Lifestyle

10 vragen aan… Barbara

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 april 2015 5 Comments
10 vragen aan

Barbara den Bak heeft een aantal jaar geleden The Bootcamp Club opgericht, is fitnessondernemer, columnist bij Glamour en organiseert health events. Een bezig bijtje, die momenteel ook nog eens zeven maanden zwanger is. Hoe gaat ze hiermee om en hoe vindt ze balans voor zichzelf?

In 2009 haalde je bootcamp naar Nederland, inmiddels is het niet meer weg te denken uit de parken, had je ooit verwacht dat het zo’n succes zou worden?
Wel gehoopt maar niet gedacht.. Ik zal ook nooit roepen dat iets een succes is, het kan altijd beter. Je moet altijd blijven innoveren en de concurrentie een stap voor blijven. Het is keihard werken, maar het is natuurlijk geweldig om te zien dat er na 5 jaar een geweldig bedrijf staat met heel veel enthousiaste deelnemers. Ik vind bouwen echter het leukste om te doen. Daarom heb ik vorig jaar mijn aandelen in The Bootcamp Club verkocht en ben ik momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuw sportconcept wat the new next best thing moet worden.

Je bent ondernemer en personal trainer, heb je zelf nog wel tijd om te sporten?
Ik word heel chagrijnig als ik niet sport en heb het ook echt nodig om scherp te blijven. Het voordeel van ondernemer zijn is dat je je eigen tijd kunt inplannen dus vaak sport ik in de ochtend of vroeg in de middag. Rennen, wielrennen, HIIT sessies in het park, kracht training of 2 uur wandelen, ik doe het allemaal. je kunt de drukte veel beter handelen met een opgeruimd hoofd.

Uit welke sportactiviteit haal je het meeste voldoening?
Ik vind de afwisseling juist wel fijn, zo gaat het me niet vervelen en kan ik steeds iets inplannen wat voor die dag in mijn agenda past. Voor fietsen moet je meer tijd inplannen dan voor een HIIT sessie, dat kun je ook makkelijk in 30 minuten doen. Dus het is afhankelijk van de dagindeling.

10 vragen aan barbara 2

Momenteel ben je zwanger, hoe ga je om met de veranderingen van je lijf en hoe pas je je workouts hierop aan?
Ik ben nu 7 maanden zwanger. De laatste loodjes.. Ik moet zeggen dat het tot nu toe redelijk soepel is verlopen. Ik ben niet misselijk geweest en ben nog niet heel veel aangekomen. Mijn sport regime is alleen wel echt totaal anders. Ik doe het allemaal een stuk rustiger aan en wandel heel veel.

Heb je tips voor andere zwangere vrouwen?
Groenteshakes!! Ik ontbijt al heel lang met groenteshakes en dat vind ik nu tijdens mijn zwangerschap nóg fijner. Door de combinatie van donkergroene bladgroente en fruit is het ijzergehalte in mijn bloed heel hoog waar ik straks na de bevalling profijt van heb. IJzer wordt beter opgenomen in combinatie met vitamine C dus zorg ervoor dat je altijd iets van spinazie of boerenkool mixt met wat fruit. Ook bleekselderij is top om te voorkomen dat je vocht gaat vasthouden. Ik eet de hele dag door: groenteshakes, gekookte eitjes, bergen rauwkost, glutenvrije crackers van Teff meel, noten, havermout, fruit, etc. In het weekend mag ik van mezelf eten waar ik zin in heb maar ook dan is het vaak gezond, met uitzondering van de pure chocolade van Tony Chocolony.

Wat is het eerste wat je gaat doen als je niet meer zwanger bent?
Sashimi eten!! Dat mis ik echt zó erg. En normaal at ik ook bijna elke dag een blikje tonijn dus dat ga ik zeker ook weer doen, love it.

Hoe zorg jij dat je de dag gezond door komt?
Goed op mijn eten blijven letten, zorgen voor voldoende beweging, liters water + thee drinken en zorgen dat ik die dag dingen doe waar ik energie van krijg en wat bij draagt aan “the bigger picture”.

Wat is jouw favoriete maaltijd van de dag?
Het ontbijt is echt mijn hoogtepunt, kan niet zonder!

Wat wordt volgens jou de nieuwe trend op het gebied van sport?
Snelle korte workouts. Iets wat je makkelijker met een druk schema kunt combineren.

Wie is jouw grote voorbeeld en moeten we echt volgen?
Ik heb niet echt een voorbeeld, ik haal uit heel veel verschillende werelden mijn inspiratie en heb bewondering voor iedereen die zijn of haar hart volgt.

10 vragen aan barbara

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

5 Comments

Avatar
Nathalie 3 april 2015 at 23:28

Super leuk interview!!

Reply
Avatar
Andrea 3 april 2015 at 14:53

Super leuk om te lezen!

Reply
Avatar
Tess 3 april 2015 at 12:25

Wat een mooie vrouw ook… Inspirerend!

Reply
Avatar
Cindy 3 april 2015 at 08:19

Wat een leuk interview, leuke vrouw. Ik las laatst in een tijdschrift een interview met haar. Inspirerend!

Reply
Avatar
Manon 3 april 2015 at 08:12

Heel leuk om te lezen. lekker inspirerend :)

Reply

Leave a Comment