SportWorkout

Zomerse sporten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 juli 2018 0 comments
Zomerse sporten

Je hoort mij niet klagen hoor, maar het is best warm heh! Al weken op rij schijnt de zon in Nederland. Ik kan me niet herinneren wanneer het voor het laatst zulk prachtig weer was. Ik vind het heerlijk! En ja, ik blijf ook lekker sporten in de zomer. Het liefst in de ochtend zodat ik ’s avonds andere dingen kan doen. In de zomer crossfit ik ook gewoon , ondanks dat het binnen is. Maar ik probeer ook wat meer naar buiten te gaan! Natuurlijk kun je lekker gaan hardlopen of fietsen – doe ik zelf ook heel graag in de zomer – maar heb je wel eens aan andere zomerse sporten gedacht? In deze blog deel ik een aantal leuke zomerse sporten.

Zwemmen

Als het super warm is plons je natuurlijk graag in het water, maar heb je er wel eens over nagedacht om dit als workout te doen? Je kunt een aantal baantjes gaan zwemmen als je toch al ergens aan het zonnen bent waar je kunt zwemmen, maar je kunt ook naar een (buiten)zwembad gaan en daar je workout doen. Met een uurtje zwemmen verbrand je stiekem behoorlijk wat calorieën!

Suppen

Eén van mijn favoriete workouts in de zomer en ik doe het eigenlijk te weinig: suppen! Altijd als ik op een supboard sta besef ik me hoe leuk ik dit vind, en toch doe ik het niet zo vaak. Nu ik dit zo typ wil ik daar binnenkort weer verandering in aan brengen. Met suppen spreek je ook echt je coördinatie, balans en core aan en daarmee is het een hele goede sport. En als je een beetje door peddelt zeker niet alleen maar heel relaxed.

Skeeleren

Het is dat ik al genoeg andere sporten leuk vind en wil onderhouden, maar anders had ik zeker mijn skeelers uit de kast gepakt. Wanneer je bijvoorbeeld geen fiets hebt en niet kunt (of wilt) hardlopen, maar toch wat meters wilt maken dan is skeeleren echt een top sport. Je kunt er vrij eenvoudig een behoorlijke afstand mee afleggen. Ook ideaal als je van A naar B wilt reizen. Probeer wel wat goede fietspaden uit te zoeken want anders wordt het een beetje hobbelig.

Beach tennis

Waar ik het vroeger heerlijk vond om heel de dag op het strand te bakken, vind ik het tegenwoordig wel fijn om iets te doen te hebben. Beach tennis vind ik dan dus echt onwijs leuk om te doen. Jezelf lekker even uitsloven op het strand of in het park en daarna een duik in het water nemen. Of lekker tennissen in de branding van de zee. Wanneer mag ik weer?

Yoga

Wist je het dat het super fijn is om buiten yoga te doen? Helemaal als je het ’s ochtends vroeg doet en het nog niet zo druk is. Dan is de temperatuur nog lekker, je ruikt de frisse lucht en hoort de vogeltjes fluiten. Voor mij een manier om volledig zen aan de dag te beginnen. Laatst was ik uitgenodigd door The North Face om een yogales bovenop het dak van de A’dam Toren te doen, een hele bijzondere ervaring (zie hoofdfoto). Maar er zijn ook diverse yogascholen die lessen in het park aanbieden bijvoorbeeld.

Foto header: © Dennis Bouman

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment