Lifestyle

70 groene smoothies

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 juni 2014 5 Comments
review 70 groene smoothies
Een hele tijd startte ik vrijwel dagelijks de dag met een groene smoothie, maar op een gegeven moment slopen andere ontbijtjes er toch weer in. Afwisseling is niet erg, maar ik voelde me erg goed bij het drinken van groene smoothies dus ik wilde dat graag weer oppakken. Toen ik het boek 70 Groene Smoothies zag, kwam dat dus als geroepen. Een beetje inspiratie kan geen kwaad!

In het boek wordt meer achtergrondinformatie gegeven over het drinken van groene smoothies; waarom is het goed, hoe maak je de lekkerste groene smoothie, hoe pimp je een groene smoothie en zelfs tips voor zwangere vrouwen en kleine kinderen. Daarna zijn er nog vijf hoofdstukken met recepten; voor de groentjes, beginners, medium drinkers, gevorderd en voor de actievelingen.

Waarom?
Eén van de belangrijkste redenen waarom ik zelf ook groene smoothies is drink is om minder vreetbuien te hebben. De schrijfster, Marjolijn van der Velde, denkt dat een vreetbui een signaal van je lichaam is dat het op zoek is naar bepaalde voedingsstoffen. Zolang je je lichaam niet geeft wat het nodig heeft aan vitaminen en mineralen zal het blijven vragen. Zelf merk ik dat als ik veel groene smoothies heb, mijn hongergevoel en snaaidrang gedurende de dag minder is. Ik kan me hier dus wel in vinden.

Andere voordelen zijn meer energie gedurende de dag, een stralender huid, sterkere nagels en een betere weerstand.

review 70 groene smoothies
Toevoegen van superfoods
Door superfoods toe te voegen aan de groene smoothie, maak je deze nog voedzamer. In het boek geef Marjolijn haar favorieten, mijn favorieten om aan een smoothie toe te voegen? Camu camu (vitamine C bommetje) en hennepzaad (ik schreef daar eerder al een blog over).

En dan over naar de recepten. Mensen die nog nooit groene smoothies hebben gedronken, starten met de smoothies voor “groentjes”. In dit hoofdstuk staan kleinere smooties, zoeter van smaak en relatief minder groenten. Zo kun je op een hele laagdrempelige manier kennismaken met groene smoothies. Omdat ik al gewend ben aan groene smoothies, ben ik snel door dit hoofdstuk heengebladerd. Er zaten wel een paar lekkere combinaties bij, wat je dan kunt doen is gewoon meer groenten toevoegen. Mijn favoriet uit deze categorie is de smoothie met blauwe bessen, banaan, spinazie & sinaasappelsap.

review 70 groene smoothies
Het hoofdstuk “beginners” bevat smoothierecepten die iets meer groenten bevatten en ook een groter volume hebben. Hier staan echt meerdere recepten die ik binnenkort wil proberen. Voorheen maakte ik vooral groene smoothies met spinazie of boerenkool, maar ik ga me binnenkort toch ook eens wagen aan sla en paksoi. Gisteren maakte ik een smoothie met mango, aardbei en snijbiet. Het recept was als volgt: 2 mango’s, 150 gram aardbeien, 150 gram snijbiet, water naar smaak, 1 el lijnzaad.

Ik maakte hem met 1/2 mango (vind mango snel overheersen), 100 gram aardbeien, 75 gram snijbiet, glas water en 1 el lijnzaad. En dat vind ik gelijk zo leuk, het boek zit vol inspiratie, maar uiteindelijk moet je er je eigen draai aan geven om de perfecte smoothies voor jou te maken. Deze hoeveelheid was goed voor een halve liter smoothie. Perfecte hoeveelheid voor mij om de dag mee te beginnen. Alhoewel, dan moet mijn vriendje niet de helft nemen. Dit was de eerste keer dat hij een groene smoothie op aandringen van mij probeerde, en hij vond het lekker!

Bij “medium drinkers” wordt er vanuit gegaan dat je een liter groene smoothie per dag drinkt. Hier kom ik bij lange na niet aan. Sommige smoothies vind ik al wel wat heftig, met brandneteltoppen of paardenbloemblaadjes bijvoorbeeld. Ook het hoofdstuk “gevorderden” sla ik grotendeels nog over, daar ga ik me over een tijdje aan wagen. Al zag ik wel lekkere variaties staan, dus ik kan ook de verhoudingen aanpassen.

review 70 groene smoothies
En last but not least, wat ik een erg leuk hoofdstuk vind, is het hoofdstuk “voor actievelingen”. Dit zijn 6 recepten die perfect zijn voor na een zware trainingen en bijvoorbeeld eiwitten, hennepzaad of kokoswater bevatten. Nog steeds ben ik op zoek naar een goed eiwitpoeder, maar als ik die heb, ga ik zeker de smoothie Vanilla Green maken; met spinazie, mango, ananas, vanille eiwitpoeder en water.

Ik vind het echt een onwijs leuk boek en doe er veel inspiratie in op. Zien jullie ook hoe leuk de opmaak is? Krijg spontaan zin om weer een smoothie te maken! Het boek kost €23,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.Lijkt het jullie leuk als ik binnenkort mijn favo recepten uit het boek op een rijtje zet?

ソファータイプダイニング3点セット リビングダイニング3点セット(コーナータイプ)【EVERY エブリー】LD コーナーダイニング リビング ダイニング ソファ ソファタイプ 棚付きテーブル 【s-m
Irene Neuwirth Gemstone Drop Earrings
【】メンズクラブ TE グリーン スチーマー 【 美容室 美容院 美容師 プロ 愛用 業務用 サロン専売品 】【メーカー直送/代金引換決済不可】【BS】
マックス(MAX) 常圧コイルネイラ 【梱包・パレット専用】 CN-665S
マックス(MAX) 常圧コイルネイラ 【梱包・パレット専用】 CN-665S
ヴィンテージスタイル ダイニング Hillsdale ヒルズデール 5点セット(テーブル+チェア4脚) W140
【Woolrich Hadley Plaid Comforter Set Queen Multicolor by Woolrich】
パトライト インターフェースコンバータ ACアダプタ同梱 PHC-D08【ポイント10倍】
【業務用】【 Lトップハンドル付2段 LT-4-2-GB-B-10-L 】 【 業務用厨房機器 カタログ掲載 プロ仕様 】
ドーバー パストリーゼ77 置き型ポンプボトル 800ml 12本セット×6ケース 【 宅配便のみ 瞬間除菌 食品にも直接シュッと アルコール除菌剤 緑茶 カテキン 抗菌性持続 除菌 抗菌 防臭 防カ

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

5 Comments

Avatar
Liselot 30 juli 2014 at 13:47

Hey, leuke review. Het is echt een leuk boek en mooi vormgegeven.

Reply
Jessica
Jessica 1 augustus 2014 at 17:26

Dank je wel Liselot! Leuke website heb jij ook :)

Reply
Mijn favoriete groene smoothies – Eat.Run.Love. 11 juli 2014 at 11:44

[…] reviewde ik het boek “70 groene smoothies” en sindsdien zijn er weinig dagen dat ik geen groene smoothie dronk. Het liefste drink ik […]

Reply
Avatar
Ellen 17 juni 2014 at 16:35

Ja lijkt me leuk! Ik heb het boek net voor mijn verjaardag gehad dus ben benieuwd :-)

Reply
Avatar
Suzanne 16 juni 2014 at 19:41

Leuk boek! Ben benieuwd naar jouw favorieten!

Reply

Leave a Comment