Hotspots & Travel

Biologische salades bij Venkel || Amsterdam

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 30 augustus 2014 5 Comments
Hotspot Venkel Amsterdam

Afgelopen dinsdag kwamen we weer bij een met de Let’s Brand 2Gether voor alweer mijn derde training in de voorbereiding naar de triatlon. Na een spinningles en voedingsles van Noeska over eiwtten was er ook nog een diner geregeld bij Venkel Salades. Een get 2Gether om elkaar beter te leren kennen en natuurlijk lekker en gezond te eten. En dat was het zeker, ik heb er weer een nieuwe hotspot bij.

Venkel Salades zit inmiddels alweer twee jaar in Amsterdam en eigenlijk is het schandalig dat ik er nog nooit ben geweest. Je kunt hier terecht voor een heerlijke maaltijdsalade gemaakt met groenten van de biologische boeren uit de buurt. De groenten worden aangevuld met bijzondere lokale producten, gemaakt in Amsterdam, zoals Amsterdamse honing. Ook is het mogelijk om een (warme) salade met vlees of vis te bestellen.

Omdat we met een grote groep waren, had Venkel een voorgerechtje bereid, 3 salades als hoofdgerecht en mochten we smullen van zoetigheden achteraf. Nadat Mirjam ons had verteld wat ze ons ging voorschotelen kwamen er grote schalen met homemade noten/rozijnenbrood en hummus op tafel. Ik maak zelf ook regelmatig noten-rozijnenbrood maar had nooit bedacht om dit met hummus te eten. Wat een heerlijke combinatie, ga ik de volgende keer ook doen!

Hotspot Venkel Amsterdam

Hotspot Venkel Amsterdam

Binnen no time waren de broodjes op (sporten maakt hongerig) en werden de salades geserveerd. We mochten smullen van drie salades:

  • Venkels frisse duik: watermeloen, linzen, komkommer, tomaat, rode peper, venkel, feta, koriander, munt & amandel
  • Zinderend hete zomer: makreelfilet, spinazie, mungbonen, broccoli, courgette & tomaten
  • De bloemetjes en de preitjes: roze linzen met piri piri kruiden, prei, bloemkool, zure komkommer, rozijnen & cashew
    Deze salade werd als enige warm geserveerd.

De eerste was bij mij by far favoriet, wat een bijzondere combinatie en lekker fris. Deze salade ga ik zeker een keer zelf maken!

Hotspot Venkel Amsterdam

Hotspot Venkel Amsterdam

Na de salades en een schorre keel van het vele kletsen stond er nog een klein toetje op ons te wachten: wortel-gember muffin & homemade chocolade amandelmelk. Woah, deze was lekker, en niet eens te merken dat het ‘gezond’ is! Het was een combinatie van amandelen, rauwe cacao en dadels. Ook dat moet ik eens zelf proberen te maken.

Hotspot Venkel Amsterdam

Naast de salades die Venkel al heeft samengesteld, is het ook mogelijk om je eigen salade samen te stellen voor een bedrag van €8. De al samengestelde salades zijn iets duurder, tussen de €8,5 en €10. Een hele schappelijke prijs voor een flink vullende maaltijdsalade.

Het is dat Venkel aan de andere kant van de stad zit voor mij, anders was ik er zeker vaker te vinden. Aan de andere kant, nu blijft het een uitstapje die niet snel zal vervelen. Ik ben fan!

Venkel Salades
Albert Cuypstraat 22
www.venkelsalades.nl

Alle foto’s zijn genomen door David Stegenga, www.dtsfoto.nl 

Hotspot Venkel Amsterdam

Hotspot Venkel Amsterdam

Hotspot Venkel Amsterdam

Hotspot Venkel Amsterdam

Hotspot Venkel Amsterdam

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

5 Comments

Innerwave detox part I - Eat.Run.Love. 30 oktober 2014 at 11:04

[…] – Tussendoor: 4 wortels, 2 Zonnatura Sesamkoekjes (2 koekjes uit pakje van 3) – Bootcamp – Diner @ Venkel: kom pompoensoep met 2 kleine stukjes quinoabrood met […]

Reply
Linzensalade met cherrytomaatjes, feta en watermeloen - Eat.Run.Love. 3 september 2014 at 08:28

[…] week aten we bij Venkel, wat een heerlijke salades serveren ze daar! Eén verrassende salade vond ik ‘Venkels Frisse […]

Reply
Fit diary #8 - Eat.Run.Love. 1 september 2014 at 07:03

[…] sinds een tijdje ook proteïne poeder. De avond sluiten we af met een gezellig get 2 gether bij Venkel. Met alle crew leden van O&Ganic Health Agency, Bloggernet en Modellist ID eten we overheerlijk […]

Reply
Avatar
Eline 30 augustus 2014 at 19:48

Oeh die menukaart ziet er goed uit zeg!

Reply
Avatar
Marijke 30 augustus 2014 at 10:13

Oh, die “Venkels frisse duik” ziet er inderdaad echt héérlijk uit! Moet ik ook eens proberen!

Reply

Leave a Comment