DinerReceptenSoepVegetarisch

Zoete aardappelsoep met kikkererwten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 22 september 2016 0 comments
Zoete aardappelsoep met kikkererwten

De herfst begint zijn intrede weer te doen, dat betekent dat ik weer lekkere maaltijdsoepen op tafel wil zetten! Ik houd echt van soep, maar in de zomer eet ik het toch wat minder vaak. In de herfst en winter eet ik vrijwel wekelijks een goede maaltijdsoep en aangezien ik van variatie houd probeer ik regelmatig wat nieuws. Zo probeerde ik onlangs deze zoete aardappelsoep met kikkerwten en na wat finetuning is hij perfect voor de blog. Door de combinatie van zoete aardappel en geroosterde kikkererwten is het een goed vullende maaltijdsoep!

Zoete aardappelsoep met kikkererwten, voor 4 personen:

  • 1 kg zoete aardappel
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 blik kokosmelk light
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 eetlepels kerrie madras (of gele curry)
  • flinke snuf chilipoeder
  • 500 ml water

Voor de geroosterde kikkererwten:

  • 100 gram ongekookte kikkererwten* of 200 gram gekookte kikkerwten
  • 1/2 tl kerrie madras (of gele curry)
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 3 el olijfolie

* Indien je ongekookte kikkererwten gebruikt, week je deze een nacht van tevoren en kook je ze 90 minuten in een snuf zout tot ze gaar zijn.Β 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kikkererwten op een bakplaat. Maak een kruidenmengsel van de olijfolie en kruiden en besprenkel de kikkererwten hier mee. Schud de kikkererwten goed heen en weer zodat ze allemaal bedekt zijn met de kruiden. Rooster 25 minuten in de oven.

Schil de zoete aardappel en hak deze in grove stukken. Snijd ook de ui en de knoflook fijn. Fruit deze aan in een eetlepel olijfolie. Voeg de zoete aardappel en alle kruiden toe en meng goed. Giet de kokosmelk en het water erbij en roer nogmaals. Kook 25 minuten tot de zoete aardappel gaar is. Pureer met een staafmixer en voeg eventueel nog wat extra water en/of kruiden toe indien je dat nodig vindt.

Schep de zoete aardappelsoep in komen en garneer met de kikkererwten. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 383,2 calorieΓ«n
10,2 gram eiwit – 68 gram koolhydraten – 7,9 gram vet

Zoete aardappelsoep met kikkererwten

image_print

Leave a Comment