Hotspots & Travel

Eén dag in Lissabon

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 september 2018 4 Comments
Een dag in lissabon

Vorige week was ik vijf dagen in Ericeira om te surfen. Eén van onze Crossfit coaches had dit geïnitieerd en aangezien ik surfen te gek vind, wilde ik uiteraard mee. Met een groep van tien mensen zijn we gaan surfen en dat was echt super leuk! Toen we de trip aan het plannen waren werd het idee geopperd om nog een nacht extra in Lissabon te blijven. Nu ben ik afgelopen mei al in Lissabon geweest, maar ik vind dit zo’n leuke stad dat ik wel zin had om nog een keer te gaan. Uiteindelijk kwamen we maandagmiddag rond 14.00 aan het in appartement (’s ochtends nog gesurfd in Ericeira) en vlogen we dinsdag om 18.30 terug naar Amsterdam. In dit blogje dus een paar tips voor als je maar heel kort in Lissabon bent! Wil je mijn uitgebreide tips lezen, lees dan even de blog met hotspots in Lissabon.

Overnachten

Als je maar zo kort in Lissabon bent, is het lekker om een centraal te zitten zodat alles dichtbij is. Wij zaten in de wijk Chiado, super centraal gelegen in de stad. Aangezien we met tien personen zijn, is het wat lastiger om een goed appartement te vinden, maar via Airbnb is het goed gelukt.

Wandelen door de stad

Lissabon is niet zo heel erg groot, dus je kunt vrij makkelijk te voet al erg veel van de stad zien. Mijn advies is om gewoon lekker rond te wandelen in Lissabon waardoor je goed de sfeer van de stad kunt proeven. Heuvel op, heuvel af, leuke straatjes, mooie tegeltjes en een fijne sfeer. In een middagje tijd kun je al ontzettend veel zien.

Een dag in lissabon

Lunchen bij Nicolau

In mei ben ik al bij Nicolau geweest en daar was ik zo enthousiast over dat ik er nu weer heen wilde. Vorige keer ontbeten we er, nu lunchten we er. Ik was samen met een meisje dat veganistisch eet en ook zij kon haar hart ophalen. Omdat ik in de ochtend na het surfen vrij weinig had gegeten ging ik voor een avocado toast en een açai bowl. Top keuze!

Rua de São Nicolau 17
Website
Maa-zat 09.00-21.00, zon 9.00-20.00

Een dag in lissabon

Bezoekje aan Time Out Market

Time Out Market is een bezoekje waard als je van lekker eten en gezelligheid houdt. In mei was ik hier rond dinertijd, en toen was het een drukste van jewelste. Dit keer was ik er in de middag en vond ik het persoonlijk wat relaxter en leuker. Je kunt hier allemaal kleine hapjes eten, maar ook volledige maaltijden. Ik zou dat zelf niet zo gauw doen, omdat er super veel andere leuke restaurantjes zijn, maar het is wel leuk om rond te lopen.

Av. 24 de Julho 49
Website
Maa-zon 10.00-00.00

Borrelen bij Park

Park is een superleuke rooftop bar bovenop een parkeergarage. Bij de ingang van de parkeergarage neem je de trap naar de bovenste verdieping en daar vind je een hele relaxte rooftop bar. Wij waren er einde middag bij ondergaande zon en dit was echt super. Wanneer je met een groepje bent, bestel dan zeker de kan sangria.

Calçada do Combro 58
www.facebook.com/00park
Din-zat 13.00-­02.00, zon 13.00-­20.00

Een dag in lissabon

Dineren bij Clube de Jornalistas

Na het borrelen zijn we doorgelopen naar Clube de Jornalistas. Eén van de meiden die veganistisch eet vond dit pareltje op Tripadvisor. Van buiten ziet het er niet heel opvallend uit, maar als je binnen komt loop je een trap af naar beneden en kom je in een enorme binnentuin. Voor Portugese begrippen is dit een vrij luxe restaurant, de hoofdgerechten hebben een prijs van €16-€20. De bediening is super vriendelijk en er staan niet zulke standaard gerechten op de kaar wat leuk is. Gepofte aubergine met karamel saus of chocoladesoep met passievrucht mousse bijvoorbeeld. Vergeten foto’s te nemen, maar geloof mij dat dit de moeite waard is!

