Persoonlijk

Dagboek – Werken tussen kerst en oud & nieuw

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 januari 2018 0 comments
Dagboek van een blogger

Voor kerst was ik een weekje vrij maar dat betekende dat ik tussen kerst en Oud & Nieuw gewoon moest werken. Gelukkig waren het maar 2,5 dag en die waren heel druk dus vlogen voorbij! In december vind ik het toch altijd lastig om een goede balans te houden met alle chocolade, oliebollen en etentjes. Ik probeer dan mijn hoofdmaaltijden goed in te richtend, maar ben verder wel iets losser. Prima oplossing zo toch? Kijk mee in de laatste dagen van 2017!

Donderdag – de lekkerste oliebollen van Nederland

Ik beging de dag met één van mijn nieuwe favorieten: een smoothie met banaan, havermout, espresso en eiwitpoeder. Deze drink ik op bij de enorm mooie bos bloemen die ik van mijn moeder met kerst kreeg. Als ik dit typ is het maandag en jammer genoeg is er vanmorgen een bloem geknakt. Nu zullen ze dus niet lang meer staan. Rond half 9 ben ik op werk, vandaag heb ik maar één project waar ik volle focus op heb en gelukkig gaat dat heel goed doordat er echt niemand op kantoor is en ik ook niet telefonisch of per mail word gestoord. Heerlijk! Net als ik een stukje vruchtenbrood van patisserie Kuyt op heb, worden de zogenaamde lekkerste oliebollen van Nederland gebracht aldus AD. Ik vond hem heel eerlijk gezegd niet te eten en gooi de helft weg. Ook eet ik in de ochtend nog 2 mandarijnen. Met als gevolg dat ik tijdens de lunch eigenlijk niet zoveel trek heb. Ik eet tomatensoep en pastasalade en het broodje wat je links op de foto ziet, eet ik niet eens op.

Dagboek van een blogger

’s Middags eet ik nog een bakje kwark met een overrijpe peer en een handje hazelnoten. Om half 6 ga ik naar Crossfit. Traditioneel tussen kerst en oud&nieuw programmeert de hoofdcoach alleen Hero WOD’s. Vandaag staat benchmark DT op het programma: 12 deadlifts, 9 hang power cleans, 6 push presses. En dat keer 5. Een leuke workout die ik én zwaarder én sneller doe dan een jaar geleden. Leuk om deze progressie te zien! Als ik thuis kom duik ik de keuken in voor kip kerrie met champignons en rijst.

Dagboek van een blogger

Vrijdag – laatste werkdag van het jaar 

Yes, laatste werkdag van het jaar! Ik begin vandaag nog iets vroeger dan gisteren omdat ik nog veel moet doen en maar een halve dag werk. Maar niet voordat ik mijn ontbijtje naar binnen werk: havermout met banaan, dadel en pindakaas. Nog zo’n heerlijk ontbijtje! Op kantoor snack ik een bakje kwark met honing en 2 mandarijnen. Om 12.00 ga ik al naar beneden om te lunchen omdat ik daarna weg moet. Op mijn bordje een broodje met kipfilet, ei en pestodressing, een krentenbol en wat rauwkost salade.

Dagboek van een blogger

Mijn vriend pikt mij op van kantoor en dan gaan we op kraambezoek bij vrienden. Een kraambezoek is niet compleet zonder beschuit met muisjes en daarna snoep ik nog een heel klein stukje gevulde koek. ’s Avonds ben ik uitgenodigd bij Bistro de Struisvogel, een heel leuk Frans georiënteerd restaurantje in het centrum van Amsterdam. We starten met een glas cava. Daarna eet ik een bietensalade, pompoensoep, struisvogelbiefstuk en vegan chocolade taart. Alles is lekker én heel betaalbaar! Heerlijk om het weekend zo te beginnen.

Dagboek van een blogger

Zaterdag  – crossfit en oliebollen

Vandaag ga ik lekker trainen. Er staat een mega zware WOD op het programma, waar ik heel veel zin in heb: 30 clean & jerks – 1,6km rennen – 10 rope climbs – 1,6 km rennen – 100 burpees. Maar daarvoor is het dus tijd voor een goed ontbijt! Ik maak een eiwitpannenkoek van havermout, eiwitpoeder, banaan en amandelmelk. Daarbij eet ik een appel met wat honing. De workout is zoals verwacht zwaar, maar wel super leuk! Na de training eet ik een eiwitreep van Barebells. Ik kende deze nog niet, maar echt super lekker!

Dagboek van een blogger

Ik blijf een beetje hangen in de box en ga dan boodschappen doen. Als ik thuis kom van het boodschappen maak ik een lekker broodje met filet american, ei en komkommer klaar. Na de lunch moet ik een aantal klusjes doen en pakketjes wegbrengen. Mijn vriend gaat even mee en we besluiten dit al wandelend te doen. We wandelen 6 km en eten onderweg een oliebol. Kan gewoon! ’s Avonds staat weer een heerlijke maaltijd op het menu: salade van zoete aardappel, couscous, komkommer, wortel en granaatappel met daarbij falafel. Meestal maak ik de falafel zelf, maar nu heb ik ze heel lui gehaald. Net zo lekker! Na het eten ploffen we lekker op de bank om serie te kijken; we zijn momenteel bezig met Bloodline.

Dagboek van een blogger

Zondag stond natuurlijk in het teken van Oud & Nieuw vieren. Hebben jullie mijn terugblik op 2017 al gezien? En houd de blog zeker in de gaten voor een toffe challenge met heel veel winacties!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment