Persoonlijk

Detoxend het nieuwe jaar in

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 januari 2014 4 Comments
detox absolute yoga
Al een tijdje ben ik aan het overwegen een detox te doen, ik ben zo benieuwd wat het met je lichaam doet. Zelf detoxen daar is discipline en kennis voor nodig, ik ben bang dat ik daar iets te snel bij afhaak, en detoxen in een resort vond ik weer vrij heftig. Toen ik bij Absolute Yoga een proefles nam, vertelden ze mij over de Urban Detox die ze meerderen malen per jaar organiseren. Ik luisterde met gespitste oren, want dit klonk wel interessant! Een detox die je gewoon thuis doet, maar wel onder begeleiding en met elke dag yogales.

Driedaagse sapkuur
Gisteravond heb ik een introductie gehad en vrijdag is het zover: ik ga drie dagen detoxen. Drie dagen leven op groente- en fruitsapjes en eventueel soep. Dat is te overzien toch? Een detox sapkuur geeft een korte, intensieve reiniging van het lichaam. Het idee achter detoxen is dat je je lichaam de mogelijkheid geeft om afvalstoffen af te voeren. Gedurende de hele dag heeft je met name je lever het zwaar te verduren door alles wat we eten, maar ook door bijvoorbeeld medicatie of stress.

De detox die ik ga doen, is een vrij milde vorm, want je hebt natuurlijk ook echt vasten waarbij je helemaal niet eet. Het voordeel van deze vorm is dat je veel vitaminen en mineralen tot je neemt, maar wel je lichaam rust geeft. Gedurende deze dagen krijg je zo’n 800 calorieën binnen, wat betekent dat je waarschijnlijk een stapje terug moet doen in je activiteiten gedurende de dag.

Afdrijven afvalstoffen
Wanneer je gaat detoxen, verlaten de gifstoffen je lichaam via onder andere de adem, urine en de huid. Er werd gewaarschuwd dat je gedurende deze dagen dus last kan hebben van een onfrisse adem, maar ook hoofdpijn kunt krijgen (bijv. doordat je geen koffie drinkt of suiker eet), vermoeidheid ben of het koud hebt. Allemaal tekenen dat je lichaam aan het detoxen bent.

Zweten is een goede manier om afvalstoffen af te drijven en daarom wordt deze detox gecombineerd met Hot Yoga. Gedurende deze drie dagen, start ik elke dag met een Hot Yoga les, waarbij je veel zweet en afvalstoffen je lichaam snel verlaten.

De sapkuur
Absolute Yoga werkt voor dit detox programma samen met Sapmeesters, een bedrijf dat gespecialiseerd is in sapkuren. We ontvangen een behoorlijk pakket aan producten, die als het goed zijn genummerd zijn op volgorde van inname. Ook krijg ik een soort tijdschema wanneer ik het beste wat kan drinken. Ik ontvang de volgende producten:
– 3x Citroenshot
– 3x Aloë Verashot
– 3x Cranberryshot
– 3x groene klei
– 9x Detoxsap (verschillende sappen van groenten en fruit)
– 3x Voedingssupplementen (Multivitaminen + Mineralen, Chlorella, Probiotica)
– 2x Soep

Om de overgang soepel te laten verlopen, ga ik de komende dagen al opletten met wat ik eet en drink: geen tot weinig cafeïne, suiker en snelle koolhydraten.

Ik denk dat het goed vol te houden is, maar vind het toch wel een beetje spannend! Vrijdagochtend ontvang ik dus mijn eerste sappen. Als je het leuk vindt, volg mij dan op Instagram daar plaats ik foto’s en ik zal gedurende de drie dagen een kort dagboekje bijhouden!

Hebben jullie wel eens een detox gedaan?

Mijn ervaringen over de detox lees je hier.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

4 Comments

Hoe de detox mij verging... - Eat.Run.Love. 29 oktober 2014 at 22:54

[…] zo ver, na mijn les Bikram Yoga om 7.00 bij Absolute Yoga startte ik met een driedaagse sapkuur. In deze blogpost kon je er al alles over lezen. De voorbereiding was ok, maar niet super goed in de zin van dat ik […]

Reply
Avatar
Manon 7 januari 2014 at 12:15

Oh ik ben benieuwd! Soms neem ik als ontbijt een smoothie en ’s middags een soepje maar ik mis dan ’s avonds toch echt wel het kauwen. Ik zou het niet volhouden denk ik! Knap dat je het wel doet :) Succes!

Reply
Avatar
Jessica 7 januari 2014 at 12:37

Dank je wel! Het is nog maar de vraag of ik het volhoud ;) Ik ben ook heel benieuwd of ik het niet kauwen ga missen ’s avonds. Maar ik ga een dagboekje bijhouden dus je zult het gaan lezen!

Reply
Avatar
Chezzelia 7 januari 2014 at 10:26

Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat vinden! Succes!

Reply

Leave a Comment