R. Trinas 129
Website

Borrelen in Bairra Alto

Heb je na het eten nog zin om wat te borrelen? Ga dan naar Bairra Alto. Hier vind je straten vol met leuke barretjes. Iedereen staat lekker op straat te borrelen en er hangt een goede sfeer.

Crossfitten bij The Bakery Crossfit

Zin om nog even sportief te zijn? The Bakery Crossfit is echt een super toffe box. Ik had zelf erg last van mijn rug, dus ben dit keer niet gegaan, maar in mei ben ik wel bij deze box geweest. Super vriendelijke coaches en leuke workouts.

Een dag in lissabon

Ontbijten bij Comoba

Tijdens de wandeling van de eerste dag kwamen we per toeval langs Comoba. Een super tof restaurant met een hele lekkere en bijzondere kaart. Wat dacht je van matcha pancakes, of beetroot latte? Ook hier weer een aantal vegan opties. De eerste dag gingen we hier even naar het toilet en haalden we een juice, de tweede dag ontbeten we hier. Ik nam de matcha pancakes en die waren echt super lekker.

Rua de S. Paulo 99
Website

Wandelen naar LX Factory

Na het ontbijt is het zo’n 40 minuten wandelen naar LX Factory. Ook hier ben ik al een keer eerder geweest, maar als ik iemand iets mag aanraden in Lissabon dan zou het zeker LX Factory zijn. Dus gingen we dit keer weer. Er hangt een super relaxte sfeer, leuke gallerietjes en boetiekjes, lekkere restaurantjes en toffe graffiti. We hebben lekker rondgestruind en een bagel gegeten bij Wish. Niet heel bijzonder, wel makkelijk en lekker omdat we niet super veel tijd voor een uitgebreide lunch hadden.

R. Rodrigues de Faria 103

Een dag in lissabon

Salade to go bij Natural Crave

We vlogen om half 7 terug naar Amsterdam. Omdat we echt geen zin hadden in vliegveld eten, hebben we vanaf LX Factory een Uber naar de stad genomen een salade to go gehaald bij Natural Crave. Super lekkere en verantwoorde salade voor minder dan €8. In de stad heb ik meerdere van dit soort saladebars gezien en ik vind het echt een aanrader als je geen tijd hebt om te eten, maar wel lekker wilt eten.

Rua da Boavista 30
Website

Eet een pastel de nata

We konden Lissabon natuurlijk niet verlaten zonder een pastel de nata. Hét Portugese gebakje. Sowieso vind je in Portugal super veel pastries, dus als je van zoet houdt kun je hier je hart ophalen. Zorg dat je ze echt bij een bakkertje haalt, zodat je zeker weet dat ze vers en knapperig zijn. Ik heb ook een keer een pastel de nata gehad met een zachte korst en dan is hij gewoon wel echt veel minder lekker.

Een dag in lissabon

Dat was 1,5 dag Lissabon. Eigenlijk kun je nog best veel doen in 1,5 dag toch? Mocht je zelf nog andere goede tips voor Lissabon hebben, laat ze dan zeker achter!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

4 Comments

Avatar
Bianca 19 september 2018 at 18:29

Moet LA Factory zijn

Reply
Avatar
Bianca 19 september 2018 at 18:30

LX Factory. 😁

Reply
Avatar
Bianca 19 september 2018 at 18:28

Naar aanleiding van jou tips van je vorige artikel over Lissabon, zijn we er wat van gaan doen.
Naar LA Factory geweest heel erg leuk inderdaad en ook heerlijk gegeten. Time out Marker vonden wij niks het was zo druk niet normaal, je moest staand eten. En tot slot Sintra ook wij hebben de wandeling gemaakt heerlijk bijna geen toeristen meer te zien en wat een prachtige natuur.
Kortom bedankt voor de tips!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 20 september 2018 at 21:34

Wat leuk om te horen! Ik vond TIme Out market ook erg druk, maar nu was ik er in de middag en was het een stuk rustiger en daardoor ook leuker!

Reply

Leave a Comment