OntbijtReceptenSmoothies & Juices

Zomerse smoothie met banaan, aardbei en granaatappel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 20 juli 2018 0 comments
smoothie met banaan, aardbei en granaatappel

Nu het zo warm is, vind ik het heerlijk om de dag te starten met een fris ontbijtje. Normaal gesproken bestaat mijn ontbijtje uit kwark met fruit of in het weekend een lekker broodje met vers beleg, maar als ik ’s ochtends sport vind ik het lekker om daarna een smoothie te maken. Vaak moet ik namelijk een beetje haasten na een ochtendtraining en een smoothie kan ik makkelijk meenemen naar werk. Waar ik in de winter vaak kies voor smoothies met wat “zwaardere” ingrediënten zoals pindakaas en cacao, kies ik in de zomer voor frisse smaken. Ik gebruik daarnaast graag een plantaardige drink in plaats van water omdat de smoothie dan wat romiger wordt. Sinds kort kan dat ook met plantaardige Soja- of Amandeldrink van Becel.

Becel 100% plantaardige soja- en amandeldrink

Ik was verrast toen ik hoorde dat Becel plantaardige drinks in het supermarktschap bracht, want we kennen Becel tenslotte van de margarines. Maar Becel gelooft dat planten de toekomst zijn. Want een verschuiving naar meer plantaardig eten en drinken is beter voor de aarde en ook nog eens goed voor je. Het is dus logisch dat ze hun assortiment langzaamaan uitbreiden met meer plantaardige producten. De drinks bevatten Calcium, Vitamine D, B2 en B12 en Omega 3 vanuit lijnzaad. Een fijne variatie op koemelk. Laten we snel de zomerse smoothie gaan maken! Dat mijn jurkje matcht met de smoothie was trouwens puur toeval, haha.

smoothie met banaan, aardbei en granaatappel

Zomerse smoothie met banaan, aardbei en granaatappel

Nou, dat recept is niet zo moeilijk. Je mikt namelijk alle ingrediënten bij elkaar in de blender en je bent klaar!

Voor 2 personen:

  • 1 banaan
  • 200 gram aardbeien
  • ½ granaatappel
  • 100 gram havermout
  • 400 ml Becel sojadrink
  • 6 ijsblokjes

Voedingswaarden per persoon: 387 calorieën
15 gram eiwit – 59 gram koolhydraten – 8 gram vet

smoothie met banaan, aardbei en granaatappel

smoothie met banaan, aardbei en granaatappel

*Dit artikel is in samenwerking met Becel tot stand gekomen*

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment