Lifestyle

10 vragen aan… Anne

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 30 december 2014 1 Comment
sport inspiratie

Op Instagram plaatste ik een oproepje aan volgers die het leuk zouden vinden om mee te werken aan de 10 vragen aan… rubriek. Anne reageerde als allereerste en haar verhaal greep me aan, contact was dus snel gelegd. Lees onderstaand haar verhaal en vooral motivatie om door te gaan!

Anne:
Ik heb een erg turbulente tijd achter de rug doordat ik tijdens de jaarwisseling 2012-2013 een ongeluk heb gehad. Ik ben van mijn fiets gevallen, op m’n hoofd met hersen-schedelletsel als gevolg. Hierdoor heb ik ruim 1,5 jaar thuis gezeten. Sinds september ben ik pas weer aan het werk als event coördinator bij een reclamebureau. Ook ben ik om te reïntegreren een paar uurtjes per week vrijwillig bij The Bootcamp Club gaan werken, waar ik ook weer voorzichtig ben gaan sporten. Voor het ongeluk sportte ik veel (bootcamp, rennen, fitness), dan is het wel even frustrerend om thuis te zitten. Ik ben nu bezig om fitter en strakker dan ooit te worden, een mooi doel voor 2015. Daarnaast ben ik ook bezig met mijn eigen bedrijfje Annenas (insta:annenasnl), dit wordt een site waar ik alles schrijf over wat me bezig houd in Amsterdam, en schrijf ik voor La Cuizine. Stil zitten komt niet in mijn woordenboek voor!

Heeft sporten altijd in jouw DNA gezeten?
Nee zeker niet. Ik was zo onsportief, sloeg helemaal nergens op. Ik haatte sporten. Ik heb alle sporten geprobeerd, maar nergens mee doorgegaan. Dansen was het enige wat me een beetje kon blijven boeien, maar dat noem ik niet echt sporten. Ik hield er gewoon echt niet van, voor mijn vrienden van vroeger blijft het nog een beetje wennen al die sportieve foto’s op Social Media.

Hoe ben je omgegaan met het feit dat je 1,5 jaar thuis hebt moeten zitten?
Toen ik mijn ongeluk kreeg dacht ik dat ik na een week wel weer op de been zou zijn, toen dat niet gebeurde dacht ik dat het nog 2 weken zou duren. Oké een maand dan. 2 maanden. Uiteindelijk werd het bijna 2 jaar. Het is met heel veel ups en downs gegaan. Ik dacht dan weer dat ik er was en ging vol gas, ik was dat immers gewend. Ik had een drukke baan bij de TV en was gewend om non-stop te werken. Ziek was ik nooit. Ineens kon ik niks meer, het was vooral een strijd met mezelf. M’n lichaam deed niet wat ik wilde en daarom was ik erg boos op mijn lichaam, de wereld, eigenlijk alles. Ik heb echt moeten leren te stoppen met deze strijd, rust te nemen, alleen aan mezelf te denken en geduld te hebben. Dit was heel heftig maar ook heel leerzaam. Ik weet nu heel goed wat ik wel wil en vooral wat ik niet wil. Ook heb ik geleerd wanneer ik te ver ga.

Wanneer heb je het sporten weer opgepakt?
In september 2013 ging ik vrijwillig een paar uurtjes per week werken bij The Bootcamp Club om langzaam weer te reïntegreren, dit was een zware maar ook hele leuke periode. Het werken ging moeizaam, mijn hersenen moesten echt weer opstarten. Het was ook een hele fijne tijd waar ik veel vrienden en lieve mensen aan over heb gehouden. Hier ben ik ook weer begonnen met sporten, ik kende de trainers en zij kenden mijn verhaal. Zo kon ik in een veilige omgeving weer beginnen en weer fit worden.

Bootcamp4 (2)

Hoe ben je er achter gekomen welke sport nu bij jou past?
Door The Bootcamp Club ben ik veel gaan bootcampen en dat beviel goed. Ook mocht ik meedoen met de 8 weeks 2 Fighting Fit waardoor ik ontdekt heb dat ik kickboksen echt te gek vind. Toen ik zo ziek was, ben ik begonnen met yoga om iets rustiger te worden. Ik had last van stress doordat ik niks kon en mijn carrière stil stond. Yoga was in het begin heel confronterend, ik werd er erg verdrietig van omdat een stem in mijn hoofd nooit stil was en constant zei dat ik niks meer kon. Nu heb ik geleerd dit uit te zetten en word ik super rustig van yoga, daarnaast word ik er ook heel snel lenig van wat ook mooi is meegenomen. Als gevolg van een jaar geen beweging ben ik 10 kilo aangekomen, dit wilde ik er natuurlijk weer af hebben maar dat lukte niet ondanks dat ik weer trainde en gezond at. Door mijn werk bij de Bootcamp Club ben ik bij Kenan terecht gekomen, hij is daar trainer en doet 12 puntsmetingen. Hierbij wordt op 12 punten je vet gemeten en op basis van de resultaten wordt er een eet- en trainingsschema gemaakt. Ik heb nu wat kleine wijzigingen in mijn eetpatroon gemaakt en doe twee keer in de week krachttraining, dit werkt heel goed voor mij; ik ben al 4 kilo vet kwijt!

Hoe ziet jouw trainingsschema er momenteel uit?
Mijn trainingsschema is vooral gericht op krachttraining. Twee keer in de week ben ik in de fitness te vinden en dan doe ik 5 oefeningen. In max 45 minuten ben ik klaar. In mijn trainingsschema nu zitten onder andere walking lunches met gewichten van 10 kilo en een leg press met 60 kilo. Ik doe dit schema zes weken en dan maakt Kenan een nieuw schema. Daarnaast probeer ik één keer in de week yoga te doen (lukt helaas niet altijd), ik hou van rustige yoga zoals Yin Yoga. Onlangs heb ik Relaxed Yoga ontdekt, hier word ik heerlijk rustig van en alle spieren die de hele week hard getraind zijn worden heerlijk gestretcht. Ik probeer ook elke week één keer te trainen bij The Bootcamp Club; dit kan kickboksen zijn, Fight Yoga of Bootcamp, het ligt er een beetje aan hoe mijn week eruit ziet.

Voor jouw ongeluk stond het lopen van een halve marathon boven aan je lijstje, dit heb je nu moeten laten varen, wat is jouw nieuwe uitdaging?
Mijn uitdaging is om fitter en strakker dan ooit te worden, en dat het liefst in de zomer van 2015. Daarnaast train ik graag voor een leuk sportevenement. Afgelopen jaar heb ik de Mud Masters gedaan (12 km), helaas was dat nog erg vroeg na mijn ongeluk dus het viel me heel zwaar. Dit jaar wil ik ook weer graag meedoen maar dan iets fitter, en sneller. Een ander doel voor 2015 is beter worden in kickboksen, ik vind het echt te gek maar sla nog als een meisje, ik wil meer kracht in mijn armen krijgen. Ook ben ik nog hard op zoek naar een andere sportieve uitdaging. Iets waar ik vol voor kan gaan en mezelf echt kan overtreffen, iets waarmee ik kan laten zien dat ik er weer ben, en sterker en fitter dan ooit!

Sport je het liefste alleen of in een groepje?
Ik sport graag alleen of met mijn vriendinnetje Fleur. Zij kan mij goed helpen en samen kunnen we hele leuke parcourtjes maken in de fitness. Alleen vind ik ook heerlijk; muziekje op en gaan. Maar het aller fijnst vind ik toch wel trainen met een personal trainer. Elke zes weken train ik met Kenan, je gaat dan veel harder en je wordt de hele tijd gecorrigeerd waardoor je zoveel meer uit je training haalt. De spierpijn is dan ook tien keer erger!

Wie is jouw grootste motivatie op het gebied van sport?
Mijn grootste motivatie is mijn vriendinnetje Fleur. Zij heeft zoveel doorzettingsvermogen en staat een paar keer in de week om 6 uur op om naar de fitness te gaan. Zij is zo gecommit en heeft een ijzeren discipline, dit zou ik ook zo graag willen. Een andere motivatie zijn natuurlijk de Victoria Secret Modellen, als ik daar foto’s van zie ren ik naar de fitness! Wauw!

AnneMudmasters (2)

Op welk resultaat ben je het meest trots?
Het meest trots ben ik op het finishen van de Mud Masters, dit was toen ik nog ziek was (ook al dacht ik dat ik toen weer alles aan kon). Het was echt een overwinning, 12 kilometer en dan ook nog met obstakels. Ik, die nog nooit ergens overheen geklommen was. Ik, het meisje meisje die nooit vies wordt, kroop ineens door de modder en klom over muurtjes! De dagen erna kon ik dan ook helemaal niks meer en zat ik onder de blauwe plekken, maar ik had het wel mooi gedaan! Het was een aanslag op mijn lichaam, maar wat was het gaaf!

Hoe blijf je jezelf motiveren als je geen zin hebt om te gaan sporten?
Ik blijf mezelf motiveren doordat ik elke zes weken naar Kenan ga voor een meting, het gaat zo goed, elke keer wil ik resultaat zien. Je voeding kan nog zo goed zijn maar zonder te trainen gebeurt er niks. Het is zo’n lekker gevoel om je lichaam te zien veranderen en resultaat te zien bij die metingen. Ik heb heel vaak geen zin maar weet dat ik me beter voel als ik wel ga.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Eline 30 december 2014 at 09:28

Wat een inspirerend verhaal! Knap Anne dat je nu alle touwtjes weer in handen hebt! Je gaat je doelen vast halen :)

Reply

Leave a Comment