningham, Wereldkampioen indoor hoogspringen 2016: “Een goede sport bh is essentieeel voor een atlete, zeker voor een hoogspringer. Ik wil me zeker voelen en een goede support hebben. Ondanks mijn kleine maat draag ik altijd een sport bh met extra support en stabiliteit.”

Goede sport bh

Vashti Cunningham, Wereldkampioen indoor hoogspringen 2016

Mijn eigen ervaring

Tijdens het EK atletiek werd in de Nike Running Clubhouse (hebben jullie mijn dagboekje gezien?) de nieuwe bra collectie gelanceerd. Ik was uitgenodigd door Nike voor een personal fitting. Aangezien ik erg benieuwd was naar het advies en uiteraard de nieuwe collectie maakte ik een afspraak met Janet, product expert bij Nike.

Allereerst sprak ik met Janet over het belang van een goede sport bh. Tijdens het sporten – dit hangt natuurlijk deels van de intensiteit af – bewegen borsten in achtjes alle kanten op. Van boven naar beneden en van links naar rechts. Al vanaf cup B kunnen borsten zo’n 10 cm bewegen (5 cm naar boven, 5 cm naar beneden). Meet dat maar eens bij jezelf, dat is echt heel erg veel.

goede sport bh

Janet vroeg uiteraard welke sporten ik beoefen – veel high impact – en heeft mijn maten opgemeten. Een paar maanden geleden heb ik toevallig mijn maten laten opmeten bij een lingeriewinkel en dit kwam overeen, dus het was redelijk snel duidelijk welke maat ik moest hebben. Je borsten kunnen veranderen, dus haar advies is om elk jaar je borsten opnieuw te laten opmeten.

De eerste en de beste sport bh die ik aantrok, zat perfect. Nike Pro Hero is geschikt voor intensieve bewegingen met veel springen. De sport bh heeft het uiterlijk van een normale bh met bandjes en een rugsluiting. De bandjes zijn verstevigd en gevoerd waardoor ze niet snijden. Ook vind ik het een uitkomst dat de bh een rugsluiting heeft. Geen gehannes met uitrekken als je bezweet en plakkerig bent! Heel, heel eerlijk? Het uiterlijk heeft erg veel weg van een normale bh. Als ik een laag uitgesneden tanktop draag, draag ik voor het mooie liever een andere sport bh. Maar dat kan uiteraard. Nike Pro Classic is voor mij ook nog steeds een geschikte sport bh, en ook Pro Indy zou ik kunnen dragen met minder intensieve sporten. Ik had niet verwacht dat ik een bh met zo’n goede support aangemeten zou krijgen omdat ik niet gezegend ben met een grote voorgevel. Maar ook bij kleinere borsten adviseren ze dit als je veel high impact sporten doet.

goede sport bh

Heb je net als ik een meerdere sport bh’s in je kast liggen, dan kun je wel een tijd vooruit. Maar als je maar 1 of 2 sport bh’s hebt en deze zeer regelmatig draagt, dan moet je toch wel elke zes maanden een nieuwe kopen. De steun, vorm en comfort zijn dan niet meer wat ze zijn geweest.

De gehele nieuwe collectie Nike Pro Bra’s is te vinden op de website en in de winkels. Ben jij ook heel benieuwd welke sport bh voor jou geschikt is en welke maat je nodig hebt? Dan kun je een bra fitting doen bij o.a. de Nike Store in Amsterdam.

goede sport bh

Foto´s: Nike, NCAA, eigen foto’s 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment