Hotspots & Travel

Café Martinus | Haarlem

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 31 augustus 2018 0 comments
cafe martinus

Als je me volgt op Instagram heb je misschien al wat voorbij zien komen, maar gisteren was ik bij de pre-opening van wel een hele leuke hotspot in Haarlem: Café Martinus. Nu ben ik misschien een beetje bevooroordeeld want eigenaresse Diantha is de dochter van een collega van mijn vader (volg je het nog) en ken ik al een paar jaar. Maar geloof mij, hier moet je echt heen als je in (de buurt van) Haarlem bent. Aan het Spaarne – midden in het centrum – vind je Café Martinus, een café geïnspireerd op laid-back hippe spots in Australië en Bali. Je kunt er de hele dag terecht voor de lekkerste koffie en #allday breakfast, brunch en lunch. Op de kaart vind je creatieve gerechten: van zucchini fritters en veggie burgers tot aan turning bitches en ricotta-orange hotcakes. De gerechten zijn met liefde klaar gemaakt en de borden zien er fantastisch uit. Het is niet allemaal even gezond, maar wel heel lekker.

cafe martinus

Café Martinus is ingedeeld in verschillende, kleurrijke hoekjes en is behoorlijk groot. Toch staan er niet super veel tafeltjes en is het ruim opgezet. Dianthe en haar man Bruno hebben een relaxte sfeer gecreëerd en nodigen mensen uit om wat langer te blijven zitten. Door het op deze manier neer te zetten hebben ze ook de ruimte en mogelijkheid om wat meer tijd aan de gerechten te besteden voordat deze op jouw tafel wordt geserveerd. De prijzen liggen iets hoger dan de gemiddelde lunchtent, maar daar krijg je dan ook wel een oogstrelend bordje voor terug.

cafe martinus

cafe martinus

cafe martinus

Tijdens de pre-opening op donderdag – Café Martinus gaat open op 1 september – mochten wij verschillende gerechten van de kaart proeven. Mijn favorieten zijn de veggie burger, turning bitches en ricotta-orange hotcakes. De taarten waren ook enorm lekker trouwens. En ik ben benieuwd naar de heavenly chocolate plate, eggs benedict en zucchini fritters. Snel maar weer een keertje terug dus :)

Leuk feitje: Café Martinus is vernoemd naar de vader van Diantha. Er hangt een foto van hem bij het toilet en dit is een typische foto van haar vader op een landgoed. Lekker eten heeft hij met de paplepel ingegoten, hij verbouwd groenten (die in het restaurant gebruikt wordt) en heeft Diantha en Bruno altijd gesteund. Leuk feitje nummer 2: Café Martinus is het broertje van By Lima, de healthy hotspot die Diantha en Bruno bijna drie jaar geleden openden.

Café Martinus is vanaf zaterdag 1 september dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00.

Spaarne 94
Haarlem
Instagram.com/cafemartinus

cafe martinus

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment