Hotspots & Travel

De Struisvogel | Amsterdam

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 januari 2018 0 comments
de struisvogel amsterdam

Lekker eten kan ik echt van genieten. Ik vind het heerlijk om uit eten te gaan, maar vind thuis koken vaak ook net zo prima en lekker. Het liefst wil ik als ik uit eten ga iets bijzonders eten. Iets wat ik thuis niet zo snel zou eten. Dan ben je bij de Struisvogel in Amsterdam aan het goede adres. Op de menukaart staat struisvogelbiefstuk. Om dit stukje vlees is de Struisvogel heel erg bekend in Amsterdam, ze zijn ook het enige restaurant dat dit serveert. De Struisvogel heeft twee restaurants; restaurant de Struisvogel en bistro de Struisvogel. De laatstgenoemde is pas sinds kort open en ik mocht er op uitnodiging eten.

De sfeer

Bistro de Struisvogel zit aan de Nieuwezijds Voorburgwal, een hele drukke en toeristische straat waar ik zelf persoonlijk maar weinig kom. De bistro zit onder straatniveau dus om naar binnen te gaan, ga je een trappetje af. Je komt dan binnen in een heel gezellig cafeetje dat een beetje Frans aan voelt. En dat klopt ook wel, want de kaart heeft ook een duidelijke Franse inslag. Gezellige kleine tafeltjes met hangplanten aan het plafond en geschilderde struisvogels op de muur. Er is een kleine open keuken waar een paar man personeel aan het werk is. Sowieso valt mij op dat het een klein clubje personeel is, maar daardoor wel persoonlijk.

de struisvogel amsterdam

De kaart

Ik zei het hierboven al even maar de kaart heeft een Franse inslag, maar met een duidelijke en leuke doorvertaling naar het heden. Traditionele gerechten zijn in een modern jasje gegoten. Op de kaart staan vegetarisch en zelfs vegan gerechten. Daarnaast is alles biologisch. Je kunt uit verschillende gangen kiezen, wij gaan voor een viergangendiner van een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Er zijn vaste prijzen, die in mijn ogen echt alles meevallen.

Als voorafje neem ik een spinazie-bietensalade en als tussen gerechtje pompoensoep. Beiden zijn niet heel groot en niet super bijzonder. Wel lekker, maar het is niet zo dat het er echt uitspringt. Als hoofdgerecht besluit ik voor een famous struisvogelbiefstuk te gaan. Een zeer goede keus. Het vlees is onwijs mals, met een goede wildsmaak waar ik van houd. Ook de rest van het bordje is voortreffelijk. Veel verschillende groenten, aardappelen en een lekkere saus. Mijn vriend neemt ook dit hoofdgerecht en is net als ik super enthousiast. Als nagerecht neem ik de vegan chocoladetaart en mijn vriend de cheesecake. De chocolade taart is lekker, maar de cheesecake van mijn vriend is echt om te smullen.

Al met al een hele gezellige avond, met vriendelijke bediening en lekker eten. De prijs-kwaliteit verhouding vind ik top en vooral het hoofdgerecht is echt voortreffelijk. Ik denk dat ik nog wel een keer terug ga om de struisvogelbiefstuk te eten. Aanrader!

Untitled-3

de struisvogel amsterdam

Bistro de Struisvogel
Oudezijds Voorburgwal 306
Amsterdam

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment